Stiri Cupa României Masculin

F8 M. CSM CSU Oradea și CS Phoenix Galați deschid Turneul Final al Cupei României

David Istrate

David Istrate
09.02.2018

phoenix csm csu oradea cupa romaniei

Sâmbătă 10 februarie, se va da startul Turneului Final 8 de la Sfântu Gheorghe. Aflată la al doilea an în acest format, competiția va debuta prin duelul dintre CSM CSU Oradea și CS Phoenix Galați.

Deși prin prisma ultimelor rezultate din campionat orădenii pornesc cu prima șansă, de-a lungul acestui sezon trupa lui Florin Nini s-a arătat capabilă de a produce mai multe surprize. Astfel, CS Phoenix Galați a reușit să se impună pe teren propriu în întâlnirile cu CSM CSU Oradea, scor 89-86, cu CSU Sibiu, scor 67-62 și cu CSM Steaua Eximbank București, scor 93-85. De partea cealaltă echipa lui Cristian Achim abordează acest meci cu un moral ridicat datorită ultimelor cinci partide încheiate cu un rezultat favorabil.

Un alt aspect de luat în considerare este regula celor doi români care trebuie să fie prezenți pe teren de la început până la final. În acest moment, CSM CSU Oradea beneficiază de 7 jucători cu cetățenie română, dintre care doi sunt prezenți și la lotul național. Aceștia sunt: Andrei Mandache, Bogdan Nicolescu, Sebastian Ionescu, Bogdan Țîbîrnă, Mihai Găvrilă și Darius Meluț. Adversara orădenilor îi poate folosi la acest turneu drept români pe Cătălin Petrișor, Dragoș Andrei, Mihai Grecu, Mihai Măciucă, Robert Stan și Tudor Sabău.

De asemenea, ambele părți ce se vor confrunta sâmbătă au realizat mai multe schimbări la nivelul lotului. CSM CSU Oradea a renunțat la Pedja Stamenkovic, Obie Trotter și Nemanja Milosevic și i-a adus pe Kris Richard, Vaidas Kariniauskas și Sean Denison. De la CS Phoenix Galați au plecat Cameron Rundles, Eugen Melnic și Marcel White iar în locul acestora au venit Ernests Kalve, Jarvis Threatt și Will Artino.

După plecarea lui Nemanja Milosevic, cel mai bun jucător al „Leilor-Roșii” este Muhamed Pasalic care a strâns în medie 10.6 puncte, 2.7 recuperări și 4.4 pase decisive. În plus, noii-veniți Kris Richard și Vaidas Kariniauskas au avut niște evoluții foarte bune pentru clubul bihorean. Primul are medii de 10 puncte și 2.7 recuperări în timp ce al doilea a adunat 15 puncte, 3.5 pase decisive și 1.8 recuperări pe partidă. 

De partea cealaltă, scorerul gălățenilor este Tony Gugino cu 13.9 puncte, urmat de Sead Hadzifezovic cu 12.5 puncte. De asemenea, Jarvis Threatt este un component extrem de important în trupa lui Florin Nini, reușind un triple double în ultima etapă (15 puncte, 12 recuperări, 11 pase decisive). Baschetbalistul american are medii de 10.3 puncte, 5.5 recuperări și 6.3 pase decisive.

În meciurile pe care cele două formații și le-au disputat până acuma, fiecare echipă a câștigat pe teren propriu. La Galați, gazdele s-au impus cu 89-86 după niște prestații foarte bune din partea lui Sead Hadzifezovic și Andrei Mandache, în timp ce pe malul Crișului, elevii lui Cristian Achim au câștigat la 15 puncte, scor 86-71.

Primul sfert de finală se va juca sâmbătă 10 februarie, de la ora 17:15 în direct pe canalul de Youtube al Federației Române de Baschet. Această partidă va fi oficiată de o brigadă de arbitri formată din Alexandru Olaru, Dragoș Nicolae și Sorin Drugău în timp ce comisar este Doru Vinași.

Câștigătoarea duelului dintre CSM CSU Oradea și CS Phoenix Galați va juca în compania învingătoarei din meciul BC Timba Timișoara – CSM Steaua Eximbank București.

*foto: Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!