Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Tudor Costescu: „Consider că e unul din cele mai dificile trasee pe care le-am fi putut avea”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.02.2018

BC SCM Timișoara întâlnește BC CSU Sibiu în sferturile Cupei României, în a doua zi a turneului de la Sfântu Gheorghe. Antrenorul „leilor”, Tudor Costescu, își dorește trei meciuri victorioase pentru formația sa la acest turneu, deși are parte de un program dificil.

„Un turneu foarte dificil, în mod special pentru noi, datorită tragerii la sorți. Dar un turneu la care ne dorim să fim și ne dorim să jucăm 3 meciuri. Jucăm fără zi de pauză, spre deosebire de alte echipe. În afară de primul tur, unde întâlnim locul 2 din acest moment în campionat, avem șanse, fără să anticipez rezultatul dintre Cluj și Pitești, dar putem întâlni și locul 1. Dacă nu întâlnim locul 1 vom putea întâlni echipa care elimină locul 1. Fără zi de pauză, din nou. Consider că e unul din cele mai dificile trasee pe care le-am fi putut avea. Însă mergem determinați, ne antrenăm bine în ultima perioadă. Deși ne-au lipsit meciurile tari în ultima lună, sper să avem un prim meci reușit”, a declarat Tudor Costescu în cadrul unei conferințe de presă.

Alb-violeții nu au probleme de lot în acest moment.

„La ora asta toată lumea e aptă, cu excepția lui Ionuț, o accidentare, sperăm noi, minoră și pe care a recuperat-o destul de bine până în momentul ăsta. Oricum sperăm ca la ora meciului cu Sibiul toți să fie apți. Nu avem probleme majore”.

Tehnicianul timișorenilor a vorbit despre suprasolicitarea din turneul final de 8, care poate duce la surprize.

„Din experiența mea, decizia de a juca 1-8 sau 1-4 e dată de numărul de participante din Liga Națională fiindcă, din păcate, nu pot fi cooptate și echipele din eșalonul doi. Sigur că Final 8 e mult mai solicitant, deși echipele care joacă cu o zi pauză beneficiază de refacere mai bună. Pe de altă parte, Final 8-ul poate fi cu mai multe surprize și de aceea cred că poate fi mai atractiv, în general, și mai puțin previzibil, tocmai din aceste motive a suprasolicitării”, a adăugat Tudor Costescu.

În Cupa României este obligatorie prezența a doi români în teren pe toată durata partidei, fără limită de vârstă.

„Vorbind strict tehnic, nu are sens pentru că nu se știe în perspectiva campionatului. De obicei, această regulă se făcea la cupă în perspectiva anului următor competițional. Dar neștiind ce se va întâmpla la anul, și mă îndoiesc că va fi regula cu doi români fără limită de vârstă în campionat, face doar competiția mai interesantă. E un lucru care cred că pe noi nu ne va influența în mod negativ”.

U BT Cluj are în lot doi jucători naturalizați, Watson și Calnicenco. BC SCM Timișoara poate da de campioana en-titre și deținătoarea Cupei în semifinale.

„Clujul pare a fi echipa avantajată datorită celor doi jucători naturalizați pe care îi au în componență. Dar eu cred că jucătorii noștri români pot să suplinească acest aspect, nu mă refer doar la cei cu experiență, ci și la cei tineri. Noi am avut meciuri importante și victorii și rezultate bune cu cel puțin doi români în teren, indiferent de vârsta lor. Pentru noi n-ar fi un impediment. Valoarea intrinsecă a jucătorilor, la modul general, nu e un subiect de discutat. Eu am încredere totală în jucătorii noștri, indiferent că sunt români sau străini. Ne cunoaștem destul de bine. Poate că lungimea băncii echipei de la Cluj ar putea fi un avantaj, însă până la meciul cu Clujul sunt mulți de dacă sau poate. Noi ne concentrăm pe meciul cu Sibiu. Sigur, și Clujul trebuie să treacă de Pitești”.

La BC SCM Timișoara s-a vorbit de un deadline pentru 10 februarie, din cauza restanțelor salariale.

„Noi nu mai discutăm despre aceste probleme. Echipa și-a spus punctul de vedere pe care toată lumea îl respectă. Știu că se fac eforturi. Noi nu putem și nici nu dorim să arătăm cu degetul pe nimeni. Conducerea, atât a secției de baschet, cât și a clubului, dovedește înțelegere și empatie și știu că face tot posibilul pentru a rezolva cât de cât aceste probleme. Nu s-au rezolvat la ora asta, nici nu ne așteptam să se rezolve până la ora asta. Cert este că noi în momentul ăsta suntem strict focusați pe ceea ce urmează din punct de vedere sportiv. Sperăm să avem resurse să terminăm cu bine acest turneu, după 3 meciuri victorioase și după aceea să ne gândim și la problemele extra”, a mai spus tehnicianul „leilor”.

Partida dintre BC CSU Sibiu și BC SCM Timișoara se joacă duminică, 11 februarie, de la ora 17:15. Meciul va fi transmis pe DigiSport 4.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!