Stiri Cupa României Masculin

F8 M. CSM Steaua Eximbank învinge la scor Timba Timișoara

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
10.02.2018

Timba Timișoara și CSM Steaua Eximbank s-au întâlnit în prima faza a Final 8-ului Cupei Romaniei

Jukka Toijala i-a trimis în teren pe Baciu, Drawiche, Marinov, Taylor și Zekovic, iar de partea cealaltă, Timba Timișoara a început cu Lazăr, Rotariu, Dumic, Reljic și Ostojic.

Dragan Zekovic deschide scorul printr-un cos de 2 puncte, urmat de Brandon Taylor. Steliștii au început meciul cu un run de 9-0. Bănățenii au intrat în meci abia in minutul 4, cand Ostojic reușește să marcheze un coș de 2 puncte. Georges Darwiche și-a trecut și el 3 puncte în cont. Cu 3 minute rămase din primul sfert, CSM Steaua Eximbank avea un avantaj de 17 puncte, scor 21-4. La sfârșitul primului act, tabela arăta scorul de 11-32 în favoarea „militarilor”.

În cel de-al doilea act a fost introdus și Marius Runkauskas, Revenit după accidentarea de la începutul sezonului . Steliștii au continuat să se distanțeze, iar după numai 4 minute scorul era 44-13. Runkauskas  a reușit să marcheze 8 puncte în doar 2 minute, 1 cos de 2 puncte și 2 de 3 puncte. Cu 4 minute rămase din sfertul doi, Jukka Toijala îl trimite în teren pe Victor Petrache. La intrarea la vestiare, steliștii aveau un avantaj de 38 de puncte, scor 60-28.

Pavel Marinov și Dragan Zekovic au mărit avantajul la începutul sfertului, iar Runkauskas a venit din urmă cu înca 3 puncte. Cu 3 minute înaintea ultimului sfert, tabela arăta o diferență de  41 de puncte în favoarea oaspeților.

În minutul 3 al ultimului act, Jukka Toijala îl trimite în teren și pe tânărul Dragoș Diculescu. Georges Darwiche reușește să-și mai adauge 3 puncte în cont și duce scorul la 92-49. Cu doar minute rămase din partidă, CSM Steaua Eximbank avea în teren doar jucători români, dintre care 3 jucatori U23. Acelasi Georges Darwiche înscrie încă un coș de 3 puncte și astfel „militarii” depășsesc borna de 100 de puncte. Scorul final al meciului a fost 103-55 în favoarea celor de la CSM Steaua Eximbank.

Omul meciului pentru învingători a fost Dragan Zekovic, cu 16 puncte , 6 recuperări și 6 pase decisive, iar de partea cealaltă, Mario Lazăr a încheiat partida cu 12 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă.

În etapa semifinală a Final 8-ului Cupei Romaniei, CSM Steaua București va întâlni CSM CSU Oradea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii