Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Cristian Achim: „Plecăm încrezători. Ne dorim să jucăm trei meciuri.”

David Istrate

David Istrate
09.02.2018

cristi achim csm csu oradea phoenix cupa romaniei

Înainte de plecarea echipei sale la Sfântu Gheorghe, unde se vor disputa meciurile din Cupa României, Cristian Achim a oferit o declarație despre obiectivele sale și despre competiție în ansamblu. 

Tehnicianul „Leilor-Roșii” a vorbit la început despre diferențele de regulament între sezonul regulat și Cupa României.

“Această competiție se va juca cu reguli diferite de cele cu care suntem obișnuiți. Dinamica jocului va fi diferită și sunt de părere că acest lucru va crea probleme tuturor echipelor, cu excepția Clujului. Echipele participante vor fi puse în situații cu care practic nu s-au mai întâlnit. Chiar dacă noi am avut situații în care eram cu 2-3 români pe teren. E clar că nimeni nu a jucat meciuri întregi cu doi români în permanență pe parchet la meciuri de așa natură precum cele pe care le vor disputa la Sfântu Gheorghe. Sunt de părere că această regulă este factorul determinant al Cupei României. Sunt de părere că echipa din Cluj beneficiază de un avantaj în acest sens. Cu Watson și Calnicenco în calitate de jucători români, chiar dacă țara noastră nu are absolut niciun merit la formarea lor sportivă, este limpede că această echipa beneficiază de un avantaj. Acestea sunt condițiile, însă avem și noi avantaje. Noi încercăm să o luăm pas cu pas. Primul este Galațiul. Tot ce îmi doresc este să fim sănătoși și să rămânem sănătoși pe tot parcursul turneului. În Cupa României totul este posibil. Atât în sens pozitiv, cât și negativ. Sunt doar trei jocuri până la trofeu. Drumul către el este foarte scurt și acesta este motivul pentru care toată lumea trăiește cu impresia că este ușor de ajuns la el. Eu sunt de părere că drumul este foarte scurt, dar în niciun caz nu este ușor. Dimpotrivă, în acest gen de competiție riscurile sunt mai mari. De asta i se spune competiția surprizelor. De pildă, dacă în playoff, pe sistemul existent la noi în campionat, echipa de pe locul 7 elimină formația de pe locul 2, este o mare surpriză. În cupă, unde se joacă un singur meci, riscurile sunt mai mari și ele trebuie asumate în mod egal de participante, dar este evident că o echipă mai slab cotată are șanse mai mari pe sistemul cu un singur meci decât într-o serie de 3-5 meciuri. ”, conform site-ului oficial al clubului orădean.”

În continuarea declarației, Cristian Achim s-a arătat mulțumit de jucătorii săi și a făcut o scurtă descriere a jocului echipei sale.

“Noi venim după o perioadă cu multe modificări în lotul de jucători. Se întâmplă pentru prima dată ca în timpul competiției să schimbăm atâția jucători atât în presezon, cât și în timpul competiției. Schimbările au fost necesare și cred că ne aflăm pe un drum foarte bun. Poate nu avem relațiile de joc legate în totalitate, însă avem energie și o valoare colectivă care ne permite să visăm frumos. Plecăm încrezători și ne dorim, în primul rând, să jucăm trei meciuri. Sunt bucuros pentru jucătorii nou veniți. S-au adaptat foarte repede, atât uman, cât și baschetbalistic. Sigur că relațiile de joc nu sunt legate, avem fundași noi, dar există premisele pentru a ne lega și din acest punct de vedere. Primul semn a venit la Craiova, unde eu consider că am avut o prestație foarte bună. Toți jucătorii s-au dăruit și au avut energie pozitivă, benefică echipei, lucru pe care l-am văzut și simțit pe tot parcursul meciului. Avem mai mulți jucători creativi, avem jucători care pot să pună mingea în pământ, dar cel mai important pentru mine este că avem jucători care pot să paseze. Mai mult, avem jucători care își doresc să paseze. Ceea ce în viziunea mea despre baschet este esențial. Deoarece atunci când ai jucători care pasează, toată lumea este implicată în joc. Un lucru esențial într-o disciplină colectivă.”

În încheiere, antrenorul lui CSM CSU Oradea a enumerat câteva din avantajele clubului orădean.

“În primul rând avem o energie foarte bună în echipă. Este un lucru care se simte și eu sunt primul care simte asta. În același timp avem o echipă mai dispusă la efort. Mult mai dispusă decât cea din urmă cu două luni. Suntem o echipă mai bună la mânuirea mingii și mai combinativă. Suntem o echipă atletică și fizic mai mare. Prin venirea lui Kariniauskas și Denison suntem o echipă care acoperă terenul mai bine. De asemenea, consider că avem un contingent de jucători români valoros și experimentat. Acestea sunt atuurile noastre în opinia mea.” 

CSM CSU Oradea va juca sâmbătă 10 februarie în compania lui CS Phoenix Galați. Meciul va avea loc de la ora 17:15 și va fi transmis în direct pe canalul de Youtube al Federației Române de Baschet.

*foto: Roby Boroș

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    trebuia sa se ia
    domn profesor Achim de curu Clujului. Da, ok, nici mie nu imi plac foarte mult naturalizarile si da, in cupa avandu-i pe watson si Cali vom avea un avantaj. Si ce sa facem? Sa le desfacem contractul ca sa nu se supere boss Achim? Trebuia sa fie in stare el sau managementul sa realizeze astfel de mutari la Oradea. Daca nu vrea sau nu poate, sa comenteze de echipa lui, nu tot sa bata apa in piua de Cluj. Sa nu uitam ca avem si un Torok sau Kuti care sunt romani de valoare, in rotatia obisnuita a echipei.
    Inainte de castigarea titlului omul asta era un tip perfect decent, acum pare ca e cel putin Obradovic.
    Haide U!

    cu 6 ani în urmă (09.02.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Achim
      Așa e, poate ca Achim exagerează putin cu comentariile la adresa Clujului, însă realitatea cam asta este. Pe de alta parte dacă am fi stat ca romani în Torok (care nu știu la ce nivel fizic este) și în Kuti care încă nu arata mai nimic, eram în aer!

      cu 6 ani în urmă (09.02.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    asa sa "naturalizat" poporul daco-roman de cand lumea
    Hai Achime fii obiectiv: la Oradea "naturalizam" juniorii altora si nu gasim nimic in ograda noastra care sa merite sa fie crescut la echipa mare! Tot mai bine cu Ionescu, Bobe, Fometescu si Gavrila decat cu "altoiurile" sovieto-americane cu varste de peste 30 de ani ale celorlalti! Baga-i pe "astia mici" mai des in campionat si atunci nu te mai temi de Cluj in Cupa. Hai sa vedem ce facem in meciul trei (ca in primele doua nu apare problema "naturalizatilor"), ca presimt sfarsitul norocului chior al clujenilor din ultimele meciuri contra noastra...

    cu 6 ani în urmă (09.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe matusalemic :

    chior
    Nu a fost niciodata vorba de noroc chior in meciurile lui U BT impotriva CSM Oradea. Este drept ca au fost meciuri echilibrate, incinse, cu spectacol si in tribuna, dar au fost o gramada de alte motive pentru care U BT a castigat impotriva Oradei...sau pentru care oradea a pierdut. Imi vine in minte unul singur acum: banca mai lunga, jucatori mai proaspeti in ultimele 4, 5 minute ale meciului, cand Clujul reintra in joc. Jocurile acasa pe Horia Demina unde presiunea publicului e mai mare, ma sunt si altele. Dar Oradea si Clujul merita sa ia in calcul Steaua si mai ales Sibiul in acest sezon. Nu sunt convins ca in acest sezon ORADEA-U BT ar putea fi neaparat capul de afis, meciul derby, cum a fost anul trecut...

    cu 6 ani în urmă (09.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!