Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad încheie turneul de la Oradea cu trei victorii

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.03.2018

Ultimul meci al turneului de la Oradea a fost unul intens, cu un ritm destul de alert și cu un final echilibrat. Formația arădeană s-a impus cu 66-64, pe sferturi: 14-16, 28-14, 15-17 și 9-17.

FCC ICIM a început partida cu Tavic, Coker, Ferenczi, Ciotir și Hadzovic. CS SCM le-a avut în formula de start pe Lloyd, Ivășchescu, Ardelean, Brosovszky Boriga și Burdgess. Debutul partidei a fost echilibrat, cu arădencele conducând cu câte două puncte. Alb-violetele au preluat conducerea după tripla lui Brosovszky, scor 4-7. Timișorencele se apărau în zonă, iar arădencele au încercat să facă pressing pe repunerea adversă. Hadzovic a egalat la 9 de la distanță, dar bănățencele s-au distanțat din nou pe contratac. Au fost multe mingi pierdute de ambele părți. 14-16 a fost scorul la prima pauză. Arădencele au trecut la conducere după triplele lui Ferenczi și Mercea, dar și după ce au furat două mingi la rând. După run-ul de 10 puncte scorul devenea 24-18. Hadzovic a scuturat plasa de la distanță și a stabilit scorul la jumătatea partidei, 42-30.

Ecartul maxim a fost de 14 puncte, în debutul celei de-a treia perioade de joc. Timișorencele s-au apropiat pe contraatac și au redus diferența sub 10 lungimi. Poole a scuturat plasa de la distanță pentru 49-37. Arădencele au forțat mult aruncările de afară și au avut destule ratări, iar alb-violetele s-au apropiat la 6 lungimi după reușita lui Ardelean. Poole a marcat ultimul coș al sfertului trei, de după semicerc, iar la ultima pauză scorul era 57-47. CS SCM s-a apropiat la șase lungimi după antisportivul dictat la Nagy și liberele transformate de Filip.

Coker și Poole au dus scorul la 63-53 la jumătatea sfertului patru. Timișorencele au reușit un run de 8 puncte, prin Burdgess și Lloyd, și s-au apropiat la două lungimi în minutul 38. S-a marcat puțin în final. Lloyd a transformat o liberă din două cu o jumătate de minut înainte de ultima sirenă. Americanca a ratat a doua aruncare, alb-violetele au recuperat, dar au comis un turnover de 24 de secunde. Bulj cerea time-out cu 10,5 secunde până la final. Hadzovic a imitat-o pe Lloyd cu prima liberă transformată și a doua ratată. Lloyd a avut ultima aruncare a meciului, care a ieșit și FCC ICIM Arad s-a impus cu 66-64.

A fost a treia victorie pentru arădence la turneul de la Oradea, în timp ce timișorencele au pierdut primul meci la Arena Antonio Alexe, după ce s-au impus în primele două zile.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 19 puncte. Leeza Burdgess a încheiat în double-double cu 14 puncte și 12 recuperări. Brosovszky Boriga și Ardelean au înscris câte 11 puncte, iar Filip, 9.

Monique Coker a fost cea mai bună marcatoare de la arădence, cu 14 puncte la care a adăugat 6 recuperări. Pentru FCC ICIM au mai înscris: Poole 12 puncte, Hadzovic 11, Wingate 9, Ferenczi 7, Mercea 6, Tavic 5 și Nagy 2 puncte.

Cele două echipe au încheiat a doua fază a sezonului regulat pe locurile 6 și 7, de pe care vor aborda play-off-ul. FCC ICIM Arad va întâlni Olimpia CSU Brașov în sferturi, iar CS SCM Timișoara va juca cu CSM Satu Mare. Primul meci este programat în 23 martie, pe terenul formațiilor mai bine clasate.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!