Stiri Cupa României Masculin

F8 M. U-BT Cluj a reușit calificarea în semifinale după duelul cu BCM U Pitești

Eduard Popa

Eduard Popa
11.02.2018

u bt cluj bcm u pitesti cupa romaniei

BCM U Pitești a început cu Kostoski, Ciotlăuș, Troupe, Nicoară, Agafonov. De partea cealaltă U-BT a început Giordan Watson, Nandor Kuti, Kromah, Sakic și Barro.

Ozzi Barro a pus primul punct pe tabelă, dar piteștenii au răspuns prin Marius Ciotlăuș și un and-one a lui Agafonov (5-1). Nandor Kuti a pus apoi 5 puncte consecutive și Sakic a răspuns după o intercepție a lui Kromah. Porter Troupe și Ciotlăuș au adus Piteștiul înapoi în avantaj (14-10). Miha Lapornik și Drungilas au dus însă U-BT în avantaj după primul sfert, scor 20-16.

Adomas Drungilas a zdruncinat coșul cu un slam dunk pe coborâre (26-19), dar Piteștiul a revenit prin Nuutinen și Agafonov care au contribuit pentru un run de 9-0, scor 28-26. Greșelile din atacul piteștenilor le-a permis celor din Cluj să intre în joc. Un turnover comis pe repunere de piteșteni a dat startul unui run de 13-0 pentru campioana României. La pauză scorul era 39-30 pentru U-BT.

U-BT Cluj a început în forță sfertul al treilea cu două coșuri marcate Kromah și Kuti, iar argeșenii au răspuns print-un and-one al lui Agafonov. Nick Russell a adus Piteștiul înapoi în meci cu un slam dunk spectaculos. Calnicenco a răspuns cu un coș de 3 puncte, care a dus scorul la 50-40. A doua parte a sfertului a fost mai slabă în realizări ofensive, cu multe ratări de ambele părți și faulturi ofensive. Sfertul s-a încheiat cu un no-look al lui Watson pentru Drungilas care a păstrat avansul la 10 puncte, scor 57-47.

Ultimul sfert a început iar cu un steal al clujenilor, semnat de Kromah cu assist pentru Calnicenco. Troupe și Lapornik au schimbat apoi coșuri de 3 puncte, iar Ciotlăuș cu un steal a dus Piteștiul la 8 puncte în spate (64-56). Chiar dacă au dus o luptă dură pentru revenire prin Russell, Troupe și Agafonov, piteștenii nu au reușit să reducă diferența la mai puțin de 8 puncte. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 74-66.

Miha Lapornik a fost cel mai bun marcator al lui U-BT Cluj, cu 17 puncte și 7 pase decisive, în timp ce Drungilas a reușit 13 puncte. De partea cealaltă Andriy Agafonov a reușit 19 puncte cu 12 recuperări, iar Nick Russell și Porter Troupe au strâns fiecare câte 14 puncte.

U-BT Cluj va juca mâine în semifinală în compania lui BC SCM Timișoara, care a trecut de CSU Sibiu după un meci dramatic în triple overtime cu 103-101. Partida se va disputa de la ora 20:00.

*foto: Andreea Vlase

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj
    Având și ghinionul sa fie dupa meciul sezonului, Cluj - Pitești a părut plictisitor. Clujul mi s-a părut ca si-a conservat energia și a apăsat pe turbo atunci când trebuia. Îmi place energia lui Lapornik, însă sper sa-și dea seama măcar o persoana de lângă Silvasan ca băiatul nu are calități de Pg. Mâine mă aștept sa fie la fel ca azi, în fata unor timișoreni storși de energie, iar adevărată fata a echipei ar trebui sa o vedem în finala. Încă un aspect, dezolanta atmosfera din tribune după spectacolul făcut înainte de suporterii din Sibiu ...

    cu 6 ani în urmă (11.02.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      are n are
      calitati de PG, e singura rezerva decenta pt Watson in conditiile in care Kuti de multe ori face niste greseli de imi vine sa arunc televizorul pe geam. Si apoi se si uita ca vitelul spre banca cumva neinelegand cum de i se intampla tocmai lui aceste nefericite erori...de bine de rau, a dat si cateva pase f bune Lapornik azi catre Drungilas sau Ouzy. De dus mingea o duce decent, deci nu vad nici o problema sa fie jucat 1 atata timp cat nu i consuma prea mult din energia pt sut.

      cu 6 ani în urmă (11.02.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii