Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad câștigă la Brașov și leagă 2 victorii pentru prima dată în acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.02.2019

Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad s-au întâlnit pentru a 6-a oară în acest sezon și a fost rândul arădencelor să câștige în deplasare. Rezultatul final a fost 53-70, pe sferturi: 19-22, 14-12, 12-20, 8-16. Prima repriză a fost destul de echilibrată, cu diferență de un singur punct la jumătatea partidei. Oaspetele s-au distanțat începând din sfertul trei, folosind mai multe jucătoare în rotație și având mult mai multe recuperări. Cea mai mare diferență a fost de 18 puncte.

Olimpia CSU Brașov a început partida cu Alina Podar, Romina Filip, Biljana Pesovic, Brandi Wingate și Carla Bartee. Gazdele nu au putut conta pe Flavia Ferenczi pentru al doilea meci la rând. FCC ICIM Arad le-a avut în 5-ul de start pe Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir și Destiny Williams.

Pesovic a pus primele două puncte pe tabelă, dar au urmat aproape patru minute în care gazdele nu au înscris. Ciotir, Williams și Fodor au dus scorul la 2-6. Bartee a oprit seceta din atacul brașovean, iar Pesovic și Wingate le-au dus pe gazde la conducere, cu 9-8. Ciotir reușea prima triplă a partidei, iar Wingate egala la 11 împotriva echipei la care a debutat în LNBF. Williams le-a dus pe oaspete din nou în față, iar Pesovic și Wingate au făcut 17-13, cel mai mare avantaj al Olimpiei CSU. A urmat primul time-out al meciului, cerut de formația arădeană, după care Williams și Hadzovic au egalat la 17. Dzombeta și Hadzovic au marcat ultimele cinci puncte ale sfertului, iar la prima pauză tabela arăta 19-22.

Brașovencele nu au găsit drumul spre coș în primele două minute ale sfertului secund, iar Lee și Hadzovic le duceau pe galben-albastre la 7 puncte în față. A urmat primul timp de odihnă al gazdelor. A fost rândul oaspetelor să nu înscrie timp de mai mult de trei minute. Alb-albastrele au profitat, Bartee a înscris 6 puncte, iar Olimpia CSU Brașov trecea în față cu 27-26. Au urmat momente în care cele două echipe au trecut pe rând la conducere, cu cel mult trei puncte avantaj. Nu s-a înscris în ultimul minut și jumătate al sfertului, iar la pauza mare tabela arăta 33-34.

Formația de sub Tâmpa a început repriza secundă cu mai mult de trei minute fără coș. Dzombeta, Fodor și Williams le desprindeau pe oaspete la zece lungimi, 33-43 în minutul 23. Filip a scuturat plasa de la distanță după time-out-ul brașovean. Gazdele s-au apropiat la trei puncte, profitând de mai mult de două minute în care arădencele nu au marcat. Dzombeta a scuturat plasa de la distanță și a urmat o nouă perioadă mai bună a vizitatoarelor, cu trei minute fără coș pentru brașovence. Williams și Dzombeta au refăcut diferența de 10 lungimi, dar Podar și Filip (de după semicerc) au înjumătățit-o. Ardelean (de la distanță) și Lee au înscris în ultimul minut al perioadei de joc, iar la ultima pauză scorul era 45-54.

Sfertul patru a început cu multe ratări, Hadzovic punând primul punct pe tabelă după aproape două minute. Au urmat triplele luI Ardelean și Pesovic, pentru 48-58. FCC ICIM Arad s-a distanțat la 18 puncte după coșurile americancelor de sub panou și tripla lui Fodor, 48-66 cu mai puțin de șase minute până la final. Ecartul nu a scăzut sub 14 puncte în timpul rămas din joc. Scorul final a fost 53-70 și formația arădeană leagă pentru prima dată două victorii în acest campionat.

Oaspetele au înscris mai mult atât din semicerc (23 de coșuri de două puncte față de 17), cât și de la distanță (7-3). Brașovencele au stat mai bine de la linia de fault cu 10 libere transformate față de 3. A fost o diferență importantă și la recuperări, 54 în dreptul oaspetelor (cu 14 puncte înscrise după recuperări ofensive) și 36 de recuperări pentru gazde. Brașovencele au profitat mai mult de erorile adverse, cu 20 de puncte pe contraatac față de 3. Banca arădeană a contribuit cu 18 puncte, în timp ce jucătoarele intrate de pe bancă la brașovence nu au înscris. Ambii antrenori au folosit câte 8 jucătoare. Jucătoarele intrate de pe banca arădeană au avut între 11 și 22 de minute, în timp ce de la gazde Tanacan a jucat cel mai mult, aproximativ 5 minute și jumătate.

Brandi Wingate a fost coșghetera partidei cu 18 puncte pentru gazde, plus 6 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Filip 12 puncte (8 recuperări), Pesovic 11 puncte (5 recuperări), Bartee 10 puncte (în double-double cu 11 recuperări) și Podar 2 puncte. Au mai jucat Szmutku, Al Ash Hab și nou-venita Tanacan.

Destiny Williams a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 14 puncte, fiind în double-double cu 16 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Lee 12 puncte (8 recuperări), Hadzovic 12 puncte (5 pase decisive, dar și 10 mingi pierdute), Fodor 11 puncte, Dzombeta 10 puncte (5 recuperări, 6 pase decisive), Ardelean 6 puncte (8 recuperări) și Ciotir 5 puncte. A mai jucat Mercea și pe foaie a mai fost Bartok.

FCC ICIM Arad ajunge la 24 de puncte după 6 victorii și 12 înfrângeri și este în continuare pe locul 5. Olimpia CSU Brașov este în fața arădencelor, având 26 de puncte după 8 victorii și 10 înfrângeri. În următoarea etapă Olimpia CSU Brașov joacă tot pe propriul teren. Alb-albastrele primesc în 20 februarie vizita vicecampioanei CSM Satu Mare. FCC ICIM Arad stă în următoarea etapă, astfel că următorul meci va fi cel din sferturile Cupei României, în 27 februarie la Sfântu Gheorghe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!