Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Cristian Achim: „Ne-am relaxat prematur și adversarii noștri au ajuns foarte aproape”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.02.2018

CSM CSU Oradea s-a impus cu 82-67 în meciul de deschidere al Final 8-ului Cupei României, în compania celor de la CS Phoenix Galați. Orădenii au condus la 21 de puncte, dar au pierdut mare parte din avans în sfertul patru când ecartul s-a strâns la 4 lungimi. Apărarea în zonă le-a adus până la urmă victoria elevilor lui Cristian Achim.

„A fost un meci care, sincer, pentru noi era obligatoriu de câștigat. Din acest motiv presiunea, firesc, a fost pe umerii noștri. Până la un anumit punct eu zic că am jucat foarte bine. Am avut o cădere la 20 de puncte, în jurul acelei diferențe ne-am relaxat prematur și adversarii noștri au ajuns foarte aproape de noi. Apoi, pe fondul unei schimbări de apărare și unei schimbări de line-up, am reușit să luăm din nou avantaj și să devenim echipa câștigătoare. Aș dori să felicit echipa din Galați. Este o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bun și foarte priceput. Iar noi va trebui să ne concentrăm pentru semifinale”, a declarat Cristian Achim la conferința de presă de după meci.  

Antrenorul orădenilor a vorbit despre problemele întâmpinate din cauza regulii cu doi români. Bihorenii resimt încă schimbările făcute în ultima vreme.

„Regula cu doi români afectează un pic dinamica echipelor. Noi am jucat în niște situații în care n-am mai jucat niciodată. Deși noi folosim doi sau chiar trei români pe teren. Ne creează niște mici probleme însă vom încerca să le ajustăm. Aceste probleme sunt agravate și de faptul că noi avem trei jucători noi în echipă. Toate aceste schimbări pe noi nu ne avantajează. Asta nu înseamnă că nu am venit aici cu cele mai mari gânduri posibile. Ne dorim să o luăm pas cu pas și să fim foarte, foarte bine în semifinala de luni. Eu sunt convins că Steaua va câștiga și nu am ce să-mi doresc altceva. Va trebui să ne îmbunătățim relațiile de joc chiar dacă este vorba de o singură zi, să analizăm ce n-a fost bine și să încercăm să câștigăm semifinala de luni”, a adăugat Cristian Achim.

CSM CSU Oradea a început partida cu Țîbîrnă și Denison sub panou.

„O să vedeți cu siguranță doi jucători mari pe teren, doar că mai puțin cu Țîbîrnă și cu Denison. O să fie foarte mult în formula cu Valeika și cu Denison. Aceasta e una din situațiile create în meciul de cupă. Cu siguranță ne propunem să jucăm foarte mult în această formulă. Noi credem că vom avea la un moment dat niște avantaje foarte mari pentru că sunt niște jucători atletici care ocupă foarte bine spațiile. Am jucat și cu Bobe Nicolescu pe poziția 4, ceea ce nu prea am făcut-o în campionat. Au fost niște situații, pe Denison nu l-am folosit în atac ca poziție 5, azi l-am băgat câteva minute. La noi continuă ajustările însă acesta nu va fi un impediment la final. Va trebui să dăm tot ce putem să câștigăm în primul rând semifinala de luni”, a concluzionat Achim.

CSM CSU Oradea va juca în prima semifinală luni, 12 februarie, de la ora 17:15. CSM Steaua Eximbank va fi, foarte probabil, adversarul din penultimul, pornind ca mare favorită în fața Timbei. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!