Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad obține prima victorie din această ediție de campionat, în duelul cu CSM Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.10.2018

FCC ICIM Arad s-a impus cu 78-65 în duelul cu CSM Târgoviște, pe sferturi: 23-11, 22-18, 18-22, 15-14. Gazdele au început cu 6-0 și au condus tot meciul din etapa a 3-a, cu un avans maxim de 19 puncte după pauza mare. Oaspetele, cu multe tinere în componență, au încercat să revină, dar le-a lipsit precizia, având aproape 10% mai puțin la reușitele din acțiune. Pentru galben-albastre este primul succes în această ediție de campionat, în timp ce dâmbovițencele mai au de așteptat.

FCC ICIM Arad a început partida cu Dzombeta, Fodor, Neagu, Burdgess și Hadzovic. CSM Târgoviște le-a avut în 5-ul de start doar jucătoare autohtone: Kilin, Irimia, Ghiță, Stoenescu și Toma. Meciul a început cu multe ratări, iar arădencele au marcat primele de la linia de fault. Hadzovic reușea prima triplă, iar Stoenescu marca primele puncte ale oaspetelor, de după semicerc, după aproape două minute și jumătate. Fodor a scuturat plasa de la distanță după un turnover de 24 de secunde al dâmbovițencelor. A debutat și Harrison la arădence, ducând scorul la 11-3. Neagu și Dzombeta au dus ecartul la 10 lungimi și Cătălin Tănase cerea timp de odihnă. Stoenescu a trecut coordonatoare, iar Harrison a făcut 17-5. Chivu puncta pe contră și a fost faultată destul de dur pe lay-up, cu antisportiv pentru Harrison. Extrema și-a revenit rapid și a putut să continue partida. La prima pauză scorul avea să fie 23-11. Gazdele aveau 9 reușite din acțiune, față de 3 ale oaspetelor, iar la recuperări scorul era 14-7.

Hadzovic a reușit un 3-points-play  după o nouă pătrundere, spre supărarea antrenorului oaspetelor. Dâmbovițencele au comis un nou turnover de 24 de secunde, iar Fodor ducea ecartul la 15 puncte. Miljan Medvedj a scos-o pe Burdgess după ce a făcut 2 greșeli personale și a jucat sub coș cu Neagu și Ardelean, cu gazdele apărându-se în zonă. Toma a profitat de plusul de talie în mai multe rânduri și își apropia echipa la 11 lungimi. Harrison și Dzombeta au marcat pe contraatac pentru galben-albastre, într-o perioadă a jocului în care s-a alergat mult. A fost rândul oaspetelor să se apere în zonă, iar la jumătatea partidei scorul era 45-29, cu arădencele având 52% reușite din acțiune față de 35%. De asemenea gazdele s-au distanțat grație celor 14 puncte după greșelile adverse.

Fodor a marcat de la distanță după reluare și a pus cea mai mare diferență pe tabelă, de 19 puncte. Coker a răspuns cu o reușită de afară, iar triplele lui Stoenescu strângeau scorul la 52-38. A urmat un nou turnover de 24 de secunde al dâmbovițencelor, Dzombeta puncta pe contră, dar arbitrii au cerut ca jocul să fie reluat cu repunere, spre nemulțumirea gazdelor. Irimia a reușit un 3-points-play, iar CSM Târgoviște încerca pressing-ul avansat. Dzombeta scutura plasa de la distanță, iar ecartul era din nou de 15 puncte. Hadzovic a încercat să liniștească tempo-ul pentru gazde, iar dâmbovițencele s-au apropiat la 12 puncte. Acesta avea să fie ecartul la ultima pauză, când tabela arăta 63-51.

Harrison puncta pe contraatac după ce a interceptat repunerea adversă de sub coșul arădean. Gazdele au ratat mult de la linia de fault, iar Irimia ducea scorul la 65-54, de după semcierc. Ardelean mărea din nou ecartul la 15 lungimi, iar Irimia a scăpat din nou liberă în 0 grade stânga și a reușit o nouă triplă. Dzombeta a marcat după două pătrunderi la rând, Toma puncta la celălalt panou, iar Hadzovic făcea 74-59 după ce a scos un antisportiv pe contră, dar avea din nou probleme de la linia de fault. Oaspetele au ieșit la pressing avansat în ultimele minute, după liberele lui Irimia. Ambii antrenori au oferit pe final minute jucătoarelor foarte tinere și meciul s-a terminat cu 10 românce pe teren. Scorul final a fost 78-65, iar FCC ICIM Arad își trece în cont prima victorie în această ediție de campionat, în timp ce CSM Târgoviște mai are de așteptat.

Galben-albastrele au avut 10 reușite în plus din semicerc (28-18) și au marcat 15 puncte pe contraatac față de 6. Dâmbovițencele au avut 15 mingi pierdute, față de 9 ale gazdelor. Arădencele au avut un procentaj mai bun la șuturile din acțiune comparativ cu cel de la linia de fault 46,5% față de 43,8% (7/16). De partea cealtă, CSM Târgoviște a încheiat cu 36,9% la aruncările din acțiune și a stat puțin mai bine la libere, 68,8% (11/16)

Marta Fodor a fost coșghetera partidei cu 17 puncte, la care a adăugat 4 recuperări. Alte patru jucătoare de la învingătoare au fost în double-digits: Dzombeta cu 15 puncte (6 recuperări), Hadzovic 15 puncte (5 recuperări, 4 pase decisive), Harrison 10 puncte (7 recuperări) și Ardelean 10 puncte. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris Burdgess 7 puncte (7 recuperări) și Neagu 4 puncte (5 pase decisive).

Monique Coker a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 15 puncte, plus 6 recuperări. Cu 13 puncte au urmat-o Irimia (3 pase decisive) și Toma (8 recuperări). Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Stoenescu 9 puncte, Chivu 4, Cătinean 4, Ghiță 2, Popescu 2, Poole 2 și Vaida 1 punct.

Pentru CSM Târgoviște urmează sâmbătă meciul de pe propriul teren cu CSM Satu Mare, iar FCC ICIM Arad joacă luni la Brașov.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!