Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Mihai Silvășan: „Nici în NBA nu se vede așa ceva”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.02.2018

U-BT Cluj-Napoca a completat careul de ași la Final 8-ul de la Sfântu Gheoerghe. Deținătoarea trofeului a trecut în ultimul sfert de finală cu 74-66 de BCMU FC Argeș Pitești. Antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a fost mulțumit de evoluția elevilor săi.

„Ne doream mult această victorie. Mental ne-am pregătit pentru asta, în sensul că fiecare meci trebuie luat în parte. Toată lumea ne vedea ca favoriți, însă dacă ne gândeam direct la final aveam probleme mari. Sunt foarte mulțumit de cum și-au făcut băieții datoria. Toată lumea a dat maximum mai ales în defensivă. Prin urmare, am reușit să ținem echipa Piteștiului la 66 de puncte. Numărul de assist-uri spune multe despre jocul din această seară. Am vrut să jucăm împreună, am vrut să pasăm mingea și, chiar dacă nu am marcat foarte multe puncte, însă 25 de assist-uri sunt un număr bun, îmi place foarte mult”, a declarat Mihai Silvășan la conferința de presă de după meci.

Miha Lapornik a fost cel mai bun marcator al clujenilor, cu 17 puncte la care a adăugat 7 pase decisive.

„Am făcut un joc foarte bun. Cred că am jucat ca o echipă. Ne-am ajutat între noi, ne-am apărat foarte bine și am reușit câteva lay-up-uri ușoare în prima repriză. Cred că e cel mai bun meci de când am venit aici. Și în repriza a doua am avut un joc colectiv, toată lumea a înscris. Doar așa putem să câștigăm acest trofeu”, a spus și Miha Lapornik.

U-BT Cluj va întâlni în semifinale pe BC SCM Timișoara care s-a calificat după trei reprize de prelungiri cu BC CSU Sibiu. Silvășan a folosit 10 jucători, între 10 și 26 de minute și jumătate. În tabăra timișoreană, Komatina a jucat aproape 52 de minute, iar Popa-Calotă și Mijajlovic, mai mult de 40.

„Sincer, probabil este un avantaj (că au jucat 3 reprize de prelungiri). Am văzut că au jucători care au jucat 52 de minute. Nici în NBA nu se vede așa, probabil va fi foarte obosit, mă refer la Komatina. Însă nu trebuie să-i subestimăm. Această victorie muncită pe care au avut-o cu Sibiul poate fi, pe de altă parte, și un imbold asupra mentalului lor, să prindă mult mai mare încredre. Jucătorii experimentați, când au astfel de încredere, pot să treacă peste momentele astea de oboseală. Nu ne vom gândi, cu siguranță, la asta. Noi ne vom pregăti 100% pentru orice și sperăm să fie bine mâine”, a concluzionat Mihai Silvășan.

Clujenii joacă astăzi în a doua semifinală, de la ora 20, în direct pe DigiSport 4.

11 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    reguli degeaba
    Raman la ideea ca regula cu romanii pe teren este degeaba cand campioana joaca cu Watson, Calicenco si apoi o dam verde in fata ca regula este sa promovam romanul. Deci sa o lasam balta si sa nu mai comentam cand nationala joaca penibil

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      pai ce,
      nu pot juca watson si kalinicenco la nationala? daca sunt naturalizati...

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • tzontzolino:

      re
      N-ai inteles ideea. Watson putea juca la nationala si fara regula asta. E vorba ca regula a aparut dorindu-se ca si efect promovarea jucatorului roman. Si totusi Cluj are 2 care fenteaza efectele acestei reguli. Ori e alba ori e neagra....defapt stai ca la Cluj e gri...Nu am nimic cu echipa Clujului dar uite ce avantaj enorm are. Iar un raspuns gen: Bravo lor! nu e raspuns eficient

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • viking33:

      Copiat
      Noi doar am copiat sistemul de la alții și l-am îmbunătățit. Fraseniuc parcă la Pitești a devenit român

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      U
      Toata Europa are jucatori naturalizati care joaca pentru nationalele din tara adoptiva! Si nu numai la baschet!

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      Watson
      Si nu, Watson nu a jucat in vara la nationala decat dupa ce a fost naturalizat oficial!

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    • tzontzolino:

      re
      nu era regula cu romanul pe teren cand a venit Fraseniuk. Nu am nimic cu Watson si nationala intelegeti. Am doar cu regula cu romanul. E ca si cum statul obliga sa se vanda doar produse romanesti in supermarket dar daca salamul din china e facut dupa reteta romaneasca sa treaca drept tot produs romanesc si uite asa tot din import mananci. Acelasi lucru si cu regula asta. Pai ori avem romani pe teren ori nu. Lasati-l pe watson si nationala ca putea sa ramana la francezi si sa joace pt Romania.

      cu 6 ani în urmă (12.02.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    nationala
    doar un jucator nationalizat se poate la nationala - cel putin asa stiu eu.

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018) Raspunde
  • tzontzolino :

    @meea
    Watson a jucat pt Romania in calitate de american 100%. A primit pasaportul fix dupa europene ai uitat? Tocmai de aceea a jucat doar in amicale si nu in oficiale.

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U
    La europene asa a fost, si mai tin minte ca toata lumea pe aici regreta atunci ca nu a jucat! Dar in campania aceasta de calificare joaca la nationala pt Romania! Deci, ori esti nationalizat, ori nu!

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Doar un jucator naturalizat poate juca n meciuri oficiale pt nationala. Din acest motiv Watson nu a jucat la europene. De asemenea doar un singur jucator naturalizat are voie sa joace.
    @studentU - deci nu pot juca oricati jucatori naturalizati si hai sa fim seriosi ca un jucator ca si Kalinicenko nu e de nationala!
    @meea - e adevarat ca se practica naturalizarea jucatorilor dar acestia nu-si pastreaza acest statut in campionat. Daca s-a dat aceasta regula cu un jucator roman in permanenta pe teren cu scopul de a ajuta jucatorii romani, pai atunci sa se aplice doar jucatorilor formati in Romania. Asa cum, de atlfel, se practica in cupele europene. E putin aiurea ca FIBA sa te conditioneze ca jucatorii naturalizati sa fie formati in tara iar FRB se bate cu pumnul in piept ca ia masuri de sprijinirea a jucatorilor romani dar nu impune aceasta conditie.
    Ce castiga baschetul romanesc prin folosirea lui Fraseniuc sau Kalnicenco ca si jucatori autohtoni?
    Problema e ca noi vorbim - noi auzim. FRB face tot cum vrea.

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii