Stiri Cupa României Feminin

F8 F. SCM Timisoara trece de CSU Brașov în primul sfert de finală al Cupei României

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
22.02.2018

SCM Timișoara a început meciul în formula Pop, Brosovszky Boriga, Ardelean, Lloyd și Burdgess, iar de partea cealaltă, Dan Calancea le-a trimis în teren pe  Handford, Pesovic, Irimia, Moraru și Higgins.

SCM Timișoara deschide scorul prin coșul de 2 puncte înscris de Lloyd. Higgins înscrie și ea primul punct pentru CSU Brașov, însă Ardelean mărește avantajul echipei sale printr-un coș de la distanță și duce scorul la 7-1, moment în care Dan Calancea se vede nevoit să ceară timp de odihnă. Primul coș din acțiune al Brașovului a fost înscris după 3 minute de joc prin aceeași Handford.  Aceeași Handford reușește o intercepție și reduce diferența la -6. Cu doar 1 minut jumătate înaintea primei pauze, Stoiedin înscrie un coș din acțiune și duce scorul la 21-14. Irimia înscrie un coș de 2 puncte și stabilește scorul final al primului sfert, 23-19.

Prima posesie a sfertului doi a aparținut celor de la SCM Timișoara, care reușesc să înscrie un coș de doua puncte prin Stoiedin. Radovic marchează și ea primele sale puncte pentru CSU Brașov și reduce din diferență la -9. Pesovic înscrie un coș de 2 puncte și își readuce echipa în joc, scor 32-27. CSU Brașov nu a mai înscris în sfertul 2 din minutul 6, iar Boriga Brosovszky a închis scorul sfertului cu o aruncare din acțiune, iar tabela arăta la pauza mare scorul de 41-29 pentru SCM Timișoara.

La revenirea de la vestiare, primele puncte ale reprizei a doua au fost marcate de Lloyd, care mărește avantajul la +14. Irimia și Dumitrache își mai trec în cont câte 3 puncte fiecare și reduc diferența la -8. Boriga Brosovszky înscrie un coș de la mare distanță în ultima secundă de atac și duce scorul la 52-41. Cu doar 23 de secunde rămase din sfertul 3, Burdgess comite un faul antisportiv, care o trimite pe Handford la linia de aruncări libere. Americanca înscrie 2/2 și duce CSU Brașov la 11 puncte în spatele celor de la SCM Timișoara.

Tot SCM Timișoara deschide scorul și în ultimul sfert al partidei prin Lloyd, care a marcat un coș din acțiune. Pop își adaugă și ea 2 puncte în cont și duce scorul la 64-51 pentru bănățence. Dumitrache este sancționată cu fault tehnic pentru simulare, iar Lloyd este trimisă la linia de aruncări libere. La jumătatea sfertului decisiv, scorul era 67-51 în favoarea celor de la SCM Timișoara. Dumitrache înscrie 2 puncte pentru CSU Brașov, iar Mihai Coldea cere timp de odihnă. Dan Calancea introduce junioarele pe finalul meciului, lucru pe care îl face și antrenorul timișorencelor ulterior. Ultimul coș al partidei a fost înscris de Al Ash Hab, iar scorul final a fost 71-62 pentru SCM Timișoara.

Cea mai eficientă jucătoare a bănățencelor a fost Burdgess, cu un indice al eficienței de +35. Americanca a reușit să termine partida în double double, cu 15 puncte și 15 recuperări. De partea cealaltă, pentru CSU Brașov cea mai buna jucătoare a fost Higgins, care a terminat partida în double double, cu 17 puncte și 12 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!