Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Florin Nini: „Am avut doar momente pe care am reușit să le gestionăm bine”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.02.2018

Phoenix Galați a pierdut în primul meci de la Final 8-ul Cupei României de la Sfântu Gheorghe. Gălățenii au cedat cu 67-82 în sfertul cu CSM CSU Oradea. Florin Nini nu l-a putut folosi la acest meci pe Jarvis Threatt.

„Un meci pe care, din păcate, l-am început un pic dezavantajați datorită faptului că a trebuit să stau doar într-un singur fundaș care și-a făcut treaba mai mult decât foarte bine. Plecam cu acest handicap. Noi am gândit meciul într-o anumită idee. Am avut, din păcate, doar momente pe care am reușit să le gestionăm bine”, a declarat antrenorul gălățenilor după meci.

Orădenii au condus la 21 de puncte, dar Phoenix s-a apropiat la patru. Pe final gălățenii au avut probleme cu apărarea în zonă a adversarilor, care s-au desprins pe contraatac.

„Am câțiva jucători care, într-adevăr, au dat totul. Din păcate am jucat cu dorință dar nu ca o echipă. Sunt lucruri pe care le vom analiza. Nu am venit decisiv să câștigăm, am venit cu intenția de a câștiga și indiferent de formula pe care puteam să o aliniem datorită problemelor medicale, să arătăm că nu am venit aici întâmplător. Îi felicit pe acei jucători care au făcut mai mult decât trebuia.

Una peste alta am arătat un spirit bun, am arătat că jucătorii tineri, în care investim de la începutul sezonului, pot face pasul spre marea performanță. Felicităm în continuare Oradea și le dorim succes în semifinale. Trebuie să ne unim repede relațiile de joc. Din păcate, ați văzut, la patru puncte trei atacuri ușor irosite. Diferență de talie acolo, în joc în care trebuie să demonstrezi că ești util echipei nu ai voie să ratezi acele situații. Oradea, indiscutabil, o echipă cu jucători mai buni. Au avut un procentaj mai bun la jocul de afară”, a adăugat antrenorul gălățenilor.

La acest turneu se joacă cu alt model de minge față de meciurile normale din campionat.

„E o surpriză mai mult neplăcută. Nu știu dacă își avea rostul. Totuși, în Cupa României se joacă un meci. Un meci poate să fie de ambele părți pentru că modul de a trata anumite decizii sub presiune e total diferit. Dar cred că era mai bine să jucăm cu mingea din campionat. Pe mine, ca antrenor, mai mult mă interesează strategia și ceea ce trebuie să facem pe teren. Știu de la băieți că au fost și ei surprinși. Dar asta e, a trebuit să ne conformăm. Mingea e aceeași pentru fiecare dar cred că era bine să existe această continuitate”, a mai spus Florin Nini.

 Phoenix Galați joacă în 18 februarie la Iași, într-o restanță din etapa a 13-a. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii