Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad a început antrenamentele cu 13 jucătoare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.09.2018

FCC ICIM Arad a început în această săptămână pregătirea pentru noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Pe lângă cele zece jucătoare anunțate deja, lotul fostei campioane a fost completat cu trei tinere localnice: Timea Peter, Ana Maria Glisici și Alexandra Rotariu.

Miljan Medveđ este la debutul ca antrenor principal. În ultimele trei sezoane a făcut parte din staff-ul lui Dragan Petricevic, la U Cluj, fiind și secundul acestuia la naționala de senioare. În vara precedentă a fost numit principal la Cluj, pentru o scurtă perioadă, după ce s-a anunțat despărțirea de Petricevic. Cum selecționerul naționalei a revenit la echipă, Medveđ a continuat să facă parte din staff.

 „Este o onoare pentru mine că am venit la un club important cu o mare tradiție în baschetul românesc. Un drum nou, mă aflu pentru prima dată în postura de antrenor principal. Sunt total mulțumit de lotul pe care l-am construit la Arad. Ce s-a putut aduce, s-a adus. Am făcut până acum 3 antrenamente cu lotul complet, fetele s-au adaptat foarte repede și totul e bine. Am jucat mulți ani în România, am fost la o echipă cu mulți suporteri și știu ce înseamnă atmosfera creată de proprii fani. Și la Arad e la fel, există o legătură strânsă între public și echipă”, a declarat Miljan Medveđ pentru site-ul oficial al echipei.

Noul antrenor al formației de pe Mureș are 13 jucătoare la antrenamente: Brankica Hadzovic, Adela Mercea, Marta Fodor, Leeza Burdgess, Dora Ardelean, Miljana Dzombeta, Teodora Neagu, Anamaria Ciotir, A’Lexus Harrison, Rita Bartok, Timea Peter, Alexandra Rotariu și Ana Maria Glisici.

Cele trei localnice sunt jucătoare sub 18 ani, care au fost coechipiere la LPS Arad. Timea Peter va împlini 18 ani în decembrie, Rotariu are 17 împliniți în martie, iar Glisici va împlini 17 ani în octombrie. Glisici este fundaș, putând să evolueze pe posturile 1 și 2. Peter și Rotariu jucau la junioare pe 3 și 2.

Glisici și Peter au fost coechipiere și în prima parte a sezonului trecut, la Sibiu, unde au jucat în CN U18. Peter a încheiat campionatul acolo, în timp ce Glisici a plecat la NBS Cluj, cu care a câștigat argintul. Rotariu a jucat pentru satelitul formației arădene, în liga secundă.

FCC ICIM Arad va juca două meciuri amicale cu Peac Pecs, formația lui Peter Eles. Primul va avea loc în 18 septembrie, pe terenul celor de la Peac. A doua partidă este programată pentru 21 septembrie, la Arad. Clubul de pe Mureș este în tratative pentru un al treilea joc de pregătire, cu Novi Sad, care ar urma să aibă loc în 23 septembrie.

Galben-albastrele încep seria meciurilor oficiale în 26 septembrie, când întâlnesc acasă Olimpia CSU Brașov, în primul tur al Cupei României. Returul are loc după trei zile, la Brașov. FCC ICIM Arad debutează în noua ediție de campionat cu o deplasare la Satu Mare, în 6 octombrie.

*foto: baschetarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!