Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad și CSM Târgoviște deschid play-off-ul LNBF miercuri la Sala Victoria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.04.2019

Primul meci al play-off-ului ediției 2018-2019 a LNBF se dispută mâine, de la ora 18:30, la Arad. FCC ICIM găzduiește miercuri și vineri primele două partide ale turului 1 cu CSM Târgoviște. În cele patru meciuri din primele două faze ale sezonului regulat cele două echipe și-au împărțit victoriile și au fost la egalitate în clasament, cu câte 31 de puncte. Arădencele au avut de partea lor coșaverajul în confruntările cu rivalele din Târgoviște, astfel că le-au luat fața pentru locul 4.

Cele două formații au fost la egalitate și la finalul primei faze a sezonului regulat, tot cu galben-albastrele pe patru grație coșaverajului. În primul duel direct stagional, FCC ICIM Arad se impunea acasă cu 78-65, în luna octombrie. CSM Târgoviște câștiga returul cu 71-63 la începutul lunii decembrie. Și în Grupa Roșie cele două combatante și-au împărțit victoriile. Dâmbovițencele câștigau în 22 decembrie la Arad cu 64-61, iar FCC ICIM se impunea în februarie la Târgoviște cu 70-52.

În a doua fază a sezonului regulat cele două rivale au avut parcursuri „în oglindă”. CSM Târgoviște a început foarte bine Grupa Roșie, cu 5 victorii din 6 meciuri în tur. Arădencele au cedat atunci toate cele șase partide disputate, iar la finalul turului avea loc schimbarea de pe bancă, cu Bogdan Bulj în locul debutantului Miljan Medvedj, dar și o serie de schimbări în lot.

Aceste modificări au prins bine trupei de pe Mureș, care a avut în returul Grupei Roșii un bilanț de 5 succese și un singur eșec. Dâmbovițencele au făcut un singur transfer în timpul sezonului, având în continuare aria de selecție limitată din cauza interdicției la transferuri internaționale, în timp ce alte rivale s-au întărit. Astfel CSM-ul a coborât de pe 3 pe 5 după ce a pierdut toate cele 6 meciuri din returul fazei a doua a sezonului regulat, având și ceva probleme medicale în lot.

Formația galben-albastră stă mai bine la capitolul moral după ce a prins in extremis locul 4, terminând Grupa Roșie cu două victorii acasă. În penultima etapă reușea surpriza cu vicecampioana CSM Satu Mare, 70-65, iar în ultimul meci se impunea acasă cu Phoenix Știința Constanța, scor 75-48.

CSM Târgoviște ceda în lupta pentru locul 3 cu Olimpia CSU Brașov și nu putea emite pretenții în restanța cu ACS Sepsi SIC, 49-78. Elevele lui Cătălin Tănase aveau nevoie de victorie în ultima etapă de la Cluj-Napoca pentru a rămâne pe locul 4, dar au cedat cu 55-57 și nu vor avea avantajul terenului propriu în primul tur din play-off.

CSM Târgoviște s-a impus în ultimele trei confruntări cu arădencele din play-off. În 2016 a fost un duel în sferturile de finală, cu două partide câștigate clar de dâmbovițence, în fața unei formații de junioare, după ce arădencele s-au confruntat cu probleme financiare. În 2015 cele două echipe s-au duelat în semifinale, tot cu 2-0 pentru CSM, dar cu un meci doi încheiat la doar două puncte. Acel campionat a fost ultimul de până acum în care ICIM Arad ajungea în primele patru echipe din LNBF. CSM Târgoviște juca în 2017 în semifinală.

Derby-ul dintre cele două echipe a fost de multe ori cu trofee pe masă. Ultima finală de campionat dintre ele a fost cea din 2014, când titlul le revenea celor de la CSM Târgoviște cu 3-1, deși finala începea pe terenul rivalelor. Ultima serie de play-off câștigată de arădence cu CSM este cea din 2013, când galben-albastrele s-au impus cu 3-2 în finala campionatului, cu decisivul la Târgoviște.

Din 2005 până acum, de când există baza de date de pe site-ul nostru, au fost 54 de confruntări între cele două rivale. Scorul este 35-19 pentru formațiile din Târgoviște (sub diversele denumiri și organizări).

În acest campionat ambele echipe au avut un bilanț de 9 victorii și 13 înfrângeri. FCC ICIM Arad are 6 succese pe propriul teren și 5 înfrângeri, iar CSM Târgoviște a câștigat de 4 ori în deplasare și a pierdut 7 partide. Arădencele stau mai bine atât la puncte înscrise pe meci (67,7 față de 64,3), cât și la puncte primite (68,6 față de 71,5). Dâmbovițencele stau mai bine la recuperări (38,7 la 38,5), capace (2,4 la 1,6) și greșeli personale (15,7 la 18,8), în timp ce galben-albastrele au medii mai bune la assist-uri (15,7 la 13,6), intercepții (9 față de 7,3) și mingi pierdute (15 la 16,1). Cele două echipe au procentaje destul de apropiate la aruncări, cu un ușor plus pentru FCC ICIM Arad. Gruparea de pe Mureș are 45,8% la șuturile din semicerc, 29,9% de la distanță și 62,8% de la linia de fault, iar CSM Târgoviște are 44,9% la două puncte, 27,1% de afară și 62,2% la libere.

Căpitanii celor două echipe sunt lidere la puncte pe meci și pase decisive. Brankica Hadzovic are 17,3 puncte pe partidă și 5,1 pase decisive pentru FCC ICIM Arad, iar Destiny Williams, 14,3 recuperări pe meci. Ancuța Stoenescu a înscris 14,6 puncte pe partidă și a oferit 3,4 pase decisive la CSM Târgoviște, iar Larisa Toma are 6,6 recuperări pe meci. Dacă Bogdan Bulj are la dispoziție patru straniere, Cătălin Tănase a rămas cu una după despărțirea de Monique Coker. Singura jucătoare străină rămasă în lotul dâmbovițencelor este Porsche Poole, care a pus mari probleme prin depășirile în viteză la precedenta vizită la Arad. Plecarea lui Coker lasă formația dâmbovițeană descoperită sub panou, unde și Toma a avut probleme medicale, iar gazdele de mâine s-au îmbunătățit pe pozițiile mari după modificările din lot. CSM Târgoviște are mai multe românce experimentate în lot, dar și mai multe variante la jucătoarea U23. Printre acestea se numără și Teodora Neagu care s-a alăturat CSM-ului după ce în prima parte a sezonului a jucat chiar la FCC ICIM.

Primul meci din play-off, între FCC ICIM Arad și CSM Târgoviște, se dispută mâine la Sala Victoria din Arad, de la ora 18:30. Meciul doi va fi vineri, 5 aprilie, de la ora 18:00. A 3-a partidă se va disputa la Târgoviște în 12 aprilie, iar dacă va fi nevoie de a 4-a, aceasta va avea loc cu o zi mai târziu, în 13. În cazul în care va fi nevoie de joc decisiv, acesta va fi găzduit de arădence în 16 aprilie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!