Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad preia conducerea după primul meci cu CSM Târgoviște din play-off

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.04.2019

FCC ICIM Arad și CSM Târgoviște au oferit un meci intens și disputat în deschiderea seriei din primul tur de play-off. Gazdele s-au impus cu 65-61, pe sferturi: 16-12, 8-20, 24-20, 17-9. Dâmbovițencele au condus aproape 28 de minute, cu un avans maxim de 10 puncte, dar arădencele au revenit în final și au 1-0 la general.

Bogdan Bulj a început partida cu Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Anamaria Ciotir și Destiny Williams. Cătălin Tănase a apelat la Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Laura Vaida și Larisa Toma pentru 5-ul de start al vizitatoarelor.

CSM Târgoviște a avut câteva greșeli în startul partidei, iar Hadzovic a marcat primele patru puncte. Poole a înscris pe contraatac primul coș al dâmbovițencelor și au urmat mai mult de cinci minute în care gazdele nu au găsit coșul din acțiune, cu un singur punct pus pe tabelă de Williams. Vaida, Toma și Stoenescu le-au dus pe oaspete la coducere, 5-10. Dzombeta reușea prima triplă a meciului în minutul 7, iar Stoenescu și Vaida au combinat rapid sub coșul advers pentru 8-12. Finalul sfertului le-a aparținut arădencelor, care conduceau cu 16-12 la prima pauză.

Hadzovic a deschis sfertul secund cu o reușită de afară, dar Neagu și Poole au răspuns cu coșuri plus libere suplimentare transformate. A fost rândul lui Ciotir să scuture plasa de la distanță. Poole și Vaida le readuceau pe oaspete în avantaj, cu reușite din apropierea panoului, pentru 22-24. Williams a egalat, dar gazdele nu au mai marcat în ultimele trei minute și jumătate ale sfertului. Vaida, Neagu și Chivu le-au desprins pe dâmbovițece la 24-32 la jumătatea partidei.

La pauza mare Hadzovic, căpitanul arădencelor, a ținut o mică ședință pe parchet cu colegele sale. Poole a dus run-ul CSM-ului la 10 puncte cu o depășire în viteză, iar scorul devenea 24-34. Americanca a reușit mai multe astfel de faze în această perioadă de joc. Gazdele au răspuns cu coșuri de două puncte ale lui Williams și Ardelean, iar Toma a fost găsită liberă sub coș și a dus scorul la 28-36. Williams (de două ori) și Vaida transformau o liberă din două, iar pivotul arădean ajungea la patru faulturi înainte de jumătatea sfertului. Poole a scuturat plasa de la distanță pentru 32-40, după ce gazdele se apropiau. Williams a răspuns cu un coș cu fault, Hadzovic a avut două faze la rând când mingea i-a ieșit din coș, iar Chivu (pe contră) și Poole (cu o nouă depășire) duceau scorul la 35-44.

Urma time-out-ul gazdelor după care Toma ajungea la 4 greșeli personale. Lee și Dzombeta au strâns ecartul la patru puncte, dar Poole a răspuns cu o nouă reușită de după semicerc. Stoenescu a refăcut diferența de opt lungimi cu o triplă în ultima secundă de atac, dar Ardelean a răspuns cu o reușită de afară. Vaida a marcat din apropierea panoului, dar oaspetele nu au mai pus puncte pe tabelă în ultimul minut al sfertului. Hadzovic a reușit un 3 points-play în finalul perioadei de joc și la ultima pauză scorul era 48-52.

Și în sfertul patru au fost destule ratări și greșeli, dar jocul a avut în continuare un ritm bun, intens și cu destule faze frumoase. Lee a strâns diferența la două lungimi, de la linia de fault, dar Neagu și tripla lui Kilin au mărit din nou distanța la 7 puncte, 50-57. A fost rândul lui Kilin să ajungă la un pas de eliminare cu 4 greșeli personale. Ardelean și Toma au menținut ecartul la 7 puncte și oaspetele se apărau mai aproape de adversare, în timp ce gazdele aveau probleme să iasă din blocaje. Fodor a ieșit a rampă în ultimele minute ale meciului. Extrema a marcat patru puncte la rând pentru 56-59 și era rândul oaspeților să ceară time-out.

Arădencele au trecut la o apărare în zonă. Dâmbovițencele nu au reușit să găsească soluții pentru zona adversă, forțând câteva aruncări de afară. De cealaltă parte, gazdele reușeau să se apropie la un punct prin aceeași Fodor, iar Toma a fost găsită singură în căciulă și a dus scorul la 58-61, cu ultimul coș al CSM-ului în acest meci. Fodor a strâns ecartul la un punct și Williams a recuperat ofensiv pe contraatac și le-a readus pe arădence în avantaj, 62-61. Hadzovic a reușit o nouă depășire și a dus scorul la 64-61, cu 36 de secunde rămase din joc. Toma a aruncat de afară după time-out, dar n-a găsit drumul spre coș și Fodor punea ultimul punct pe tabelă de la linia de fault. S-a încheiat 65-61 și FCC ICIM Arad conduce cu 1-0 în seria de play-off dintre locurile 4 și 5.

Oaspetele au înscris mai mult din acțiune, de 23 de ori din semicerc și de 4 ori de afară, față de 20 și 4. 43,5% au avut dâmbovițencele la șuturile din acțiune față de 36,4%. Arădencele au scos mai multe faulturi în repriza secundă și au avut 10 puncte în plus de la linia de fault, 13-3. Gazdele au înscris 14 puncte după greșelile adverse față de 7 și 10 după recuperări ofensive față de 5. CSM Târgoviște a marcat 42 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 30.

Porsche Poole a fost coșghetera partidei cu 19 puncte pentru învinse, iar Laura Vaida a încheiat în double-double cu 11 puncte și 13 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai marcat: Toma 8 puncte (9 recuperări), Stoenescu 7 puncte (8 recuperări), Neagu 7 puncte, Chivu 6 și Kilin 3.

Destiny Williams a fost cea mai bună marcatoare de la învingătoare, în double-double cu 16 puncte și 12 recuperări. Brankica Hadzovic a contribuit cu 14 puncte, 7 recuperări și 6 assist-uri, iar Marta Fodor cu 11 puncte, majoritatea în final. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Dzombeta 7 puncte (5 pase decisive), Ardelean 7 puncte, Lee 7 puncte (6 recuperări) și Ciotir 3 puncte.

Seria continuă vineri la Arad. Meciul doi se va juca tot la Sala Victoria, de la ora 18:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!