Stiri Cupa României Feminin

FCC ICIM Arad câștigă prima manșă cu Olimpia CSU Brașov, la debutul lui Medvedj ca principal

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.09.2018

FCC ICIM Arad s-a impus cu 70-61 în primul duel cu Olimpia CSU Brașov, pe sferturi: 25-15, 13-19, 14-12 și 18-15. Partida a contat pentru primul tur al Cupei României la baschet feminin. Arădencele au avut un avans maxim de 17 puncte, iar pe final Medvedj le-a trimis în teren și pe tinerele localnice.

Meciul de la Sala Victoria a fost primul oficial pentru Miljan Medvedj ca antrenor principal. Acesta a început partida cu Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir, Leeza Burdgess și Brankica Hadzovic. Au fost indisponibile Neagu și Harrison. Dan Calancea a răspuns cu Biljana Pesovic, Kristina Arsenic, Romina Filip, Alina Podar și Carla Bartee. Oaspetele au avut doar 9 jucătoare pe foaia de joc, venind doar cu 3 straniere după despărțirea de Tarter.

Dzombeta a deschis scorul, cu o reușită de după semicerc, iar Arsenic a marcat primele două puncte ale oaspetelor. Brașovencele s-au apărat în zonă în primul sfert. Hadzovic și Fodor au dus scorul la 7-2, iar Pesovic a punctat pe contraatac. Podar a fost sancționată cu antisportiv, după un fault la mijlocul terenului prin care a oprit contra. Au urmat șase puncte marcate de Hadzovic, iar scorul devenea 15-4 în minutul 5. Brașovencele s-au apropiat la patru puncte, dar gazdele s-au distanțat din nou, la 10 lungimi. Aceasta avea să fie diferența la prima pauză, scor 25-15, după ce galben-albastrele au marcat mult după pătrunderi, iar oaspetele au ratat mult.

Burdgess și Pesovic au marcat primele coșuri ale sfertului secund. Au urmat mai mult de trei minute fără punct pentru oaspete, iar Dzombeta și Mercea au făcut 33-17, cu reușite de după semicerc. Antrenorul gazdelor a trimis în teren o formulă cu patru jucătoare autohtone (Mercea, Ardelean, Fodor și Bartok, alături de Dzombeta). A fost rândul brașovencelor să aibă patru românce în teren (Podar, Al Ash Hab, Ferenczi și Filip, alături de căpitanul Pesovic). Oaspetele au jucat în acele momente cu o formulă scundă, fără pivot clasic. Arădencele s-au distanțat la 15 lungimi după pătrunderea lui Hadzovic, dar Podar a răspuns cu o reușită de la distanță. Au fost momente când ambele echipe cereau mai multe faulturi sub panouri. La Olimpia CSU a revenit Bartee pe teren și s-a trecut din nou la apărarea în zonă. Au fost destule ratări pe final de sfert, cu trei minute și jumătate fără coș pentru gazde. Pesovic și Ferenczi au strâns ecartul la doar patru puncte la pauza mare, 38-34.

Apărarea arădeană a funcționat mai bine în sfertul trei, iar brașovencele au ratat mult. Au fost din nou multe ratări de sub panou. Gazdele au marcat pe contraatac, au reușit un run de 11 puncte și s-au distanțat la 49-34. Filip a marcat primele puncte ale oaspetelor în sfertul trei după aproape 7 minute. Hadzovic a scuturat plasa de după semicerc pentru 52-36, dar gazdele au avut din nou probleme să găsească drumul spre coș în ultimele două minute și jumătate ale sfertului. Brașovencele au încheiat perioada de joc cu un run de 10 puncte, astfel că la ultima pauză scorul a fost 52-46.

Arsenic a strâns ecartul la patru lungimi în startul sfertului patru. Arădencele au avut din nou momente mai bune de joc și s-au distanțat la 64-48 în minutul 35. Mercea și Ardelean au dus ecartul la 17 puncte când mai erau 2:17 minute. Antrenorul gazdelor le-a oferit debutul celor trei localnice tinere: Peter, Glisici și Rotariu. Finalul le-a aparținut oaspetelor, care au marcat 7 puncte și și-au mărit șansele pentru retur, terminând la o diferență de doar 9 puncte. Scorul final a fost 70-61.

Gazdele au avut 18 recuperări în plus (46-28, 10/4 la cele ofensive). Arădencele au marcat 12 puncte după recuperări ofensive, iar oaspetele 2. Brașovencele au avut 17 puncte în urma greșelilor adverse, față de 11. FCC ICIM a făcut diferența cu patru reușite din semicerc în plus, precum și cu trei libere. 5-5 a fost scorul la reușitele de la distanță.  

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 18 puncte. Căpitanul gazdelor a încheiat în double-double cu 10 recuperări, la care a dăugat și 5 pase decisive. Alte două galben-albastre au fost în double-digits, Dzombeta cu 17 puncte (8 recuperări) și Burdgess cu 14 puncte (7 recuperări). Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Fodor 8 puncte (6 recuperări), Mercea 7 puncte și Ardelean 6 puncte (5 recuperări).

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 17 puncte, la care a dăugat 4 recuperări și 6 pase decisive. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Ferenczi 15 puncte, Podar 12, Arsenic 8, Bartee 5 puncte (7 recuperări), Al Ash Hab 2 puncte și Filip 2 puncte.

Returul se joacă peste trei zile, la Brașov. Se califică mai departe câștigătoarele celor 6 duble din primul tur, precum și o norocoasă învinsă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!