Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Mircea Cristescu: „Îmi pare rău că Steaua nu are obiective ca să simtă presiunea”

Dan Oancia

Dan Oancia
16.02.2017

Zi importantă pentru U BT Cluj-Napoca și Steaua București, care astăzi se vor lupta pentru un loc în finala Cupei României, sub cupola sălii Transilvania din Sibiu. Duelul a început dinaintea intrării pe parchet, după ce Ionuț Georgescu a declarat că există un conflict între un arbitru internațional și Mircea Cristescu ce s-a lăsat cu memorii la Comisia de Disciplină, dar care este ascuns de FRB (Federația Română de Baschet), pentru a nu supăra Clujul.

Referitor la acuzele pentru lipsa de transparență, contactat de site-ul totalbaschet.ro, Mircea Cristescu a spus că nu are idee despre ce vorbește Georgescu.

Vorbim din punct de vedere al biroului federal, reprezentând federația. Dacă sunt memorii depuse, toată lumea știe de ele. Nu știu despre ce vorbește Ionuț (n.r – Ionuț Georgescu), dar noi nu am încercat să ascundem nimic și tot timpul am spus pe față ce am avut de spus. Nu știu câte memorii a văzut în viața lui. Din perspectiva funcției pe care o am la echipă, da, am făcut memorii de-a lungul timpului. Cred că sunt campion la ele. La unele am avut câștig de cauză, la altele nu.

În ceea ce privește disputa din această seară, Ionuț Georgescu a spus că presiunea este doar pe Cluj Napoca și că se vede teama, dincolo de masca superiorității. În replică, Mircea Cristescu a spus că s-a obișnuit cu presiunea.

E punctul său de vedere, el știe ce fel de om este și ce își dorește să stârnească. Respectăm Steaua ca și club, știm ce jucători are și ce valoare are Steaua. Deseară poate câștiga oricine. Presiunea, de 30 de ani încoace, am avut-o constant pentru că ne-am dorit să fim învingători. Cei care se luptă pentru primul loc au presiune tot timpul. Înveți să trăiești cu asta. Îmi pare rău că Steaua nu-și propune un obiectiv ca și titlul Cupei sau Campionatul, ca să există presiune. Cred că este o luptă psihologică începută, pe care Ionuț Georgescu vrea să o scoată în evidență. La ora meciului vom vedea cine va câștiga.

foto: Dan Bodea/transilvaniareporter.ro

15 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronikaru :

    Cristescu stie ce e aia presiune.
    Asa bugete de atatia ani si sa nu castigi mai nimic, sa te multumesti cu firimituri... normal ca e frustrant! Asta e ultimul cartus! Acum a transferat-o pe Carmen Tocala la pachet cu Vlad si are trecere la arbitri internationali. Toti se tem sa nu o supere pe doamna sau pe Vlad ca nu mai vad meciuri afara.

    Dupa orice meci femeia sigur le inroseste telefoanele. Lor si Federatiei! O sa o vedeti azi in sala la Sibiu mai mult ca sigur.

    Din declaratia lui Georgescu si din statistici reiese ca arbitrul de care se vorbeste e Grigoras. Ceea ce e amuzant. Va dau credit ca Georgescu e arogant si incitator dar Cristescu intra la categoria mincinosi si prefacuti. Altfel ar fi recunoscut.

    Fuck this shit. Hai sa vedem baschet!

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Cronicare,
      esti tendentios de pomana.

      Nu i iau aparea lui cristescu ca nu-l simpatizez nici eu dar presupusele lui magarii ar fi floare de cires pe langa ce s-a invartit si se invarte inca in frb si in alte federatii sportive.
      Iar fanteziile tale sunt doar intoxicari. U joaca un baschet frumos pentru ca are un antrenor deschis la minte (consiliat de alti doi antrenori valorosi, fiecare pe bucata lui) si pentru ca are jucatori valorosi, nu pt ca trag arbitrii cu noi. Am urmarit toate meciurile din campionat sezonul asta si nu pot spune unul in care sa fi fost avantajati - acasa sau in deplasare. Avantajul poate fi faptul ca nu mai suntem furati. Aia da.

      Iar grigoras e un psihopat clinic manifest si un jeg uman deci ma bucur mult ca nu ii mai vad moaca si apucaturile de buzau.

