Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad câștigă la Cluj după un meci cu multe fluctuații

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.12.2017

FCC ICIM Arad s-a impus pe terenul vicecampioanei și a pus capăt unei serii de 5 înfrângeri la rând în duelurile directe. Universitatea Cluj – FCC ICIM Arad s-a încheiat 81-86, pe sferturi: 19-19, 18-28, 34-19 și 10-20. Arădencele conduceau cu 10 puncte la jumătatea partidei, dar gazdele au revenit în sfertul trei grație celor 6 reușite de la distanță. Alb-negrele au avut 5 minute fără coș în sfertul patru și oaspetele au profitat.

Universitatea a început partida cu Ghizilă, Părău, Thompson, Vorpahl și Taylor. FCC ICIM le-a avut în formula de start pe Ferenczi, Tavic, Hadzovic, Coker și Ciotir. Ghizilă a deschis scorul cu un lay-up, iar Tavic a marcat primul punct al oaspetelor de la linia de fault. Hadzovic a dus scorul la 2-4 după un 3 points-play și Taylor a egalat. În următoarele minute arădencele au trecut în față cu două puncte și clujencele au egalat de fiecare dată până la 12-12. Thompson a marcat două libere și le-a readus pe clujence la conducere, dar a fost rândul oaspetelor să egaleze imediat. În minutul 8 a intrat Samburska la „U”, fiind la debutul pentru alb-negre. Ghizilă a marcat prima triplă a meciului și își ducea echipa la 5 lungimi în față, 19-14. Galben-albastrele au egalat după reușita de la distanță a lui Poole, iar scorul la prima pauză a fost 19-19. Clujencele aveau un număr dublu de recuperări, 12-6.

Wingate a înlocuit-o pe Ciotir în echipa arădeană, care o avea pe Nagy în teren ca jucătoare autohtonă. La „U” a intrat Kalusic în locul lui Părău, iar Ghizilă a rămas în teren pentru regula cu românca fără limită de vârstă. Wingate a marcat primele patru puncte ale sfertului secund și Petricevic cerea primul time-out. Taylor a înscris primul coș al gazdelor în această perioadă de joc, iar Wingate și Tavic au dus prima dată ecartul la 6 puncte în favoarea vizitatoarelor. Thompson a înscris coș cu fault, iar Ferenczi și Samburska scuturau plasa de la distanță pentru 27-30. Era rândul lui Bulj să ceară timp de odihnă aproape de jumătatea sfertului. Diferența a crescut la 7 puncte în favoarea oaspetelor, după două reușite din apropierea inelului, iar Petricevic cerea un nou time-out. Oaspetele s-au distanțat la 12 lungimi, 31-43, în penultimul minut al sfertului. Scorul la jumătatea partidei a fost 37-47 după ce Thompson a înscris în ultima secundă. Arădencele s-au distanțat grație celor 10 coșuri de două puncte marcate în sfertul secund și au echilibrat raportul în ceea ce privește numărul total de recuperări.  

Nagy a dus ecartul la 13 lungimi după revenirea de la vestiare, dar Taylor a răspuns cu o reușită de după semicerc. Vorpahl a scuturat plasa de la distanță de două ori și a strâns diferența la 8 puncte, 48-56 în minutul 24. Bulj cerea time-out. Poole a marcat o triplă, dar Kalusic a reușit patru puncte la rând pentru 52-59. Thompson și Taylor și-au apropiat formația la 59-63 cu trei minute înainte de ultima pauză. Kalusic a fost sancționată cu antisportiv, Hadzovic a ratat ambele libere, iar Poole a înscris de după linia de 6,75 și a dus scorul la 59-66. Kalusic a înscris a 5-a triplă clujeană în sfertul trei, după care a reușit un 3 points-play și „U” venea la un singur punct în spatele adversarelor. Ghizilă și-a readus echipa în avantaj după un coș pe contraatac. Vorpahl a înscris de la distanță și a marcat libera suplimentară, astfel că Universitatea conducea cu 71-66 la ultima pauză după ce a încheiat sfertul trei cu un run de 12 puncte. Gazdele au revenit după 6 triple în sfertul trei, având și 3 libere în plus. 9-3 a fost scorul la recuperare în această perioadă de joc.

Vorpahl a înscris din nou de după semicerc pentru 76-68, iar Hadzovic a marcat patru puncte cu care și-a apropiat echipa la 76-72 în minutul 33. Petricevic cerea timp de odihnă. Căpitanul arădencelor a ajuns la 4 greșeli personale după un fault în atac. Oaspetele s-au apropiat la două lungimi după lay-up-ul lui Poole pe contră, iar Tavic a readus formația vizitatoare în avantaj după o triplă, 76-77 la jumătatea sfertului patru. „U” a avut aproape 4 minute fără coș, a comis și un turnover de 24 de secunde și Nagy a dus scorul la 76-79 după o recuperare ofensivă. Petricevic cerea un nou time-out. Ghizilă a oprit seceta de 5 minute fără coș a gazdelor cu o reușită din apropierea inelului. Coker a punctat de la linia de fault și Tavc a dus diferența la 5 lungimi în minutul 38. Au urmat ratări de ambele părți și gazdele cereau ultimul time-out cu 38 de secunde până la final. Nagy și Samburska au mai înscris de la distanță până la final și s-a încheiat 81-86.

Arădencele au obținut a 4-a victorie în campionat, în timp ce vicecampioana en-titre a suferit a 8-a înfrângere. Galben-albastrele au făcut diferența cu cele 38 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 28. Gazdele au stat mai bine la reușitele de după semicerc, 10-6.

Amanda Thompson a fost coșghetera partidei cu 19 puncte, fiind în double-double cu 11 recuperări. Și Leslie Vorpahl a reușit un double-double pentru gazde cu 17 puncte (4x3) și 11 pase decisive. De la „U” s-au mai remarcat Kalusic cu 14 puncte, Taylor cu 12 și Ghizilă cu 11.

7 jucătoare de la oaspete au încheiat în double-digits. Monique Coker a avut double-double cu 16 puncte și 11 recuperări. A urmat-o Hadzovic cu 13 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. Tot 13 puncte a avut și Wingate. Pentru FCC ICIM Arad s-au mai remarcat Tavic cu 12 puncte și 6 assist-uri, Ferenczi cu 11 puncte, Poole cu 11 puncte (3x3) și Nagy cu 10 puncte.

În etapa următoare FCC ICIM Arad primește vizita celor de la CS SCM Timișoara pe 6 ianuarie, în timp ce clujencele stau. Următorul meci al vicecampioanei este în 13 ianuarie, acasă cu CSBT Alexandria. 

*foto: ICIM Arad facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!