Stiri Cupa României Feminin

FCC ICIM Arad și CS SCM Timișoara se califică împreună la Final 8 după un meci cu multă tensiune

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.09.2017

CR FCC ICIM Arad - CS SCM Timișoara 59-57

FCC ICIM Arad a obținut calificarea la turneul final al cupei după ce a câștigat acasă returul cu CS SCM Timișoara, scor 59-57, pe sferturi: 9-15, 20-8, 12-16 și 18-18. Timișorencele veneau cu un avans de cinci puncte după victoria din tur. Meciul de la sala Victoria a fost unul tensionat, cu foarte multe întreruperi cauzate de proteste la deciziile arbitrilor. Ambele bănci au fost sancționate cu tehnice. Cea mai mare diferență a fost de 10 puncte în favoarea gazdelor, la jumătatea ultimului sfert. Alb-violetele au recuperat deficitul și au preluat conducerea, dar Montgomery a adus victoria pentru echipa sa cu un coș de trei plus fault.

Gazdele au început partida cu Nagy, Tavic, Ferenczi, Wingate și Hadzovic. Deși incerte înainte de meci, Nagy și Hadzovic au intrat în 5-ul de start. De partea cealaltă, Brosovszky a fost în continuare indisponibilă, pe lângă absența mai lungă a lui Stoiedin. Oaspetele le-au avut în teren la angajament pe  Lloyd, Filip, Ardelean, Conwright și Kiriienko.

Au fost multe ratări în startul partidei. Ferenczi a înscris primul punct de la linia de fault, iar Wingate a marcat primul coș din acțiune în minutul trei. Kiriienko a răspuns cu primul coș al oaspetelor. Gazdele au avut probleme în a-și găsi ritmul în atac și au comis de trei ori turnover de 24 de secunde în prima jumătate a sfertului.  Timișorencele au egalat la 5 prin liberele lui Conwright. 2 dintre româncele importante, Nagy și Filip au strâns două faulturi în prima perioadă de joc. La a doua greșeală personală a lui Filip, gazdele au cerut antisportiv pentru că nu s-a putut dezvolta contraatacul. Timișorencele au înscris mai mult din spațiul de trei secunde în primul sfert și au continuat să fie mai bune pe contraatac, la fel ca la meciul tur.

Bulj a cerut timp de odihnă și le-a indicat fetelor sale să încerce mai multe contraatacuri. Alb-violetele au ieșit la pressing pe tot terenul. Conwright a punctat pe contră după steal. Gazdele continuau să aibă probleme la pase, în timp ce oaspetele au avut moment când mingea a circulat foarte rapid. SCM a avut un avans maxim de 8 lungimi, la 7-15. Mercea a marcat pe finalul primului sfert și la prima pauză scorul era 9-15.

În debutul sfertului secund galben-albastrele s-au apărat mai agresiv și mai aproape de om, iar jocul de pase al vizitatoarelor nu a mai mers la fel de bine. Intercepțiile au fost urmate de contraatacuri și scorul devenea 15-15. A fost rândul lui Coldea să ceară timp de odihnă. Revenirea gazdelor a venit într-o formulă cu ambii conducători de joc în teren, Hadzovic și Mercea, alături de Tavic care a preluat acest rol în destule momente. Bosniaca a marcat prima triță a meciului și  a dus scorul la 20-18 după o pătrundere prin dreapta.

Gazdele au trecut la o formulă cu patru oameni mici după faultul 3 a lui Nagy, cu Zidaru în locul său. Apărarea în zonă a pus din nou probleme timișorencelor, iar Coldea făcea o dublă schimbare, cu Ardelean și Pop în locul lui Filip și Badi. Tavic a scuturat, din nou, plasa de la distanță și a dus scorul la 23-18 la jumătatea sfertului doi.

Time-out SCM și antrenorul le reproșa jucătoarelor că nu schimbă în apărare. Gazdele au revenit la apărarea la om, dar au ratat pe contraatac. Lloyd punea două puncte pe tabelă după o tranziție ofensivă foarte rapidă. A fost rândul timișorencelor să comită abatere de 24 de secunde. Alb-violetele au încercat să-și pună în valoare jucătoarele mari în spațiul de 3 secunde, carte câștigătoare în manșa tur. Arădencele au reușit destule intercepții la aceste pase la retur. A fost rândul timișorenilor să fie nemulțumiți că nu s-a acordat fault. Au urmat momente cu greșeli de ambele părți: pași și mingi pierdute. 29-23 a fost scorul la pauza mare când ambele echipe aveau un procentaj de 36% la reușitele din acțiune.

Lloyd și Kiriienko și-au apropiat echipa la două lungimi. Nagy ducea scorul la 31-27 cu o finalizare pe final de atac la care oaspeții au cerut pași. Au continuat protestele de pe ambele bănci și arbitrii amenințau deja cu tehnice. Nagy a făcut faultul 4 înainte de jumătatea sfertului trei, iar Lloyd și Conwright duceau scorul la 35-33. Și Filip a ajuns la 4 greșeli personale după o fază la care s-a dat dublu fault.

