Stiri Cupa României Masculin

F8 M. U-BT Cluj-Napoca a câștigat Cupa României pentru a treia oară consecutiv

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
13.02.2018

U-BT Cluj Napoca a câștigat finala Cupei României din acest an după ce a trecut de CSM CSU Oradea, scor 64-61.

U-BT Cluj Napoca a început finala în formula: Kuti, Watson, Sakic, Barro și Kromah, iar de partea cealaltă, Cristian Achim i-a trimis în teren pe Țibîrnă, Mandache, Pasalic, Richard și Denison.

Giordan Watson deschide scorul finalei cu un coș de 2 puncte din acțiune. Replica orădenilor nu întârzie să apară, care reușesc să inscrie prin Pasalic în ultima secundă de atac. Sakic își readuce echipa în avantaj printr-un coș de doua puncte, scor 5-4. Kromah și Watson măresc avantajul ardelenilor și duc scorul la 9-4. Kuti Nandor înscrie un slam dunk spectaculos și îl obligă pe Cristian Achim să ceară timp de odihnă. Tot el a reușit și un coș cu fault, la care s-a adăugat și faultul tehnic primit de Pasalic pentru comentarii la arbitrii, iar clujeanul duce scorul la 19-4. Vaidas Kariniauskas încearcă revenirea echipei sale, dar Kuti a răspuns cu un coș de 3 puncte. Pasalic reușește și el să marcheze un coș din spatele semicercului, urmat de Tibîrnă cu un slam dunk. Nicolescu reduce din diferență printr-o reușita de 3 puncte, urmată de o execuție spectaculoasă a lui Kariniauskas. Sakic comite un fault ofensiv și clujenii irosesc incă un atac. Fundașul orădenilor, Kariniauskas, este faultat și este trimis la linia de libere, de unde înscrie 2/2. Bobe Nicolescu își trece și el 2 puncte în cont și stabilește scorul final al primului sfert: 23-25 pentru U-BT Cluj-Napoca. CSM CSU Oradea a revenit de la un deficit de 16 puncte.

Andrei Mandache înscrie primele două puncte ale actului secund printr-un coș din acțiune și egalează la 25. Calnicenco si Barro readuc Clujul la conducere și duc scorul la 29-25. Watson înscrie și el un coș din acțiune, care îl obligă pe Cristian Achim să mai ceară un timp de odihnă. U-BT Cluj Napoca nu reușește să treacă în terenul advers și comite o abatere de 8 secunde. Pasalic izbutește să marcheze un coș de 3 puncte peste Kromah și duce scorul la 28-31. Mandache aduce CSM CSU Oradea la doar un punct în spatele clujenilor printr-un stop șut de 2 puncte, iar Mihai Silvășan cere primul său timp de odihnă. Kuti Nandor înscrie un lay-up pe contraatac, urmat de Barro și scorul este 35-30 în favoarea ardelenilor. Bobe Nicolescu reduce din diferență și înscrie 2 aruncări libere. Sakic comite cel de-al doilea fault în atac și a treia greșeală personală, moment în care Silvășan îl introduce pe teren pe Torok. Gajovic înscrie 2 libere și stabilește scorul primei reprize, 37-34.

La revenirea de la vestiare, posesia a aparținut clujenilor, care au înscris 2 puncte prin Kromah. Richard oferă replica și marchează un coș din spatele semicercului, iar scorul este 37-39. Același Richard egalează printr-un coș de 2 puncte, înscris după recuperarea ofensivă a lui Țibîrnă. U-BT Cluj-Napoca nu reușește să gasească drumul spre coș, iar orădenii profită de acest lucru și marcheaza un coș de 2 puncte, care îi readuce în avantaj, scor 43-41. Drungilas comite un fault pe aruncarea lui Richard de 3 puncte și îl trimite pe acesta la linia de libere. Pasalic mărește avantajul echipei sale printr-o reușită de 3 puncte și duce scorul la 49-41, moment în care Mihai Silvășan cere timp de odihnă. Sakic și Barro reduc din deficit prin două reușite de 2 puncte. Giordan Watson închide scorul sfertului 3 prin cele 2 libere marcate, iar înaintea ultimului act, tabela arăta scorul de 53-51 în favoarea orădenilor.

Ultimul act al meciului a fost inaugurat de Calnicenco printr-un coș de 2 puncte, urmat de Barro și Sakic, care împreuna duc pe U-BT Cluj-Napoca la +4. Richard marchează un coș de 2 puncte și reduce din diferență la -2, scor 58-60. Au urmat 4 minute de foc, în care niciuna dintre cele duoua echipe nu a reușit să marcheze. Cu doar 30 de secunde înaintea fluierului final, kromah sparge gheața printr-un coș de 2 puncte în ultima secundă de atac. Replica a fost dată de Mandache, care înscrie un coș de 3 puncte și își aprope echipa la doar 1 punct, cu doar 23 de secunde rămase din finală. La următoarea repunere, Richard forțează un angajament 1 la 1 și obține posesia. Pasalic a ratat coșul de la 3 puncte, Watson a recuperat și a marcat 2 libere, iar aruncarea lui Richard pe finalul meciului nu și-a atins ținta.

Este a treia Cupă consecutivă câștigată de U-BT Cluj și a doua în fața celor de la CSM CSU Oradea, după cea câștigată în 2016 cu 82-75.

*foto: Andreea Vlase

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj
    Victoria asta a însemnat un trofeu, cu ceea ce rămânem pana la urma. Pentru mine a fost o victorie normala, dar mai chinuita decât m-as fi așteptat, pentru ca iarasi a fost dupa o ultima aruncare, ca în semifinala. Nu-mi schimba personal cu nimic ceea ce cred despre aceasta echipa, ca ar trebui sa treacă la pas de orice echipa din România la ora actuala. Clujul a excelat azi la capitolul motivație, dăruire și ambiție, ceea ce nu prea am văzut pana acum. Cu Oradea ne vom întâlni si în finala campionatului dacă ne va permite ordinea clasamentului.

    cu 6 ani în urmă (13.02.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    trancer
    Ai dreptate, la ce jucatori avem, evident fata de altii, ar trebui sa defilam in campionat, dar evolutiile sunt parca involutii, pe langa rezultate penibile ( inclusiv " marile " victorii cu Timba si cu Iasiul ), fiind vizibile si regresele la practic toti jucatorii, ceea ce este inadmisibil la acest nivel, respectiv la investitiile facute . Speram ca acest succes ii va readuce pe jucatori in matca normala si vom vedea in sfarsit si evolutii de la bine la foarte bine .

    cu 6 ani în urmă (13.02.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    bun asa
    in cupa se joaca in permanenta cu 2 romani pe teren.....watson si kalnicenko, misto asa

    cu 6 ani în urmă (14.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!