Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad câștigă la Brașov în primul joc al finalei mici din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.05.2019

FCC ICIM Arad câștigă la Brașov în primul joc al finalei mici din LNBF

Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad au oferit un meci disputat în deschiderea finalei mici din Liga Națională de Baschet Feminin, și cu momente tensionate. Scorul a fost 75-83, pe sferturi: 18-18, 16-22, 25-19, 16-24. După un început bun al gazdelor, oaspetele s-au distanțat la un maxim de 15 puncte în sfertul trei. Brașovencele au revenit și conduceau cu 5 puncte, dar arădencele și-au asigurat victoria după ce au reușit un run de 14 puncte în ultimul sfert. Marija Prlja și Destiny Williams au înscris câte 34 de puncte.

Dan Calancea le-a trimis în formula de start a formației gazdă pe Biljana Pesovic, Marija Prlja, Romina Filip, Alina Podar și Carla Bartee. Dan Moraru a condus de pe bancă pe FCC ICIM Arad, în absența principalului Bogdan Bulj, și a început meciul cu Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir, Destiny Williams și Brankica Hadzovic.

Filip și Pesovic au marcat primele patru puncte, Williams a egalat când gazdele au avut două minute fără coș, oprite de Podar. Diferența s-a menținut între 1 și 3 puncte până la trecerea în a doua parte a sfertului, iar Bartee reușea prima triplă a partidei în minutul 6, pentru 15-11. Bartee a mai scuturat o dată plasa de la distanță, dar Fodor a răspuns cu prima triplă a oaspetelor și după a egalat, astfel că la prima pauză scorul a fost 18-18.  Dzombeta a marcat de afară în startul sfertului secund și le-a dus pentru prima dată pe oaspete la conducere. Tanacan și Prlja au făcut 23-21, dar Williams și Bartok au dus scorul la 23-27. Diferența a crescut la șase puncte în favoarea galben-albastrelor, Prlja a micșorat-o la două, iar Dzombeta și Hadzovic au dus scorul la 34-40 la jumătatea partidei.

FCC ICIM Arad a forțat cu Lee și Williams sub panou în debutul reprizei secunde. Filip și Williams au luptat pentru o minge, s-a dat 1 la 1, dar nu au vrut să dea drumul la minge, a apărut și un moment tensionat și până la urmă ambele au fost sancționate cu tehnic. Lee a mărit ecartul la 10 puncte în favoarea vizitatoarelor, iar Podar reușea primul coș al gazdelor în sfertul trei, după un minut și jumătate. Bartee a ajuns la 4 greșeli personale după un antisportiv în atac, cu destule nemulțumiri în tabăra gazdelor în această perioadă de joc. Fodor a transformat liberele și au fost aproape trei minute fără coș pentru brașovence. Lee și tripla lui Hadzovic au dus scorul la 38-53 în minutul 26. Alb-albastrele au revenit la cinci puncte pe mâna lui Filip, Prlja și Podar. Lee a făcut 50-57, dar și Hadzovic a ajuns la 4 faulturi și a fost retrasă pe bancă. Gazdele au ieșit la pressing pe repunerea adversă și au pus mari probleme construcției, au reușit intercepții și un run de 9 puncte (triplă plus liberă Prlja, două libere Podar și trei libere Prlja). Nervozitatea a trecut în tabăra oaspetelor, care aveau probleme să treacă mingea, dar au egalat la 59 înainte de ultima pauză după ce au găsit-o rapid pe Lee sub coș.

Prlja și Williams și-au continuat evoluțiile excelente și în debutul sfertului patru. Prlja a reușit două triple, cu două coșuri de lângă panou pentru Williams între acestea. A fost rândul lui Podar să scuture plasa de la distanță (68-63), în timp ce arădencele aveau probleme cu șuturile de afară, iar Moraru a cerut timp de odihnă. Hadzovic a revenit la coordonare pentru oaspete și Bartee sub panou pentru gazde. Williams și Bartee au punctat din semicerc, iar brașovencele și-au pierdut precizia și nu au mai găsit ținta mai mult de cinci minute. Arădencele au avut un run de 14 puncte prin Williams, Dzombeta și Fodor, prin care au dus scorul la 70-79 cu mai puțin de două minute rămase din joc. Calancea cerea timp de odihnă și Pesovic scutura plasa de la distanță după o intercepție. A fost rândul lui Podar să înscrie pe contră și urma time-out-ul oaspetelor. Olimpia CSU n-a mai înscris în ultimul minut și jumătate și le-a trimis la linia de fault pe Dzombeta și Williams. Ambele au transformat două libere și au stabilit scorul final, 75-83.

Arădencele au făcut diferența din interiorul semicercului, cu 28 de reușite (66%) față de 15 coșuri de două puncte ale gazdelor (39%). La punctele din spațiul de trei secunde scorul a fost 50-24 în favoarea vizitatoarelor. Brașovencele au fost mai bune de la distanță, cu 10 triple reușite față de 4. La fel ca la alte partide, alb-albastrele au avut mai multe aruncări decât adversarele (75 față de 58), dar au plătit pentru procentajul mai slab (33% față de 55%). A fost egalitate la libere transformate (15-15) și la recuperări (40-40). Gazdele au reușit 20 de puncte pe contraatac, dublu față de adversare.

Destiny Williams a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren (+45), în double-double cu 34 de puncte și 16 recuperări, plus 5 assist-uri. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Hadzovic 14 puncte (6 recuperări, 6 assist-uri), Dzombeta 14 puncte, Lee 10, Fodor 9 puncte (10 recuperări, integralistă) și Bartok 2 puncte).

Tot 34 de puncte a avut și coșghetera gazdelor, Marija Prlja (5x3, integralistă). Două brașovence au încheiat în double-double: Pesovic (11 puncte, 10 recuperări) și Bartee (10 puncte, 10 recuperări). Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Podar 14 puncte (integralistă), Filip 4 puncte (6 recuperări) și Tanacan 2 puncte.

Seria se joacă în sistemul 2 din 3 partide. Jocul 2 este programat sâmbătă, de la ora 17:00, la Sala Victoria din Arad. Un succes al gazdelor duce bronzul pe Mureș, în timp ce o victorie brașoveană forțează decisivul în 15 mai.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!