Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad încheie seria cu CSU Alba Iulia după ce s-a impus fără probleme și în deplasare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.04.2018

Seria pentru locul 7 s-a încheiat în două meciuri, cu victoria arădencelor. Scorul partidei dintre CSU Alba Iulia și FCC ICIM Arad a fos 65-84, pe sferturi: 19-25, 19-17, 8-20 și 9-22.

Ambele echipe așteptau finalul sezonului după ce au pierdut în sferturile campionatului. La meciurile pentru locul 7, CSU Alba Iulia a avut-o doar pe straniera Arsenic, singura care a rămas la echipă. Dintre străine, la oaspete au jucat doar Poole și Coker, care au marcat împreună 49 de puncte.

CSU Alba Iulia le-a avut în formula de start pe Fleșer, Ignat, Fodor, Cutaș și Arsenic. La FCC ICIM Arad au fost în primul 5: Mercea, Poole, Ferenczi, Ciotir și Coker. Poole și Ferenczi au scuturat plasa de după semicerc în primele două minute, iar Coker a dus scorul la 0-8. Arsenic a marcat primul coș al gazdelor după trei minute. Alb-albastrele s-au apropiat la trei lungimi, iar la prima pauză scorul a fost 19-25.

Începutul sfertului secund le-a aparținut gazdelor, care au egalat la 25. Coker a marcat de la linia de fault primul punct arădean din sfert. Plăvițu le-a dus pe elevele lui Rodriguez pentru prima dată în avantaj în minutul 13, 27-26. Poole a marcat de după semicerc, dar Fodor a egalat din nou. Ignat și Cutaș au dus scorul la 36-31 în minutul 17. După time-out-ul lui Bulj, au urmat trei minute fără coș al gazdelor. Ciotir și Poole au înscris de la distanță, iar galben-albastrele au reușit un run de 11 puncte. Fodor a stabilit scorul la jumătatea partidei, 38-42.

Coker a marcat prima după revenirea de la vestiare, iar CSU a răspuns cu un run de 8 puncte prin care a preluat conducerea cu 46-44. Gazdele nu au mai găsit drumul spre coș în 6 minute și jumătare până s-a încheiat sfertul. Poole a marcat 8 puncte consecutive, iar run-ul arădencelor a fost de 18 puncte. Astfel, la ultima pauză scorul a fost 46-62. Ecartul a crescut la 19 lungimi după tripla lui Ferenczi. Scorul final a fost 65-84.

Porsche Poole a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte (5x3), la care a adăugat 4 recuperări și 4 pase decisive. Coker a fost în double-double cu 20 de puncte și 11 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Ferenczi 15 puncte, Ciotir 11, Nagy 6 și Mercea 3 puncte (plus 9 assist-uri).

Cristiana Cutaș a fost cea mai bună marcatoare de la gazde, cu 17 puncte la care a adăugat 7 recuperări. Pentru CSU Alba Iulia au mai înscris: Arsenic 16 puncte, Fodor 15, Ignat 11, Plăvițu 4 și Bobar 2 puncte.

În urma acestui rezultat, FCC ICIM Arad s-a impus cu 2-0 în lupta pentru locul 7 la finalul acestui sezon.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!