Stiri Cupa României Feminin

FCC ICIM Arad câștigă cu un punct dubla formațiilor din prima grupă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.09.2018

Dubla dintre Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad dă două echipe calificate în turul doi al Cupei României. Galben-albastrele merg mai departe ca învingătoare, cu 136-135 la total, în timp ce brașovencele au obținut locul de lucky-loser, luând fața celor de la Agronomia București. Olimpia CSU Brașov s-a impus la retur cu 74-66, pe sferturi: 15-8, 15-24, 16-21, 28-13.

Partida a pornit de la un avantaj de 9 puncte în dreptul arădencelor, care au câștigat în tur cu 70-61. Olimpia CSU Brașov a început meciul în formula: Flavia Ferenczi, Biljana Pesovic, Carla Bartee, Alina Podar și Kristina Arsenic. Dan Calancea a trecut-o pe foaia de joc și pe nou-venita Candice Warthen, transferul său fiind anunțat de site-ul nostru de la mijlocul săptămânii. Fundașul a înlocuit-o la brașovence pe Tarter, care a avut probleme medicale. Miljan Medvedj le-a trimis în 5-ul de start pe Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir și Leeza Burdgess. La arădence au avut probleme Harrison și Neagu.

Pesovic și Ciotir au marcat în primul minut, după care au urmat momente cu ratări de ambele părți. Aceeași Pesovic a reușit prima triplă, iar Burdgess a dus scorul la 5-4. Oaspetele au avut mai mult de trei minute fără coș în a doua parte a primului sfert, iar Olimpia CSU s-a distanțat la 9 lungimi. 15-8 avea să fie scorul la prima pauză.

Arsenic a înscris primul coș al sfertului secund, iar Dzombeta, Hadzovic și Ardelean le-au apropiat pe oaspete la 3 lungimi. Au urmat reușite de la distanță, iar brașovencele s-au dus din nou la 9 puncte în față, 28-19 în minutul 14. A fost rândul gazdelor să nu găsească drumul spre coș mai mult de patru minute. Galben-albastrele au răspuns cu un run de 11 puncte și au preluat conducerea, 28-30 în penultimul minut al sfertului. Arsenic a egalat și Burdgess a stabilit scorul la jumătatea partidei, 30-32.

Oaspetele au început sfertul trei cu șase puncte la rând, pentru 30-38. Bartee a înscris primul coș al gazdelor din această perioadă de joc după două minute, de după semicerc. A urmat un nou run al arădencelor, de nouă puncte, iar scorul devenea 33-47 în minutul 25. Podar a pus punct secetei de trei minute din atacul olimpicelor, cu o reușită din apropierea panoului. Ferenczi a reușit două triple la rând și și-a apropiat echipa la 7 lungimi, 41-48. O nouă reușită de la distanță marca Ferenczi și coșul lui Arsenic, pe contră, au strâns ecartul la 4 puncte. Ciotir a scuturat plasa de după semicerc și a stabilit scorul ultimei pauze, 46-53.

Pesovic a înscris 9 puncte în primele două minute ale sfertului patru, iar Arsenic ducea ducea scorul la 57-53. Hadzovic a egalat la 59, cu o reușită de după semicerc. Arsenic le-a dus din nou pe gazde la 4 puncte în față, 63-59 la jumătatea sfertului patru, dar a urmat un run de 7 puncte al arădencelor, iar scorul devenea 63-66. Bartee și Podar le-au readus pe brașovence la conducere, 70-66 cu 39 de secunde rămase din joc. Arădencele au greșit multe pase pe final, Ferenczi a marcat 4 puncte și a stabilit scorul final, 74-66.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte (3x3). căpitanul gazdelor a jucat toate cele 40 de minute și a încheiat în double-double, cu 11 puncte la care a mai adăugat 5 pase decisive, pentru +26 eficiență. Ferenczi a urmat-o cu 17 puncte (3x3), plus 4 recuperări și 5 pase decisive. Și oamenii mari ai brașovencelor au încheiat în double-double. Arsenic a avut 14 puncte și 10 recuperări, iar Bartee 12 puncte și tot atâtea recuperări. Pentru gazde a mai înscris Podar, 9 puncte. A debutat Warhen și au mai jucat Al Ash Hab și Filip.

Dora Ardelean a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 14 puncte, plus 7 recuperări și 4 pase decisive. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Burdgess 13 puncte, Dzombeta 10, Hadzovic 10, Mercea 8, Ciotir 5, Fodor 4 și Bartok 2 puncte.

FCC ICIM Arad a câștigat dubla manșă pentru un punct, cu 136-135. Arădencele merg mai departe ca învingătoare în serie, iar brașovencele ca norocoase învinse. Olimpia CSU Brașov a avut o victorie și o înfrângere, la fel ca și Agronomia București. Olimpicele trec mai departe pentru că au avut -1, în timp ce bucureștencele au avut -3.

Turul doi se joacă în 27 februarie și 6 martie. În regulamentul specific al competiției era trecută data de 1 octombrie pentru tragerea la sorți al turului secund, dar s-a amânat. Final 4-ul se va disputa în 30-31 martie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!