Stiri

FC Barcelona a câștigat Cupa Spaniei după o finală dramatică cu Real Madrid

Eduard Popa

Eduard Popa
19.02.2018

fc barcelona baschet cupa spaniei

FC Barcelona a câștigat Cupa Regelui după ce au obținut o victorie în finală în fața rivalei Real Madrid, scor 92-90.

Real Madrid a început mai inspirat partida și au condus după primele zece minute, scor 21-15. Cu toate acestea, catalanii au replicat și conduceau la pauză cu 6 puncte, scor 40-34. Avantajul s-a mărit la 15 puncte după 3 sferturi, scor 67-52, iar cu 5 minute înainte de finalul partidei elevii noului antrenor Svetislav Pesic aveau un avantaj de 13 puncte, scor 83-70. Cu toate acestea echipa din capitala Spaniei a avut o răbufnire de orgoliu. Aceștia au reușit să ajungă la două puncte cu zece secunde rămase de jucat și l-au trimis la libere pe Oriola. Jucătorul Barcei a ratat ambele libere și a dat o șansă Realului să intre în joc, care a ratat însă două aruncări prin Causeur și Rudi Fernandez.

Pau Ribas a fost cel mai bun marcator al finalei, cu 21 puncte, 4 recuperări dar și 7 turnovers, Ante Tomic a adăugat 17 puncte, iar Adam Hanga și Rakim Sanders au marcat fiecare câte 12 puncte. La Real Madrid au impresionat Jaycee Carroll cu 18 puncte și Trey Thompkins 17 puncte în timp ce Rudy Fernandez, Facundo Campazzo și Luka Doncic au avut câte 14 puncte.

FC Barcelona obține a 24-a cupă națională din istorie, în timp ce Real Madrid pierde a 20-a finală în Cupa Regelui și rămâne cu 27 de trofee.

*foto: facebook FC Barcelona Basket

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!