Stiri Cupa României Masculin

F8 M. CSM CSU Oradea ajunge în finală după o victorie dificilă cu Steaua

Eduard Popa

Eduard Popa
12.02.2018

csm steaua csm csu oradea final eight

CSM CSU Oradea a trecut de Steaua în prima semifinală a Cupei României, scor 71-65.

CSM CSU Oradea a început meciul cu Mandache, Nicolescu, Valeika, Denison și Kariniauskas. De partea cealaltă Steaua a avut în formula de start pe Taylor, Darwiche, Marinov, Zekovic și Baciu.

Bobe Nicolescu a pus primele puncte pe tabelă pentru Oradea, urmat de Valeika și Denison. Pentru Steaua au răspuns Baciu după o recuperare ofensivă și Marinov cu un slam dunk și cu un coș de 3 puncte. Baciu și Zekovic au dus scorul la 11-6 pentru Steaua. Bobo Baciu a continuat festivalul în primul sfert și a dus scorul la 16-8. Au răspuns Pasalic și Niculescu cu coșuri de 3 puncte, iar Pasalic a egalat la 16. Scorul primului sfert a fost 18-18.

Primele puncte ale sfertului doi au fost puse de Georges Darwiche, printr-un coș cu fault. Oradea s-a apărat zonă la începutul sfertului, fapt ce a pus probleme steliștilor care au comis mai multe erori neforțate. De partea cealaltă nici bihorenii nu au fost mai inspirați în ofensivă. Bogdan Țibîrnă a dus scorul la 29-26 cu un coș de 3 puncte. Ratările repetate din spatele semicercului ale lui Gajovic sau Kariniauskas au rmis Stelei să intre în meci prin aceiași Marinov și Baciu iar Taylor a pus Steaua în avantaj, scor 35-34. Același Taylor a închis tabela cu un coș de 3 puncte care a pus Steaua în avantaj la pauză, scor 38-37.

Steaua a pus primele 4 puncte în sfertul trei, dar Oradea a revenit cu un run de 7-0 și Kris Richard a marcat 10 puncte consecutive, inclusiv un coș de 3 puncte cu care a egalat situația la 47. Pasalic și Zekovic au schimbat apoi două coșuri de 3 puncte. Richard a reușit un ankle breaker spectaculos pentru a fi blocat de Boone la buzzerul sfertului al treilea. Astfel, scorul înainte de ultimele zece minute era 52-52.

Richard și Nicolescu au deschis ultimul sfert cu câte un coș de 3 puncte fiecare, iar Oradea a mutat apărarea în zonă, fapt ce a deranjat ofensiva Stelei. Arturas Valeika a reușit apoi 3 puncte consecutive pentru a duce scorul la 61-54. Marinov a reușit un capac de excepție la Kariniauskas, dar Baciu a comis un turnover la celălalt panou. Runkauskas a adus Steaua un joc cu un coș de 3 puncte (61-59), iar Brandon Taylor a egalat la 63. Același point guard a dus Steaua în avantaj cu 1:04 rămas de jucat după ce a marcat două libere, scor 65-64. Andrei Mandache a reușit să înscrie un coș de 2 puncte după ce a călcat linia de 3, cu 45 de secunde rămase. Steliștii au ratat apoi mai multe oportunități de a reveni în avantaj. Pasalic a ajuns la nivelul liniei de fault și le-a marcat pe ambele. Brandon Tylor a greșit repunerea iar Valeika a înscris o liberă și a dus scorul la două posesii, 69-65. Runkauskas a ratat aruncarea de 3, Nicolescu a prins recuperarea și a oferit un assist pentru Mandache care a stabilit scorul final cu un and-one, 71-65.

Kris Richard a fost cel mai bun marcator al Oradei, cu 18 puncte. Pasalic a înscris 12 iar Andrei Mandache 10. De partea cealaltă Pavel Marinov a avut 17 pct cu 8 recuperări, Cătălin Baciu 17 puncte cu 13 recuperări iar Brandon Taylor 13 pct. 

În total CSM CSU Oradea a adunat 16 intercepții și a forțat Steaua să comită 26 de turnovers.

*foto: Andreea Vlase

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Felicitări Oradea, asteptăm cupa!!! Un meci extrem de greu, în care apărarea a fost punctul forte. Totuși sunt unele dezamăgiri, Kariniauskas, care mi se pare extrem de emotiv si neîncrezător în fortele proprii; îsi pune singur presiune în momentul când ratează, practic este inofensiv la aruncari. Cred că a avut cel putin 5 aruncari de 3 necontestate, aruncate-n plop. La libere e varză băiatul. Sper totusi că a prins doar o zi proastă.Ne-a scos Kris si Muha, chiar si Bobe a fost ok. Sper ca mâine să prindem o zi mai bună la 3p.

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Bravo !
    Felicitari Oradea ! Va fi o finala interesanta, in care e poate intampla orice. Sa castige cei mai buni.

    Salutari de la Sibiu suporterului oradean, @Dario !

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • BC CSU Sibiu csv:

      @Dario
      Felicitari, Oradea !

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • CSM CSU Oradea Dario:

      Salut
      Felicitari baietii! Richard si Pasalic au fost exceptional, Kariniauskas e foarte slab, Valeika la fel, Tibirna no comment si nici Mandache n-a jucat nimic astazi, bravo Bobe!Haideti cu cupa acasa!!!Forza Oradea!
      Si inca ceva: salutari @lexCSU !

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      @dario
      Dario tată, ce-ai făcut cu sibienii, ati băut pălincă?

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    ajax
    Poate o sa invit pe @alexCSU la un pahar de palinca dupa ce am eliminat pe sibiu in playoff :)

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii