Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad obține la Târgoviște prima victorie în Grupa Roșie, la primul meci cu Bogdan Bulj pe bancă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.02.2019

FCC ICIM Arad a reușit prima victorie în faza a doua a sezonului regulat, la câteva zile după revenirea lui Bogdan Bulj pe banca tehnică. Partida dintre CSM Târgoviște și FCC ICIM Arad s-a încheiat cu scorul de 52-70, pe sferturi: 12-12, 16-18, 11-25, 13-15. Meciul a fost echilibrat până în prima parte a sfertului trei, fără ca vreo echipă să se desprindă la mai mult de 5 puncte. Arădencele s-au distanțat în a treia perioadă de joc, gazdele au încercat să revină în startul sfertului patru, dar au avut câteva minute fără coș și oaspetele s-au distanțat din nou.

CSM Târgoviște a început meciul cu Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Laura Vaida și Monique Coker. FCC ICIM Arad le-a avut în formula de start pe Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir și Destiny Williams. Pentru oaspete era primul meci cu Bogdan Bulj pe bancă, la al doilea mandat, iar Chelsey Lee a debutat la noua sa echipă. La gazde a lipsit în continuare Gabriela Irimia, așteptată să revină în curând pe teren după accidentarea de la genunchi.

Hadzovic a marcat primele două puncte și Coker a egalat. Hadzovic reușea prima triplă a partidei și Poole își apropia echipa la un punct. Au urmat mingi pierdute în ambele tabere, iar oaspetele s-au dus la +5, după trei minute în care gazdele nu au înscris. A fost rândul arădencelor să aibă două minute în care nu au găsit drumul spre coș, iar dâmbovițencele s-au apropiat la o lungime. Poole a reușit prima triplă a elevelor lui Cătălin Tănase, iar CSM-ul trecea la conducere cu 11-10. Popescu a transformat o liberă și Dzombeta a înscris în finalul sfertului, astfel că la prima pauză tabela arăta 12-12.

Tripla lui Stoenescu le-a dus pe gazde în avantaj cu trei puncte și au fost minute întregi în care nu s-a înscris. Williams și Fodor le-au readus pe galben-albastre la conducere pentru scurt timp. Coker, Chivu și Kilin au dus scorul la 23-20 în minutul 16. Au urmat două minute și jumătate fără puncte pentru gazde, iar Hadzovic, Fodor și Ciotir le-au dus pe vizitatoare în față, la 23-28. Veteranele Toma și Stoenescu au readus egalitatea pe tabelă, iar Lee a stabilit scorul la pauza mare, 28-30.

Poole și Kilin au înscris patru puncte după revenirea de la vestiare și oaspetele au avut nevoie de aproape două minute pentru prima reușită a reprizei, prin Williams, care a egalat la 32. Au fost patru minute în care doar arădencele au înscris, Hadzovic și Dzombeta ducând scorul la 32-42 la intrarea în a doua jumătate a sfertului trei. Chivu și Vaida au micșorat ecartul la 8 puncte, dar Hadzovic și Dzombeta l-au mărit la 14. Kilin a înscris ultimele trei puncte ale dâmbovițencelor în această perioadă de joc, Ardelean a scuturat plasa de la distanță și Williams a dus scorul la 39-55. Acesta avea să fie scorul la ultima pauză, după ce nu s-a mai înscris în ultimul minut și jumătate din sfert.

CSM Târgoviște a început în forță sfertul patru. Kilin și Poole au scuturat plasa de la distanță, Poole a mai înscris alte trei puncte și gazdele se apropiau la 48-55 după două minute și jumătate. Hadzovic a oprit run-ul dâmbovițencelor cu o reușită de după semicerc. Au urmat aproximativ cinci minute în care formația din Târgoviște a avut din nou probleme în ofensivă, iar Ardelean, Fodor și Dzombeta au mărit ecartul la 16 puncte, 48-64 în minutul 36. Și arădencele au avut trei minute în care nu au găsit drumul spre coș, dar alb-albastrele nu au reușit să profite și s-au apropiat doar cu două puncte prin Coker, care a marcat după o recuperare ofensivă. Williams, Chivu și Fodor au mai înscris pe final și meciul s-a încheiat cu scorul de 52-70.

Diferența s-a făcut la reușitele din semicerc, 26 în dreptul oaspetelor și 16 în dreptul gazdelor. Procentajul a fost de 57% pentru galben-albastre și 33% pentru alb-albastre. La șuturile de la distanță au fost procentaje apropiate, 26% și 27%, cu 4 triple reușite de gazde și 5 de oaspete. Dâmbovițencele au transformat 8 libere, iar oaspetele, 3. A fost o diferență importantă și la recuperare, 46 pentru FCC ICIM și 33 pentru CSM. Deși au avut două mingi pierdute în plus, arădencele au profitat mai bine de greșelile adverse, cu 25 de puncte înscrise după turnovers față de 14.

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, la care a adăugat 7 recuperări și 8 pase decisive. Destiny Williams a reușit un nou double-double pentru oaspete, cu 14 puncte și 15 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Dzombeta 13 puncte, Fodor 10 puncte (9 recuperări), Ardelean 5 puncte, Lee 4 și Ciotir 2 puncte.

Porsche Poole a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 15 puncte, urmată de Tunde Kilin cu 10 puncte (5 intercepții). Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Coker 8 puncte (12 recuperări), Chivu 6 puncte, Toma 5, Stoenescu 5 puncte (5 pase decisive), Vaida 2 puncte (7 recuperări) și Popescu 1 punct.

FCC ICIM Arad a obținut prima victorie în a doua fază a sezonului regulat, punând capăt seriei de 6 înfrângeri. Arădencele sunt în continuare pe locul 5, cu 22 de puncte după 5 succese și 12 eșecuri. CSM Târgoviște este pe a treia treaptă a podiumului, cu 26 de puncte după 9 victorii și 8 înfrângeri.

În etapa următoare, din 17 februarie, ambele echipe joacă în deplasare. CSM Târgoviște va evolua la Satu Mare, iar FCC ICIM Arad va juca la Brașov.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!