Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad obține primul succes în deplasare din acest sezon și va termina pe 4 prima fază

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.12.2018

FCC ICIM Arad a reușit primul succes în deplasare în acest sezon, la Cluj-Napoca. Meciul dintre Universitatea și formația arădeană s-a încheiat cu scorul de 56-78, pe sferturi: 17-18, 16-23, 12-19, 11-18. Echilibrul s-a menținut în primele 15 minute, după care oaspetele au început să se desprindă, au avut un avans maxim de 24 de puncte și diferența s-a făcut la reușitele de afară și punctele după turnovers. Hadzovic a fost coșghetera partidei, iar Orban a terminat în double-double la gazde.

Universitatea Cluj a început în formula Rishonda Napier, Paula Cenean, Irina Părău (c), Aleksandra Begenisic și Nicolett Orban. FCC ICIM Arad le-a avut în primul 5 pe Brankica Hadzovic (c), Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Teodora Neagu și Leeza Burdgess. S-a jucat cu o brigadă formată din doar doi arbitri, Răzvan Opriș și Andrei Răileanu, supervizați de Marian Oprea.

După un start de meci cu ratări de ambele părți, Părău a marcat primul punct, transformând o liberă din două. Fodor și Napier și-au dus pe rând echipele la un punct în față, iar Hadzovic a înscris patru puncte pentru oaspete, ducând scorul la 3-6. Orban și Cenean le-au readus pe gazde în avantaj de un punct și căpitanul arădean a înscris din nou 4 puncte la rând. Au urmat aproape trei minute fără coș pentru jucătoarele echipate în roz, timp în care Orban, Napier și Begenisic au dus scorul la 15-12. Deura a intrat la FCC ICIM în minutul 8 și a reușit primele puncte de la linia de fault. În ultimul minut al sfertului s-a marcat numai de la linia de fault, iar scorul primei pauze a fost 17-18.

Cenean și Ardelean și-au dus pe rând echipele la conducere și au urmat momente când diferența nu a trecut de două puncte. Părău a reușit prima triplă a meciului, pentru 26-25. Au urmat primele două reușite de la distanță și pentru arădence, prin Hadzovic și Neagu, scorul devenea 26-32 în minutul 16 și Carmin Popa cerea primul timp de odihnă. Hadzovic și Burdgess au dus ecartul la 9 puncte, dar Orban și Părău și-au apropiat echipa la 31-36. Neagu a scuturat plasa de la distanță și a stabilit scorul la pauza mare, 33-41, după ce în ultimul minut al sfertului nu s-a mai înscris.

Burdgess a marcat primul coș după revenirea de la vestiare și Hadzovic puncta pe contraatac pentru 33-45. Begenisic a marcat primele două puncte ale gazdelor în repriza a doua, după mai mult de două minute, iar Orban și Cenean strângeau ecartul la 6 puncte, profitând de două turnovers ale oaspetelor. A urmat primul time-out al lui Miljan Medvedj și Hadzovic a scuturat plasa de la distanță (39-48). Begenisic a marcat punctul 41 pentru gazde și au urmat pase greșite în ambele tabere. Gazdele înscriau din interiorul semicercului prin Napier și Cenean, iar Dzombeta reușea două triple. Arădencele au profitat de greșelile clujencelor și s-au dus la 13 puncte în față, iar Popa cerea din nou time-out. Au fost mai mult de trei minute fără coș pentru alb-negre, cu multe greșeli și Deura a mărit distanța la 15 puncte. La ultima pauză tabela arăta 45-60.

Sfertul patru a început cu ratări și grșeli ale ambelor echipe. Au fost mai mult de două minute și jumătate fără coș, întrerupte de tripla lui Mercea. Hadzovic a înscris din apropierea panoului și a dus prima dată ecartul la 20 de puncte. Napier a reușit primul coș al gazdelor în această perioadă de joc, în minutul 34. Au fost mai mult de două minute în care oaspetele nu au înscris, dar clujencele nu au profitat și au marcat doar 3 puncte. Deura a oprit seceta din atacul arădean cu 5 puncte la rând, iar Dzombeta a dus scorul la 50-74. Orban a întrerupt cele trei minute fără coș pentru alb-negre, prin două libere transformate. Pe final diferența nu a mai scăzut sub 20 de puncte, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 56-78.

A fost echlibru la reușitele de două puncte (21 la 22) și de la linia de fault (11-10). Arădencele au făcut diferența cu cele 8 triple marcate, față de una în dreptul gazdelor. Oaspetele au profitat de cele 20 de mingi pierdute de clujence și au înscris 22 de puncte, în timp ce alb-negrele au avut 10 puncte după turnovers.

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări și 7 pase decisive. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Deura 13 puncte (4 pase decisive), Dzombeta 10 puncte (4 recuperări, 6 pase decisive), Fodor 8 puncte, Burdgess 7 puncte (10 recuperări), Neagu 6 puncte (4 recuperări), Mercea 3 puncte, Ciotir 3, Ardelean 2 și Bartok 2 puncte.

Nicolett Orban a încheiat partida în double-double, cu 14 puncte și 10 recuperări. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Cenean 11 puncte (4 recuperări), Napier 11 puncte (7 recuperări, 4 pase decisive), Părău 10 puncte (5 recuperări, singura integralistă), Begenisic 8 puncte (7 recuperări) și Boț 2 puncte.

După acest rezultat FCC ICIM Arad ajunge la 14 puncte (4 victorii/6 înfrângeri) și va încheia pe locul 4 prima fază a campionatului. Universitatea Cluj încheie prima fază a sezonului regulat cu 10 puncte, pierzând toate cele 10 meciuri pe care le-a jucat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!