Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Cristian Achim: „Am menținut Steaua la 65 de puncte marcate, ceea ce este aproape imposibil pentru ei”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.02.2018

CSM CSU Oradea a câștigat prima semifinală a Cupei României. Bihorenii s-au impus cu 71-65 în duelul cu CSM Steaua Eximbank București. Antrenorul Cristian Achim a lăudat defensiva echipei sale într-un meci în care miza și-a pus amprenta asupra jocului.

„Un meci cu încărcătură foarte mare între două echipe foarte bune. Un meci care s-a văzut că este apăsat de miza lui, pentru ambele echipe zic eu. Am reușit să fim un pic mai lucizi pe final și asta ne-a adus victoria. Sunt foarte bucuros, însă nu vreau să mă gândesc la nimic altceva decât la a câștiga finala de mâine pentru că asta ne dorim. A fost un meci cu puncte puține din cauza acestei mize foarte mari totuși. Am avut 31 de schimbări la conducerea meciului între cele două echipe. E o chestie cam rară. Sunt foarte bucuros pentru că, în ciuda unor nereușite personale, am avut un joc de echipă bun, în special în apărare. Chiar cu astfel de miză, totuși am menținut Steaua la 65 de puncte marcate, ceea ce este aproape imposibil pentru ei. Este o echipă eminamente ofensivă. Mă bucur că am reușit să marcăm câteva puncte mai mult decât ei”, a declarat Cristian Achim după meci.

Antrenorul orădean a vorbit despre discursul său din vestiar, de la pauză.

„Astăzi nu am fost într-un moment foarte bun, am fost foarte apăsați. La pauza mare exact ăsta a fost discursul meu din vestiar, să se bucure jucătorii mai mult de baschet și să nu mai fie atât de încordați pentru că asta s-a întâmplat. La pauza mare au fost două detalii tehnice, tactice. M-am axat foarte mult pe a încerca să îi scot dintr-o stare în care simțeam că erau apăsați. Sigur că este meci cu miză, îți dorești să ajungi în finală, e normal. Dar, până la urmă, nu este ceva de viață și de moarte, este un sport. Trebuie să ne bucurăm de el, să se bucure că se află în acest moment aici. Toată lumea este cu ochii pe ei. Eu am încercat să le transmit acest mesaj. Astăzi nu am fost senzaționali, dar sperăm să fim mult mai bine mâine”, a adăugat Achim.

Orădenii s-au pregătit special pentru a-l bloca pe Zekovic, care a încheiat partida cu doar 5 puncte.

„Zekovic a dat un singur coș de 3 puncte dintr-o situație în care a făcut o greșeală un jucător de-al nostru care joacă mai puțin. Dar a aruncat doar de două ori la coș de trei puncte. Evident că am avut un plan special pentru el, din prima secundă ne-am focusat pe el. Noi l-am considerat jucătorul cheie al Stelei și mă bucur că am reușit să îl ținem la 5 puncte, ceea ce realmente e fabulos. Taylor a marcat un pic mai multe puncte, dar nu în nota lui, cu niște procentaje mai slabe decât deobicei. Din nou a fost unul dintre obiectivele noastre”.

Doi dintre orădeni, Gajovic și Kariniauskas, au avut probleme în a găsi ținta de la distanță, având 0/5 și 0/6 la aruncările de afară.

„Sigur că m-au îngrijorat foarte tare. În astfel de meciuri se pot întâmpla tot felul de lucruri. Gajovic a avut 5 aruncări deschise. Omul ăsta, din 5 aruncări legat la ochi, marcă 3. Are 5-0. Se întâmplă. Deși avem aceeași senzație, hai să ne uităm la Steaua care au fost mai slabi ca noi la aruncările de trei puncte. Mi-ar plăcea să cred că datorită apărării noastre. Cu siguranță și datorită apărării pentru că nu le-am dat foarte multe aruncări deschise. Toate aruncările lor au fost eventual din mișcare, a fost una dintre cheile noastre. Ei sunt mai mulți jucători care pot să arunce din poziții statice. Noi, cu 8 din 26, cu 31% să zicem că suntem bine. Să vedem ce va fi mâine. Poate se întoarce mâine norocul și marcăm aruncările deschise pe care le avem, de la jucătorii care ne dorim să aibă aruncări deschise, cum s-a întâmplat astăzi cu Gajovic”, a mai spus tehnicianul orădenilor.

„Leii roșii” au avut și o mică galerie la ambele meciuri jucate până acum la Final 8-ul de la Sfântu Gheorghe.

„Sprijinul suporterilor contează foarte mult. Realmente se simte energia suporterilor. O simt eu, o simt jucătorii. Pentru mine este fabulos să ai niște oameni lângă tine la atâția kilometri distanță, într-o zi de luni, și echipa să simtă energia lor. Mi se pare extraordinar și vreau să le mulțumesc pe această cale”, a concluzionat Cristian Achim.

CSM CSU Oradea întâlnește U-BT Cluj în finala Cupei României. Ultimul act al competiției este programat astăzi, de la ora 19, la Sepsi Arena. Partida va fi transmisă pe DigiSport4. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!