Stiri Cupa României Masculin

F8 M. U-BT Cluj-Napoca este cea de-a doua finalista a Cupei României

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
12.02.2018

Mihai Sivășan i-a trimis în teren pe Kuti, Watson, Sakic, Drungilas și Kromah, iar de partea cealaltă, BC SCM Timișoara a început cu Drăgușin, Popa- Calotă, Komatina, Jeremic și Mijajlovic.

Milos Komatina a deschis scorul celei de-a doua semifinale printr-un coș de două puncte. Kuti Nandor își readuce echipa în joc cu un coș de 3 puncte. Popa-Calotă comite un fault asupra lui Sakic în spatele semicercului de 3 puncte, moment în care este sancționat si cu un fault tehnic pentru comentarii. Croatul clujenilor înscrie 3/4 aruncări libere și își duce echipa în avantaj, scor 7-6. Cu doar 1 minut jumătate înanitea primei pauze BC SCM Timișoara reușește să egaleze printr-un coș de două puncte, marcat de Adrian Diaz. Același Diaz stabilește scorul primului sfert, marcând incă două puncte, scor 15-14.

Aleksander Rasic înscrie primele 3 puncte ale actului 2 și îșî readuce echipa la conducere. Replica bănățenilor n-a întârziat să apara, care au schimbat liderul tabelei cu ajutorul lui Burdgess, scor 18-17. Deși U-BT izbutit să se distanțeze la 4 puncte prin aruncările lui Rasic si Lapornik, Adrian Diaz înscrie un coș cu fault și își apropie echipa la doar un punct de ardeleni. La jumătatea celui de-al doilea act, Komatina înscrie un coș de 3 puncte și BC SCM Timișoara revine la conducere. Giordan Watson si Miha Lapornik egaleaza la 29, iar Kromah înscrie cele două libere și duce scorul la 31-29. Cu doar 18 secunde înaintea intrării la vestiare, Kuti Nandor comite un fault și îl trimite pe Jeremic la linia de libere, care marchează 2/2 și își readuce echipa în avantaj, scor 36-34. Kromah stabilește scorul primei reprize prin doua aruncări libere marcate, scor 36-36.

Kromah deschide scorul celei de-a doua reprize și își duce echipa în avantaj, scor 38-36. Replica bănățenilor nu a întârziat să apară, care egaleaza prin aruncările libere marcate de Adrian Diaz. Watson înscrie 2 puncte din acțiune și 2 aruncări libere și duce scorul la 43-47. Miha Lapornik mărește avantajul la +7 printr-un coș de 3 puncte. Jeremic își readuce echipa la conducere printr-un coș de  puncte, scor 55-54. Lapornik și Diaz stabilesc rezultatul final al sfertului 3, scor 57-56

Adrian Diaz deschide scorul ultimului act și marcheaza două aruncări libere. Giordan Watson comite un fault antisportiv asupra lui Mijajlovic, care este trimis la linia de libere. Kuti Nandor înscrie un coș spectaculos din acțiune și reușește s-a egaleze la 64. Rasic marchează un coș de 3 puncte și mărește avantajul echipei sale la +5. Popa-Calotă încearca revenirea printr-un coș de 2 puncte din acțiune. Cu 2 minute jumătate înaintea fluierului final, Drăgușin comite un fault și este eliminat pentru 5 greșeli personale, iar Costescu îl introduce în teren pe Diaz. Komatina izbutește să reduca din diferență, marcând un coș din acțiune. 20 de secunde rămase din partidă, iar Adrian Diaz comite și el a cincea greseală personală și este trimis pe bancă. Miha Lapornik reușește să înscrie o singură liberă din cele două acordate și duce scorul la 76-74. Trimis la linia de libere cu șansa la egalare, Jeremic înscrie 1/2 și U-BT Cluj-Napoca rămânea la conducere, cu 13 secunde rămase până la final. Aruncarea de 3 puncte forțată și ratată de către Jeremic a stabilit cea de-a doua finalistă a Cupei Romaniei, U-BT Cluj-Napoca.

Omul meciului pentru U-BT Cluj Napoca a fost Miha Lapornik, cu 18 puncte și o recuperare, iar de partea cealaltă, lider pentru BC SCM Timișora a fost Adrian Diaz, cu 16 puncte și 8 recuperări.

U-BT Cluj Napoca și CSM CSU Oradea vor juca finala Cupei României, marți, de la ora 19:00

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!