Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Mihai Silvășan: „Am avut datoria ca 40 de minute să dăm totul pe teren”

David Istrate, Ana-Maria Tutunaru

David Istrate, Ana-Maria Tutunaru
14.02.2018

Într-o reeditare a finalei de acum doi ani, campioana en-titre a reușit să o învingă din nou pe CSM CSU Oradea. Partida s-a încheiat dramatic, cu scorul de 64-61 pentru U-BT Cluj-Napoca, echipă ce reușește să obțină Cupa României a treia oară consecutiv.

La finalul partidei, Mihai Silvășan a descris pe larg această luptă cu CSM CSU Oradea, de care el s-a arătat foarte mulțumit.

„E greu de vorbit după un meci așa de tensionat, în care orice echipă putea să câștige. Confruntarea a fost de o combativitate ieșită din comun și s-a văzut că atât noi, cât și ei, ne-am dorit foarte mult victoria. A fost un duel în care scorul mic a fost datorat intervențiilor din apărare care cred eu că au decis partida. Drept dovadă, nimeni nu a reușit să înscrie preț de minute bune în ultimul sfert. În astfel de jocuri se impune cine reușește să stea mai tare din punct de vedere mental și cine reușește să fie mai echilibrat. Evident am avut șansa noastră cu acel coș în ultima secundă marcat de Lasan (n.r. Kromah), dar și ei au avut o aruncare importantă pe care au ratat-o însă. Acesta este sportul și mă bucur că am reușit să ieșim învingători”, a declarat Mihai Silvășan.

Clujenii au început foarte tare acest meci și după câteva minute conduceau cu 22-6. Însă, pe fondul unei ușoare relaxări, adversarii au reușit să se apropie și au reintrat în joc. Întrebat despre acest aspect, tehnicianul lui U-BT Cluj-Napoca a declarat că era de așteptat ca jucătorii lui Cristian Achim să nu renunțe. 

„Acesta e baschetul, am început foarte tare, însă după câteva schimbări, ne-am pierdut din intensitate. Ei au replicat cu o apărare foarte agresivă și au revenit în meci. Personal, nici nu mă așteptam să câștigăm la 30 de puncte, deoarece e imposibil ca o echipă asemenea celei din Oradea să cedeze și să te lase să te desprinzi. Ei s-au luptat, dar la fel am făcut-o și noi și, până la urmă, cred că acest duel s-a câștigat în ultimele secunde.”

Cu 3 secunde rămase din joc, la scorul de 62-61 pentru clujeni, Giordan Watson a beneficiat de două aruncări libere și le-a transformat pe ambele. După meci, Mihai Silvășan a fost întrebat dacă a fost în planul său ca fundașul echipei să marcheze cele două libere.

„Da, am dorit să le marcăm pe amândouă. Noi conduceam la 3 puncte, cu 2.9 secunde rămase de joc iar echipa adversă nu mai avea niciun timp de odihnă. Prin urmare, era greu de crezut că se putea înscrie și, chiar în cazul în care acest lucru se întâmpla, era egalitate și intram în prelungiri. Evident că se putea ca Watson să rateze una sau chiar pe ambele, el nefiind robot, însă nu i-am spus să rateze.”

 La finalul declarației, antrenorul „alb-negrilor” a vorbit și despre sistemul acesta de organizare al Turneului Final 8, în care echipa sa a jucat trei partide în trei zile.

 „Sincer, nu m-am gândit că am jucat trei zile la rând. Așa cum am spus și după meciul cu Timișoara, nu mai contează cât de obosiți suntem. Am avut datoria ca 40 de minute să dăm totul pe teren. O echipă de învingători se sacrifică și găsește resurse nebănuite când se luptă cu trofeul pe masă, obiectivul fiind victoria. Mă bucur că am fost învingătorii în seara aceasta.”

Pentru Mihai Silvășan, Cupa României este cel de-al 4-lea trofeu în calitate de antrenor principal, după ce în sezonul precedent U-BT Cluj-Napoca a reușit tripla. După All Star Game, meci ce va avea loc astăzi de la ora 19:00, tehnicianul lui U-BT Cluj-Napoca va pleca la lotul național pentru acțiunea ce se va desfășura la finalul lunii februarie. Următorul meci oficial al echipei sale se va disputa tot în compania lui CSM CSU Oradea, în deplasare, în data de 3 martie.

*foto: Andreea Vlase

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Ce ar fi fost ...
    Stau și mă gândesc cum ar fi fost dacă atunci la ultimul timeout Oradea, cu 15 secunde la dispoziție nu ar fi forțat aruncarea aia de 3p după doar câteva secunde. Și ar fi încercat o pătrundere cu șut în ultimele secunde ...
    Eu zic ca erau șanse mai mari sa ne îngroape.
    Așa și dacă marca Pasalic mai aveam noi timp de un atac. M-a dezamăgit Achim baschetbalistic vorbind.
    Dar așa îl felicit pe Silvasan pentru trofeu desi nu sunt deloc un mare fun al felului in care conduce aceasta super echipa!!!

    cu 6 ani în urmă (14.02.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Schema era pt Richard sa patrunda dar pt ca Clujul a grupat mai multi jucatori sa-l blocheze neglijand apararea la restul, a aparut oportunitate pt Pasalic cu aruncare deschisa de 3p. Cand mai sunt 7 sec, ai aruncare deschisa la 3p si esti si jucator cu aruncare foarte buna de 3p, ce faci? Nu arunci in speranta ca peste 5 sec o sa poti fi langa cos? Nu cred ca a luat o decizie proasta pt ca daca intra, la cat de putin s-a punctat in ultimele 5min, esti asa de sigur ca atacul Clujului ar fi avut succes? Si cu 2p in fata aveai si varianta prelungirilor. Adu-ti aminte ca la supercupa a marcat Rasic tot de 3p si dintr-o pozitie mult mai dificila cu om pe el. De asemenea la finala din 2006 Adamovic a aruncat de pe o picior si dezechilibrat. Acesta e baschetul! Pentru asta e frumos si ne place!
    Din punctul meu de vedre tactica aleasa a fost buna, dovada ca Pasalic (care alaturi de Richard au fist cei mai in forma jucatori ai CSM-ului) a avut aruncare deschisa. Pana acolo e mana antrenorului, mai departe depinde de jucator si de putina sansa.

    cu 6 ani în urmă (14.02.2018)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Alegerea
      Cea mai riscanta actiune de a marca este aruncarea de 3 puncte fie cu om, fie fara om pe tine. Pe patrundere poti primi fault si poti primi 2 libere sau poti marca si ai 2+/-1. In 7 secunde era loc pentru inca un atac si s-a vazut asta dupa cat timp a avut Watson sa bata mingea pana la final. Parerea mea este ca aruncarea lui Pasalic era de ultimile 2 secunde si ca s-a grabit.

      cu 6 ani în urmă (14.02.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Frumos
    ai punctat Soso69.

    cu 6 ani în urmă (14.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii