Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad câștigă partida cu CS SCM Timișoara după o prestație solidă

Valentin Todea

Valentin Todea
06.01.2018

ICIM Arad a trecut pe teren propriu de SCM Timișoara cu scorul de 93-80 (22-20, 22-13, 29-24, 20-23), într-un meci atractiv pentru spectatorii prezenți la sală. Gazdele au controlat partida de la un cap la altul, oaspetele apropiindu-se periculos doar în primul sfert.

Bogdan Bulj a început partida în formula Brankica Hadzovic – Matea Tavic – Flavia Ferenczi – Monique Coker – Anamaria Ciotîr, în timp ce Mihai Coldea a replicat cu un prim cinci alcătuit din Romina Filip – Maegan Conwright – Dlesha Lloyd – Ana Ivășchescu – Leeza Burdgess.

Confruntarea a debutat slab, cu atacuri consecutive ratate de ambele părți, pentru ca ulterior Matea Tavic să reușească două coșuri de 3 puncte la rând pentru ca scorul să devină 10-3. Lloyd a contribuit cu 4 puncte de cealaltă parte, în timp ce Ferenczi și Hadzovic au punctat pentru gazde, 15-7. Poole reușește să transforme din spatele arcului de cerc pentru 20-11, iar Monika Brosovszky izbutește să înscrie și ea din afara semicercului, 20-16. Aceeași legendă a Aradului a mai punctat o dată pentru Timișoara iar ICIM-ul mai avea un avantaj de doar două lungimi, 20-18. La reluare, gazdele s-au distanțat la 5 puncte, 25-20, iar Poole de la mare distanță a mărit diferența, 32-24. Tavic și-a continuat festivalul de puncte din afara semicercului și a dus ecartul la 10 lungimi, 36-26, în timp ce Kiriienko a răspuns de cealaltă parte cu un coș din apropiere. Wingate reușește un lay-up iar scorul devine 42-30, dar Lloyd dă replica imediat de la 3 puncte, 42-33. Coker stabilește scorul pauzei mari după ce transformă ambele libere primite, 44-33.

Spre deosebire de cum și-a obișnuit fanii în ultimii ani, ICIM a reușit un sfert trei productiv. Ildiko Nagy adaugă 4 puncte în dreptul echipei sale cu două lay-up-uri, 58-39, coșuri la care Conwright a replicat cu o reușită din apropiere. Poole stabilește un avantaj de 20 de puncte pentru formația arădeană din afara arcului de cerc, 61-41, în timp ce Romina Filip reușește la rândul ei un coș de 3 puncte la faza următoare, 61-44. Tavic nu se lasă mai prejos și mai adaugă o reușită din afara semicercului, 64-46, iar Conwright punctează din nou la următorul atac al timișorencelor, 64-48. Ferenczi adaugă și ea un coș de 3 puncte pentru Arad, 71-53, alb-violetele punând pe tabelă mai apoi 4 puncte prin Conwright și Kiriienko. Hadzovic închide actul trei cu un lay-up ce a găsit plasa inelului, iar ICIM avea un avantaj considerabil înaintea ultimului sfert, 73-57.

La jumătatea sfertului final, Lloyd punctează de la mare distanță, 76-64, iar Ferenczi dă replică cu același procedeu, 79-64, menținând un ecart liniștitor pentru echipa sa. Conwright și Lloyd au contribuit mai apoi cu 4 puncte, 79-68, iar Poole și Coker au adus din nou un avantaj de 15 puncte pentru trupa de pe malul Mureșului, 83-68. Stoiedin reușește să mai adauge 2 puncte Timișoarei, 85-73, cu două minute rămase până la sfârșitul confruntării. Arădencele au reușit să-și mențină la distanță adversarele până la final, câștigând meciul de o manieră destul de clară, în ciuda unor momente în care gruparea de pe Bega a pus probleme.

Matea Tavic a fost cea mai bună marcatoare de la FCC ICIM Arad cu 27 de puncte, 4 recuperări, 3 assist-uri și 2 intercepții, fiind urmată de Hadzovic și Poole, ambele cu câte 17 puncte, la care au adăugat 3 recuperări și 9 pase decisive, respectiv 5 recuperări, 4 assist-uri și o intercepție.

Pentru SCM Timișoara s-a evidențiat în principal Dlesha Lloyd cu 29 de puncte, 8 recuperări, 3 assist-uri, 4 intercepții și un capac. Maegan Conwright a fost următoarea pe lista marcatoarelor de la timișorence cu 18 puncte, 2 recuperări, 5 assist-uri și 3 intercepții.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!