Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad a rămas fără cea mai bună recuperatoare din lot

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.01.2019

FCC ICIM Arad a anunțat că Leeza Burdgess și-a reziliat astăzi contractul pe cale amiabilă. Pivotul a jucat doar 14 meciuri oficiale pentru galben-albastre, având procentaje mai slabe față de primul sezon petrecut în România. Burdgess era lidera formației arădene la recuperări, cu o medie de 10,7.

Pivotul de 28 de ani s-a alăturat formației de pe Mureș în acest sezon, după ce în precedentul a evoluat pentru SCM Timișoara, iar în vară a jucat în Australia. Gruparea arădeană a anunțat că americanca și-a reziliat contractul astăzi, pe cale amiabilă.

Leeza Burdgess a jucat în 12 meciuri de campionat pentru FCC ICIM Arad și are medii de 9,6 puncte, 10,7 recuperări, 1,6 pase decisive, 3,4 mingi pierdute și 12,9 eficiență în 31:04 minute. În primul tur al Cupei României, cu Olimpia CSU Brașov, a petrecut în teren 24:17 minute/meci, cu 13,5 puncte, 5,5 recuperări și 3 pase decisive, pentru 17 eficiență medie.

Cele ma bune meciuri ale sale pentru galben-albastre au fost cu Olimpia CSU Brașov, când a avut de două ori +21 indice al eficienței. În prima fază a sezonului regulat a marcat 12 puncte plus 12 recuperări contra formației de sub Tâmpa, iar în ultimul meci jucat pentru arădence a avut 19 puncte și 10 recuperări. În total pivotul a avut 4 double-doubles pentru FCC ICIM Arad în campionat.

Aceasta a avut câteva partide în care a dezamăgit la finalizare, mai ales cea de la Târgoviște când a înscris o aruncare din 12 de două puncte, 8,3%. Americanca are 41,8% procentajul de reușită din acțiune în acest sezon (3,8 șuturi de două puncte înscrise pe meci din 9,2 încercate).

În stagiunea precedentă marca aproape jumătate din aruncările din semicerc, 49,3% (4,4 din 9 pe meci). Cu echipa din Timișoara a jucat în 25 de partide de campionat și a avut 11,7 puncte pe meci, 9,4 recuperări, 2,2 puncte, 3,1 mingi pierdute și o intercepție în 31:46 minute, cu 15,6 eficiență medie. A avut 11 double-doubles pentru alb-violete în cele 25 de jocuri.

Leeza Burdgess este a doua jucătoare de care se desparte FCC ICIM Arad în acest sezon, după A'Lexus Harrisson, care a plecat pe la mijlocul lunii decembrie. În locul acesteia a venit deja Milica Deura, astfel că formația de pe Mureș mai poate face 5 transferuri până la finalul lunii februarie.

După despărțirea de Burdgess, tânăra Rita Bartok rămâne cea mai înaltă jucătoare din echipa pregătită de Miljan Medvedj, cu 1,90 înălțime, dar aceasta a prins foarte puține minute. Mai pot juca pe poziția 5 Teodora Neagu, Anamaria Ciotir sau chiar Dora Ardelean. Cea mai bună recuperatoare a echipei, dintre jucătoarele rămase, este Brankica Hadzovic, fundașul având o medie de 5,7 recuperări.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Arion Vasile :

    In sfirsit
    Conducerea ICIM Arad a luat masuri realiste.
    Mai asteptam si altele.Nu speram la campionat,dar in formula aceasta eram prea jos. Vom sustine echipa,si speram
    de acum incolo.De fapt Aradul a lucat fara pivot.
    Cu bine celor devotati Aradului.

    cu 5 ani în urmă (04.01.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMIOANA !
    Numai sa jucati meciurile pe teren,nu ca in cupa cu Brasovul!

    cu 5 ani în urmă (05.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!