Au fost momente încâlcite de joc, cu mingea scăpată de sub control și jucătoarele celor două echipe aruncându-se pe parchet după ea. Oaspetele au ratat din apropierea inelului și au făcut din nou pași. Tavic a fost închisă de două adversare pe contră și a ratat. Scorul la ultima pauză a fost 41-37, cu pas afară la ultima acțiune a gazdelor. Acestea au abordat ultimul sfert fără căpitanul Hadzovic care a avut probleme la genunchi.

+10 pentru gazde la jumătatea sfertului, dar final strâns

Sfertul patru a început cu alte greșeli. Mercea - pasă greșită, Conwright a ratat pe contră și a fost sancționată cu antisportiv pentru că a oprit contra. Tavic a marcat liberele, dar formația sa a irosit posesia suplimentară cu o nouă pasă greșită. O nouă contră ratată de oaspete, prin Filip, iar Mercea ducea scorul la 45-39. Timișorencele au comis abatere de teren, iar Coldea a fost sancționat cu tehnic pentru proteste. Tavic a înscris libera și a urmat un nou atac pierdut. Burdgess făcea 48-41 și alb-violetele ieșeau la pressing pe repunerea adversă.

Montgomery a marcat de la distanță și a dus ecartul la 10 lungimi, 51-41. Time-out SCM când mai erau 7 minute și jumătate. Au venit alte ratări, iar Kiriienko a profitat de numărul mare de greșeli personale a lui Nagy, a jucat 1 la 1 sub panou și a dus scorul la 51-43. Wingate ducea din nou ecartul la 10 lungimi, iar Nagy ieșea cu 5 faulturi.

Gazdele reveneau la formula cu 4 oameni mici. Au urmat aproape două minute în care cele două echipe nu au găsit drumul spre coș. Kiriienko a ratat două libere, dar Filip a interceptat pasul după recuperare. Conwright nu a greșit de la linia de fault, iar Lloyd reușea un capac la Tavic. Lloyd a înscris rapid de afară și strângea scorul la 53-48 cu trei minute până la final.

Time-out ICIM, urmat de un nou pas greșit. La coșul celălalt timișorencele au ratat o nouă contră. Acestea nu au mai greșit după ratarea lui Wingate din 3 secunde și Conwright puncta pe contraatac pentru 53-52. Din nou timp de odihnă solicitat de Bulj. Arădencele nu au reușit să repună de la margine în timpul regulamentar și au pierdut mingea.

Tehnicianul sârb și-a certat elevele și le-a strigat să se apere. S-a acordat tehnic la banca arădeană. Au urmat alte întreruperi, cu discuții între cei din staff-ul gazdelor și arbitrii, iar cei de pe banca timișoreană au continuat și ei să protesteze. Lloyd a transformat libera, iar Pop le readucea pe oaspete în avantaj: 53-55 cu 79 de secunde până la final.

A urmat o jumătate de minut cu ratări de ambele părți, iar Montgomery a egalat la 55, de la linia de fault. De pe banca oaspete s-a cerut atac lung. Lloyd a înscris pentru 55-57 cu 22 de secunde rămase până la final. A urmat o ratare de afară a gazdelor, dar Lloyd a greșit pasa. Wingate a ratat, dar a recuperat ofensiv și Conwright a comis a 5-a greșeală personală cu mai puțin de 10 secunde până la final. Timișorencele nu erau încă în penalizare, astfel că s-a repus de sub coș.

Montgomery a marcat 3 puncte cu o aruncare din colțul terenului, fiind faultată de Lloyd (al 5-lea). Arădeanca a înscris și libera suplimentară și a dus scorul la 59-57cu 7,3 secunde rămase din joc. Coldea a cerut timp de odihnă, dar elevele sale nu au reușit să găsească drumul spre coș.

S-a încheiat 59-57 la capătul unui meci tensionat, cu multe întreruperi și proteste, greșeli de ambele părți cu peste 40 de mingi pierdute, reveniri și un final încins. Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte. Americanca a încheiat cu double-double, având 11 recuperări, dar și 7 mingi pierdute, pentru 26 la eficiență în 39:53 minute. Conwright s-a mai remarcat de la oaspete cu 14 puncte. Brandy Montgomery a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 17 puncte, urmată de Tavic cu 15 și Wingate cu 12.

Timișorencele s-au calificat direct la turnul final, cu +3 la total. Cei de la FCC ICIM Arad au așteptat rezultatele de la celelalte două partide care nu au intrat în live-ul de pe federație. Până la urmă, galben-albastrele au obținut biletul pentru Final 8, din postura de „lucky loser”.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!