Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad își asigură locul 6 înaintea ultimei etape din faza a doua a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.03.2018

Meciul dintre CSU Alba Iulia și FCC ICIM Arad a decis și lupta pentru locul 6. Scorul final a fost 45-69, pe sferturi: 11-20, 10-12, 13-17 și 11-20. Victoria le duce pe arădence pe 6 înaintea play-off-ului indiferent de rezultatul din ultima zi cu CS SCM Timișoara.

CSU Alba Iulia a început partida cu January, Fleșer, Fodor, Arsenic și Crăciun. La alb-albastre nu a jucat, din nou, Morrissette, accidentată. FCC ICIM Arad le-a avut în 5-ul de start pe Hadzovic, Tavic, Ferenczi, Ciotir și Coker. Ciotir a marcat primele două puncte, iar January și Crăciun le-au dus pe alb-albastre la conducere, 3-2. Ferenczi a înscris prima triplă, după o tranziție ofensivă rapidă. Arsenic a egalat la 5, iar Ciotir și Hadzovic au dus scorul la 5-9. January a transformat o liberă din două și Ciotir a înscris de la distanță, cu panoul, pentru 6-12. January a marcat de după semicerc și Hadzovic a dus ecartul la nouă lungimi. Ignat a dus formația din Alba Iulia la cota 11, iar Tavic a marcat ultimul coș al sfertului, pe contraatac. La prima pauză scorul a fost 11-20.

Sfertul doi a început cu multe ratări de ambele părți. Wingate a marcat primul punct de la linia de fault, după un antisportiv făcut de Fodor. Galben-albastrele s-au distanțat la 15 lungimi, iar la jumătatea partidei scorul a fost 21-32. Arădencele au deschis sfertul trei cu un run de 10 puncte și s-au distanțat la 21-42. CSU a înscris primele puncte în această perioadă de joc după două minute și jumătate. Au urmat aproape cinci minute fără coș pentru arădence, iar CSU s-a apropiat la 31-44. Scorul la ultima pauză era 34-49. Ecartul a crescut la 24 de puncte în primele trei minute ale sfertului patru. Pe final au intrat jucătoarele mai tinere în ambele echipe. Ecartul maxim a fost de 27 de puncte. Sa încheiat 45-69 și FCC ICIM Arad și-a asigurat locul 6 la finalul fazei a doua a sezonului regulat.

Arădencele vor întâlni pe Olimpia CSU Brașov în primul tur de play-off, cu avantajul terenului propriu pentru formația de sub Tâmpa, într-un eventual decisiv. CSU Alba Iulia va juca cu campioana en-titre, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Jessica January a fost coșghetera partidei, fiind în double-double cu 15 puncte și 14 recuperări. Pentru CSU Alba Iulia au mai înscris: Fodor 8 puncte, Fleming 6, Arsenic 5, Plăvițu 3, Ignat 3, Cutaș 3 și Crăciun 2 puncte.

Porsche Poole a fost cea mai bună marcatoare de la FCC ICIM Arad cu 13 puncte. Pentru galben-albastre au mai înscris: Tavic 11 puncte, Hadzovic 10 puncte plus 6 recuperări și 6 pase decisive, Wingate 9 puncte, Coker 8, Ferenczi 7, Ciotir 7 și Nagy 4 puncte.

Cele două echipe mai au de disputat câte un meci la turneul de la Oradea. CSU Alba Iulia va întâlni în primul meci de duminică, de la ora 16, pe Sirius Târgu Mureș. Duelul dintre FCC ICIM Arad și CS SCM Timișoara va încheiat turneul de la Arena Antonio Alexe, de la ora 18.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!