Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc vineri pentru a 4-a oară în acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.12.2018

FCC ICIM Arad și Olimpia CSU Brașov deschid etapa a 9-a din grupa valorică A, în Liga Națională de Baschet Feminin. Cele două echipe sunt despărțite de 3 puncte în clasament. Arădencele au obținut ambele victorii din campionat pe propriul teren, în timp ce brașovencele au un singur succes pe terenuri străine.

Penultima etapă a grupei valorice A readuce față în față echipele din Arad și Brașov, care au mai avut trei confruntări directe în acest sezon. A fost acea dublă din cupă, în care fiecare echipă a câștigat pe propriul teren. Meciul retur a fost ulterior analizat de oficialii federali pentru suspiciuni de incorectitudine, după ce, per total, cele două echipe au fost despărțite de un punct și au trecut împreună în turul următor al competiției knock-out.

A fost 70-61 în primul meci oficial din acest sezon al celor două echipe, la sala Victoria din Arad. Sala D.P. Colibași din Brașov a găzduit următoarele două confruntări. A fost 74-66 în returul din cupă, iar în campionat alb-albastrele s-au impus cu 87-76.

În clasamentul grupei valorice A sunt trei puncte între cele două formații. Olimpia CSU Brașov este pe locul trei cu 12 puncte și un bilanț de 4 victorii și 4 înfrângeri. FCC ICIM Arad este pe 5 cu 9 puncte (2/5), dar și un meci mai puțin disputat.

Elevele lui Miljan Medvedj au 2 victorii acasă în cele trei partide disputate în campionat, cu CSM Târgoviște și Universitatea Cluj, iar înfrângerea a fost în fața campioanei ACS Sepsi SIC, la 10 puncte. Brașovencele au o singură victorie în deplasare în grupa A, la Universitatea Cluj. În alte două partide jucate pe terenuri străine, echipa lui Dan Calancea a cedat la scor cu ACS Sepsi SIC și CSM Satu Mare, având de fiecare dată probleme de efectiv. Tehnicianul alb-albastrelor are mult mai multă experiență ca principal, în timp ce antrenorul galben-albastrelor este la primul an în această postură.

Ambele echipe vin după înfrângeri în ultima etapă. Arădencele au pierdut cu 63-71 la Târgoviște, iar brașovencele au cedat acasă cu 71-84 în fața campioanei ACS Sepsi SIC. Echipa de sub Tâmpa are al doilea atac al campionatului, cu o medie de 73,4 puncte înscrise pe meci, dar și cea mai slabă apărare, cu 81,6 puncte primite. Arădencele au 65,4 puncte marcate pe partidă și 68,9 primite.

FCC ICIM Arad are o medie mai bună la recuperări, 40 față de 36,6 și la intercepții, 10,1 la 6,5, în timp ce Olimpia CSU stă mai bine la assist-uri pe meci, 20 față de 13,4. Arădencele fac mai multe faulturi, 20 pe partidă față de 16,1. Elevele lui Dan Calancea au procentaje mai bune la toate aruncările: 72,9% față de 57,9% de la linia de fault, 45,4% comparativ cu 43,8% la șuturile de două puncte și 36,6% de la distanță, față de 27,6%.

Căpitanii celor două echipe au cele mai bune medii de puncte și pase decisive. Brankica Hadzovic are 17,1 puncte înscrise pe meci și 5 assist-uri, iar Biljana Pesovic are 16 puncte și 6,1 pase decisive. Leeza Burdgess este cea mai bună recuperatoare a gazdelor de mâine, cu o medie de 11 mingi prinse la panou pe partidă, iar Carla Bartee are 9 recuperări/meci pentru brașovence.

Formația de sub Tâmpa s-a confruntat cu probleme de efectiv tot sezonul, iar la ultimele două partide nu le-a putut folosi pe Alina Podar, accidentată, și pe Kristina Arsenic, care a avut probleme cu viza. Rămâne de văzut dacă cele două vor putea să-și ajute echipa la partida de la Arad. Miljan Medvedj are la dispoziție un lot mai mare, dar oficialii galben-albastrelor și-au manifestat nemulțumirea după prestația de la Târgoviște și ar putea urma schimbări.

Din 2009 până acum au fost 27 de dispute oficiale între cele două echipe. Arădencele conduc cu 16-9 la total, dar 14 dintre aceste victorii au fost obținute până la finalul lui 2015. De atunci brașovencele s-au impus de 9 ori, în timp ce galben-albastrele, doar de două.

Meciul dintre FCC ICIM Arad și Olimpia CSU Brașov se joacă vineri, 7 decembrie, de la ora 18:30, la sala Victoria din Arad.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!