Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad primește sâmbătă vizita Universității Cluj în etapa a 11-a din Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.03.2019

FCC ICIM Arad și Universitatea Cluj se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:00, la Sala Victoria, într-un meci contând pentru etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Gazdele vin după o înfrângere la 35 de puncte în cupă, la Sfântu Gheorghe, dar speră să continue evoluțiile bune din ultimele două deplasări din campionat și să obțină un prim succes acasă în faza a doua a sezonului regulat. Clujencele sunt în căutarea primei victorii în deplasare în acest campionat.

Cele două echipe sunt despărțite de 3 puncte în clasamentul primei grupe valorice din LNBF. FCC ICIM Arad ocupă locul 5 cu 24 de puncte după 6 victorii și 12 înfrângeri. Universitatea Cluj este pe 7 cu 21 de puncte după 3 succese și 15 eșecuri. Galben-albastrele au un bilanț de 3 victorii și 5 înfrângeri pe propriul teren în această ediție de campionat, având 3 eșecuri acasă în Grupa Roșie. Formația preluată în această lună de Bogdan Bulj are din nou un meci acasă după 4 deplasări la rând în campionat. Alb-negrele au pierdut toate cele 9 meciuri pe care le-au jucat în deplasare în această ediție a LNBF. 4 dintre aceste înfrângeri au fost în a doua fază a sezonului regulat. Clujencele vor fi la a 4-a deplasare la rând.

Universitatea Cluj are 3 înfrângeri consecutive, toate în deplasare, la Târgoviște (71-87), Brașov (72-88) și Sfântu Gheorghe (104-54) în etapele 7, 8 și 10. FCC ICIM Arad a obținut pentru prima dată două victorii la rând în acest campionat după ce s-a impus la Târgoviște (cu 70-52) și la Brașov (70-53) în etapele 8 și 9 din Grupa Roșie. Formația de pe Mureș a pierdut miercuri manșa tur din sferturile cupei, la Sfântu Gheorghe (55-90).

Din 2005 până acum, de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru, au fost 38 de confruntări directe, cu 25 de victorii pentru arădence și 13 pentru clujence. Va fi a 4-a confruntare directă între cele două echipe în acest sezon. FCC ICIM Arad s-a impus în cele două meciuri din prima fază a sezonului regulat. 66-49 a fost scorul în primul duel, din 2 noiembrie, la Arad. Atunci gazdele au condus și la 30 de puncte, iar oaspetele au jucat multe minute fără coșghetera Arlesia Morse, accidentată după o ciocnire cu Teodora Neagu. Cele mai bune marcatoare ale acelei partide au fost A'Lexus Harrison (la gazde) și Irina Părău (la oaspete), cu câte 15 puncte. Americanca a părăsit între timp echipa arădeană.

Meciul din 19 decembrie, de la Cluj-Napoca, le-a revenit oaspetelor cu 78-56.  Brankica Hadzovic era atunci cea mai bună marcatoare, cu 24 de puncte pentru FCC ICIM Arad, în timp ce Nicolett Orban era în double-double la gazde cu 14 puncte și 10 recuperări. Tânărul pivot nu mai este în lotul Universității.

A treia întâlnire între cele două echipe a avut loc în 12 ianuarie și clujencele au profitat de lipsa unei jucătoare cu talie sub coșul arădean și s-au impus cu 74-70. Arlesia Morse și Aleksandra Begenisic marcau atunci câte 25 de puncte pentru învingătoare, americanca fiind în double-double cu 10 recuperări. Brankica Hadzovic înscria 20 de puncte pentru oaspete.

Față de ultimul meci direct, arădencele nu le mai au pe Milica Deura, Teodora Neagu și antrenorul Miljan Medvedj. Au venit între timp Destiny Williams, Chelsey Lee, antrenorul Bogdan Bulj și Flavia Ferenczi, ultima nu a jucat încă pentru galben-albastre în acest sezon.

Universitatea a mai adus o americancă, Tierra Henderson, dar și pe muntenegranca Ivana Vujovic. Cum sunt permise doar 2 jucătoare non-europene pe foaia de joc, la debutul lui Henderson a rămas în afara meciului Morse.

În ceea ce privește mediile celor două echipe, FCC ICIM Arad stă mai bine atât în atac (66,4 puncte înscrise pe meci față de 63,1), cât și în apărare (69,1 față de 81,9). Galben-albastrele stau mai bine și la recuperări (38,4 față de 36,5), assist-uri (15,3 la 11,6), intercepții (8,8 la 8,1) și mingi pierdute (15,4 față de 18,8). Clujencele stau mai bine la capace (1,6 la 1,5) și faulturi (16,8 la 18,8). Arădencele au procentaje mai bune la șuturile din semicerc (44,4% față de 41,4%) și de la distanță (31,4% la 26,7%), în timp ce alb-negrele au un procentaj mult mai bun la linia de fault (75,8% față de 60,2%).

Stranierele sunt liderele celor două echipe în statisticile individuale. Brankica Hadzovic are 17 puncte pe meci și 5,1 pase decisive pentru FCC ICIM Arad în 17 partide, în timp ce Destiny Williams are o medie de 13,8 recuperări în 4 partide. Arlesia Morse are 18,8 puncte pe meci pentru „U”, Aleksandra Begenisic 8,1 recuperări și Rishonda Napier, 3,8 assist-uri. La galben-albastre sunt 4 straniere în lot, iar la alb-negre 5, dar pot intra doar patru într-un meci pentru că sunt trei americance. În ceea ce privește jucătoarele autohtone, arădencele au și câteva românce cu experiență, în timp ce la clujence toate româncele au sub 23 de ani.

Meciul dintre FCC ICIM Arad și Universitatea Cluj, din etapa a 11-a a Grupei Roșii, se joacă sâmbătă, 2 martie, de la ora 18:00, la Sala Victoria. Vor arbitra Cristian Trofim, Octavian Goina și Lajos Kovago, supervizați de Radu Bucerzan.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!