Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Trei „lucky losers” la turneul final

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.02.2018

Joi începe turneul final al Cupei României la baschet feminin. Gazdele de la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și finalista ediției precedente, Olimpia CSU Brașov, sunt echipele care au ajuns la turneul final fără joc. CSU Alba Iulia va juca la F8 grație retragerii celor de la Phoenix Galați.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a fost calificată din oficiu la turneul final pentru că a participat în EuroCup.

La prima tragere la sorți, din luna iulie, au intrat în urnă celelalte 11 echipe înscrise în campionat în acel moment. Deținătoarea cupei, CSM Târgoviște, a fost extrasă ca „Lucky Team” să meargă direct la turneul final. S-a menționat atunci că dâmbovițencele ar urma să joace în primul tur dacă o altă echipă era acceptată în Liga Europei Centrale. Nu s-a mai mers pe această prevedere pentru că au fost patru echipe românești în CEWL.

Tot la extragerea din iulie s-au stabilit cele cinci dueluri pentru primul tur, iar învingătoarele urmau să se alăture celor două echipe calificate deja la F8, alături de o „învinsă norocoasă”.

CSM Târgoviște și Politehnica Iași au renunțat la participarea în Liga Națională, astfel că au rămas zece echipe la startul cupei. Olimpia CSU Brașov s-a calificat direct la turneul final, profitând de retragerea moldovencelor.

Au rămas doar patru dueluri în primul tur și urma să se califice două echipe „lucky loser”. CSBT Alexandria a obținut cea mai clară victorie în dubla cu BC Sirius Târgu Mureș, scor total 156-123. Celelalte trei învingătoare au fost: CS Phoenix Galați (124-116 în disputa cu CSU Alba Iulia), CSM Satu Mare (153-147 cu Universitatea Cluj-Napoca) și CS SCM Timișoara (126-123 cu FCC ICIM Arad).

La coșaveraj, cele mai bune două învinse au fost FCC ICIM Arad și Universitatea Cluj-Napoca. -3 au avut arădencele și -6 clujencele.

Phoenix Galați s-a retras din toate competițiile de senioare, astfel că locul său a fost luat la turneul final de a treia echipă din clasamentul învinselor, CSU Alba Iulia, cu -8.

În aceste condiții, din cele 9 formații din Liga Națională, una singură lipsește la turneul final al cupei. Este vorba de Sirius Târgu Mureș, care este ultima și în campionat.

Final 8-ul de la Sepsi Arena va fi deschis de confruntarea dintre CS SCM Timișoara și Olimpia CSU Brașov, programată joi 22 februarie, de la ora 17:15.

*foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii