Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Dan Ionescu: „Starea de sănătate ne împiedică să aliniem o echipă completă. Vom merge să jucăm atât cât putem”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.02.2018

BC Timba Timișoara s-a calificat în acest sezon pentru prima dată la turneul final al Cupei României. „Urșii” au un adversar dificil în sferturi la Sfântu Gheorghe, CSM Steaua Eximbank București. Formația de pe Bega este singura de la Final 8 fără un antrenor principal, iar de echipă se ocupă directorul tehnic, Dan Ionescu.

„Noi participăm pentru prima oară la un Final 8. Acest lucru nu poate decât să ne onoreze că vom juca alături de cele mai bune echipe din ligă. Aveam în plan să reușim ca la meciul cu Sibiul și cel de acum, din cupă, să rodăm echipa, să îi angrenăm și pe cei nou-veniți. Din păcate, din nou, starea de sănătate ne împiedică să aliniem o echipă completă. Vom merge să jucăm atât cât putem”, ne-a declarat Dan Ionescu.

În cupă se joacă cu 2 români pe teren pe toată durata partidei.

„Dacă stau bine să mă gândesc, pe noi nu prea ne afectează pentru că și în ultimul timp am beneficiat aproape în permanență de 2 români în teren. Nu văd de ce ar fi ceva deosebit pentru noi acest lucru”.

Directorul tehnic al Timbei a vorbit și despre formatul turneului final de 8, care se folosește pentru a doua oară.

„Este ceva mai interesant decât sistemul Final 4. Durează mai mult. Echipa care are în componență jucători mai competitivi, mai bine pregătiți, până la urmă, va câștiga pentru că este un turneu care se desfășoară de-a lungul a trei meciuri. Normal, cei care sunt cei mai potriviți, aceia vor câștiga. Nu există niște rezultate mincinoase cum au fost în Final 4. E vorba de moment, de cele trei zile. Echipele care vor reuși să-și dozeze mai bine efortul vor avea câștig de cauză”, a adăugat Dan Ionescu.

BC Timba Timișoara și CSM Steaua Eximbank București se întâlnesc în al doilea meci al turneului, sâmbătă, de la ora 20. Partida va fi transmisă pe FRB TV. 

Citiți și: F8 M. Timba Timișoara va avea mai multe probleme de lot înainte de turneul final al Cupei României

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii