Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad a mai luat o jucătoare sub 23 de ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.08.2018

FCC ICIM Arad a anunțat transferul pivotului Rita Bartok. Jucătoarea de 18 ani va debuta în Liga Națională alături de galben-albastre. Este a 3-a baschetbalistă sub 23 de ani care va face parte din lotul arădencelor în sezonul viitor, după Ciotir și Neagu.

Rita Bartok se alătură celor de la FCC ICIM Arad pentru sezonul viitor. Pivotul de 1,90 va împlini 19 ani în luna octombrie. A jucat în campionatele naționale de juniori la ACS KSE Târgu Secuiesc, CSS Nagy Mozes Târgu Secuiesc sau KSE CSS Gheorghieni. Jucătoarea originară din Covasna a fost convocată și în loturile lărgite ale naționalelor de junioare în anii precedenți.

A jucat în Liga 1 alături de ACS KSE Târgu Secuiesc. În sezonul 2015-2016 a participat la turneul final al eșalonului secund și a avut medii de 24:26 minute, 5.7 puncte, 2.7 recuperări, 1.3 pase decisive, 3.3 mingi pierdute, 1.7 intercepții și 1.3 capace pentru 6.7 eficiență medie. Atunci KSE a încheiat pe trei turneul de promovare, după BC Sirius Târgu Mureș și Politehnica Național Iași.

Are în palmares un bronz la CN U18, în 2016, cu KSE CSS Gheorghieni. A jucat atunci în 5 meciuri, cu medii de 4.2 puncte, 4.2 recuperări, 1.2 pase decisive, 3.4 mingi pierdute și 3.2 capace în aproape 28 de minute, cu 5.2 eficiență medie. A jucat cu KSE Târgu Secuiesc în Campionatul Național U20 în sezonul trecut, când KSE a terminat pe podium (locul 3 din 4 participante), dar nu sunt și statistici disponibile.

Rita Bartok este a 3-a jucătoare tânără confirmată de FCC ICIM Arad pentru sezonul următor. Rămâne Anamaria Ciotir și Teodora Neagu se alătură echipei după ce a câștigat Liga Națională cu ACS Sepsi SIC în sezonul trecut. Pivotul este al 6-lea transfer anunțat de formația de pe Mureș în această vară, după Ardelean, Dzombeta, Fodor, Harrison și Neagu.

*foto: Baschet Turneul Final U18 feminin facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!