      Hai noroc.

      cu 7 ani în urmă (16.02.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe matusalemic :

    bani
    U BT a avut bani si anul trecut...dar nu a castigat nimic. Anul asta face altceva diferenta, si e vorba de valoarea lui Silvasan. Dar nu are sens sa intram in astfel de discutii. U BT joaca baschet de calitate, atunci cand joaca si speram sa o faca tot timpul. Asta e important si nimeni nu poate contesta acest aspect.

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    HAI U
    Stafful face diferenta, munca in echipa, Silva lucreaza cu colegii lui si se sfatuiesc si ajuta! Asta e diferenta fata de anul trecut!
    Toata stima pentru Cristescu care a stiut sa aduca si mentina sponsorii la echipa!
    Sa castige cel mai bun!

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Vai ...
    Meritul lui Silva ca echipa are rezultatele astea ... meritul lui Cristescu (,) ca Transi a băgat banii astia imenși la Cluj ... mă pufnește rasul, sincer! Clujul are în acest sezon super valori, cum nu a avut niciodată! Oricare dintre noi am fi antrenori echipa ar merge la fel, Silva însă a avut marele noroc sa fie pus acolo. As fi vrut sa-l văd la Galați, Timișoara sau Sibiu, acolo s-ar fi văzut ce poate. Cat privește pe Cristescu, legătura lui directa cu Transi este 0, îmi pare rău că nu s-a făcut publica adevărată legătură a clubului cu banca. Așa ca mai bine sa lăsăm toate astea deoparte și sa ne bucuram de baschet și atât!

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @matusalemic
    Esti haios bro da' ce Steaua nu a avut buget anul trecut? Si a luat........praful de pe toba :) ceea ce sper din tot sufletul sa obtina si anul asta ca din ce in ce mai mult incep sa semene cu Asesoft!

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe matusalemic :

    nu doar banii
    Corect, nu doar Silva, ci stafful. Fiecare are rolul lui acolo. Voiam sa spun ca banii nu sunt indeajuns si ca nu sunt convins ca s-ar fi castigat cu acelasi staff de anul trecut. Si inca o corectie, au castigat totusi anul trecut cupa...am exagerat cand am spus ca nu au luat nimic anul trecut. Sa ne bucuram de baschet...

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    de asteptat
    Este pauza mare si pana acum U BT a sters un pic cu Steaua o parte a parchetului din sala Transilvania :) Sa vedem ce se intampla in a doua jumatate a meciului ca a mai ramas ceva parchet nesters :) Pana acuma am savurat meciul facut de clujeni. PS poate ca unii o sa spuna ca sunt cam rau cu stelistii dar din punctul meu de vedere merita sa ii tratez asa cu varf si indesat.

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Mircea Serban.........
    Unul din "lacheii" Stelei respectiv Mirceqa Serban incearca si in acest meci sa isi ajute stapanii.....Noroc cu Ciulin caruia nu ii place sa ii sufle nimeni in ciorba :)

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Victorie pe merit!
    In ideea in care Dumnezeu este sus si vede Steaua si-a luat binemeritatul praf de pe toba :)

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    HAI U!
    Bravo echipei! Din pacate un meci urat, fragmentat, multi nervi, multe orgolii si greseli mai mult sau mai putin voite! In fine! Sala dezolant de goala! Nu inteleg! Sibiul isi iubeste echipa! Dar sa cred ca sibienii nu iubesc baschetul decat daca joaca echipa lor! In acest caz e mai bine ca Eurobaschet se tine la Cluj! Ne vedem in finala! Spe Cu Oradea, sper!

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @meea
    Daca sala nu este plina singura concluzie logica este ca isi iubesc mai mult echipa decat baschetul in general daca nu vin sa vada meciul dintre primele 2 clasate din campionat. Daca ei nu s-au dus mai departe gata.

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    JCN
    De asta nu puteti voi dormi noaptea? Pai daca sunteti asa infocati si va iubiti echipele de ce nu ati venit voi cate 500 (totusi e o semifinala de cupa) sa incurajati si sa umpleti sala !?



    ......era o intrebare retorica.

    cu 7 ani în urmă (17.02.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U
    Pentru ca se joaca in timpul saptamanii, si avem prostul obicei sa muncim...!de asta! daca se juca vineri , sambata , duminica se mai putea ceva! macar finala putea fii sambata! gresesc???!!!

    cu 7 ani în urmă (17.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!