Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Acuze dure la adresa brigăzii de arbitraj de la meciul CSM CSU Oradea – CSM Steaua

Eduard Popa, Andreea Vlase

Eduard Popa, Andreea Vlase
12.02.2018

jukka toijala steaua

CSM Steaua Eximbank a ratat calificarea în finala Cupei României după ce a pierdut cu 71-65 duelul cu CSM CSU Oradea. Antrenorul Stelei, Jukka Toijala a acuzat la conferința de presă faptul că arbitrii nu au știut regulamentul pe finalul meciului.

Toijala și-a început conferința de presă lăudând prestația adversarilor:

„Felicitări Oradiei. Cred că au fost puțin mai buni azi, au încheiat meciul cu 6 puncte în față. Au fost 31 de schimbări de lider, ambele echipe au condus 15, 16 minute. Am pierdut o bătălie. Nu a fost frumos pentru ambele părți. Amândouă echipele s-au concentrat pe apărare și au jucat tare acolo. Am mers înainte cu dorința noastră să câștigăm. Din acest motiv au fost 26 de mingi pierdute de noi, nu de adversar, deși Oradea s-a apărat bine. Dar 26 de turnovers și am pierdut la 6 puncte, acolo s-a făcut diferența.”

Toijala a vorbit și despre ultimele două minute ale meciului:

„S-a ajuns la ultimele două minute. Am făcut câteva greșeli cruciale în apărare și Mandache a înscris din colț. Și Richard a fost eficient în acele momente. Am făcut câteva greșeli și ne-au pedepsit. Asta face o echipă bună. Este o dezamăgire mare. Am vrut să venim să jucăm finala. După câteva zile va trebui să analizăm și să învățăm din asta.”

Antrenorul finlandez a vorbit însă și despre faptul că arbitrii au greșit flagrant pe finalul partidei, când nu au știut să îi spună câte timeout-uri mai are la dispoziție. 

„Au fost câteva lucruri pe lângă joc pe care nu le înțeleg. Antrenez de 15 ani și e primul meci în care nu știu câte time-out-uri pot să folosesc în ultimele două minute. Prima dată mi-au zis că mai am doar unul. În ultimele zece secunde mi-au spus că am 2 când nu mai conta. Sunt foarte dezamăgit din această cauză și sper că cineva va fi suficient de bărbat să spună că nu așa trebuie să se întâmple.”

Rămâne de văzut dacă vor avea loc urmări după plângerile tehnicianului stelist.

*foto: Andreea Vlase

9 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ucj :

    Aparare
    Cuuum ? CSM Eximbank s-a concentrat pe aparare ? 😂

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018) Raspunde
  • 76ers :

    ...
    Pai daca il cheama Stoica, nici ce meci a arbitrat nu cred ca stie dar sa aiba habar de cate time out-uri mai au echipele...

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      Arbtru
      Nu cred ca e tocmai treaba unui arbitru de a contoriza time-out-urile.
      Pentru ce e masa aia oficiala ?!

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • 76ers:

      ...
      Eu zic strict de ce am vazut la televizor, s-a vazut clar discutia dintre Toijala si stoica in care antrenorul ii spune foarte clar ca trebuie sa mai aiba doua time-out-uri iar Stoica insista ca nu, au doar unul si se continua jocul. Nu se putea oare sa se intrerupa putin 30 de secunde meciul, sa se clarifice situatia, decat sa te faci de ... sa afirmi tare si clar ca este DOAR UN TIME-OUT iar dupa prin minune Steaua sa ceara DOUA time-out-uri...

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Nu e treaba arbitrilor câte time-out uri mai sunt disponibile! In sala de la Sf Gheorghe e o tabela moderna ce arata si numărul timeouturilor! Ori scorerul ce tine evidenta pe foaia de arbitraj! Finlandezul nu s-a adresat cui trebuie, chiar si la LNBF sau în campionatele de juniori, antrenorii se adresează celor de la masa in privința time-out urilor, acolo cere, iar scorerul anunța, ori informează antrenorul de faptul că această cerință nu mai e disponibila! E de înțeles, incă un an în care domnii Goe de Bucuresti f.u.t un buget de echipă de fotbal fruntasă si se aleg cu praful după tobă! Stoica, astrele, mama Omida au conspirat împotriva lor! Tanti Firea, se poate să nu mai aruncați așa cu banii pe fereastra? Ori Eximbank, bancă cu capital de stat?

      cu 6 ani în urmă (13.02.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Nu are rost aceasta discutie. Regula e clara: singurii care stiu cu siguranta nr de time-out-uri sunt cei de la masa oficiala. Nu poti acuza arbitrul ca nu stie statistica si nu poti intrerupe meciul pt a afla asta. Pt asta exista secunzi care pot nota sau pot intreba la masa oficiala.

      cu 6 ani în urmă (13.02.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Imi place mult Toijala dar aici a "dat cu bata in balta". Daca dupa 15 ani nu stii ca nu te bazezi pe memoria aribitrilor ci pe ce scrie in statistica oficiala, atunci...

      cu 6 ani în urmă (13.02.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Nu "trageti" in finez
    Eu zic sa nu contestati cei 15 ani de antrenorat ai d-lui Toijala. Ce i-a lipsit insa este experienta....in Romania...

    cu 6 ani în urmă (13.02.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Nu contest nimic, chiar am spus ca imi place mult acest antrenor.

      cu 6 ani în urmă (13.02.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!