Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad găzduiește o dublă cu CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.10.2017

Sala Victoria din Arad găzduiește duminică și luni o dublă între formația locală și CSM Satu Mare. Primul meci se joacă în cadrul grupei B a Ligii Europei Centrale, în timp ce luni se va juca în Liga Națională, fiind reguli diferite în ceea ce privește obligativitatea folosirii jucătoarelor autohtone.

FCC ICIM Arad își începe duminică aventura în Liga Europei Centrale într-un meci cu CSM Satu Mare. Sătmărencele au jucat deja prima partidă în această competiție miercuri, când s-au impus cu 71-54 la Marburg.

Dacă CSM-ul a revenit în competiția regională după o pauză de cinci ani, pauza arădencelor a fost mai mică, de un sezon. Galben-albastrele au câștigat de trei ori Liga Europei Centrale în 2011, 2013 și 2015.

ICIM Arad și CSM Satu Mare s-au întâlnit în semifinala CEWL din 2012. A fost atunci un meci cu scântei, după ce conducerea arădeană a realizat două transferuri de marcă înaintea turneului final, prin aducerea pe o perioadă determinată a lui Givens și Ciocan de la rivala din Târgoviște. Sătmărenii nu au agreat faptul că cele două au evoluat în semifinală, ajutând formația de pe Mureș să ajungă în ultimul act. Atunci galben-albastrele au pierdut în fața celor de la Kara Trutnov, existând multe discuții după acel meci, că ardelenii au susținut echipa cehă, în detrimentul celei românești.

A existat o rivalitate puternică între cele două formații la începutul acestui deceniu. Arădencele au câștigat ambele trofee interne în 2011 după ce au trecut în finale de CSM Satu Mare. Din 2008 până în prezent, cele două echipe s-au întâlnit de 41 de ori în campionat și cupă. ICIM Arad a câștigat 26 de confruntări, iar 15 victorii sunt trecute în dreptul celor de la CSM Satu Mare.

Au fost cinci dueluri în stagiunea precedentă. În sezonul regulat cele două echipe și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând acasă pentru 2 puncte. A urmat lupta din turul doi de play-off, pentru accederea în partidele pentru locul 5. Au fost din nou meciuri pe muchie de cuțit, cu sătmărencele câștigând cu 2 puncte acasă, iar arădencele s-au impus pe propriul teren la o lungime. Decisivul a revenit trupei lui Bogdan Bulj care a câștigat la 14 puncte.

În acest sezon CSM Satu Mare a început campionatul cu un parcurs fără greșeală în primele 4 etape, în timp ce arădencele nu au cunoscut încă gustul victoriei în competiția de anduranță. Pe hârtie sătmărencele sunt favorite în dubla de la Arad, având 5 straniere în lot, în timp ce gazdele au rămas cu 4, având și probleme medicale.

Cele două partide dintre FCC ICIM Arad și CSM Satu Mare se joacă duminică și luni de la ora 18. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!