Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad primește vizita campioanei în etapa a 5-a din Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.01.2019

FCC ICIM Arad și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:30, în etapa a 5-a a Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Feminin. Cele două echipe au stări de spirit diferite. Galben-albastrele au 3 înfrângeri la rând de la intrarea în faza a doua a campionatului și încă au o mare „gaură” sub panou, în timp ce campioana și-a continuat seria succeselor și în cele 3 meciuri pe care le-a jucat în Grupa Roșie.

Cele două echipe sunt despărțite de 7 puncte în clasamentul Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Feminin. Ar fi fost chiar 9 puncte diferență dacă alb-verzile nu aveau acea penalizare de două puncte din cauza LN 3x3. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este pe prima poziție în Grupa Roșie a LNBF, cu 24 de puncte după 13 victorii din 13 posibile. FCC ICIM Arad s-a îndepărtat la patru puncte de podium după începutul slab din faza a doua și este pe locul 5 cu 17 puncte după 4 victorii și 9 înfrângeri.

Arădencele au obținut ultima victorie acum o lună, pe terenul Universității Cluj, în ultima etapă din grupa valorică A. Au urmat două înfrângeri acasă, 61-64 cu CSM Târgoviște și 72-82 cu Olimpia CSU Brașov. După o etapă în care au stat și despărțirea de cea mai bună recuperatoare, Leeza Burdgess, galben-albastrele au pierdut surprinzător la Clu-Napoca, pe terenul ultimei clasate Universitatea, cu 70-74, după ce au condus trei sferturi. Atunci arădencele au suferit foarte mult la recuperare, neavând în teren vreo jucătoare de cel puțin 1,90. Conform aradon.ro, cele trei eșecuri la rând au provocat o ședință „cu scântei” între conducerea clubului și jucătoare, acestea fiind avertizate să-și schimbe atitudinea pentru a nu se ajunge la sancțiuni financiare. Ar fi fost vizate toate jucătoarele în afară de Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta și Marta Fodor, cele mai constante din lotul arădean, iar de critici ar fi avut parte și antrenorul Miljan Medvedj.

ACS Sepsi SIC se află la polul opus, cu victorii pe linie în campionat. Alb-verzile au trei succese clare în a doua fază a sezonului regulat, 82-60 acasă cu Phoenix Știința Constanța, 96-54 la Cluj-Napoca și 90-54 acasă cu CSM Târgoviște. Kristina Higgins, pivotul campioanei, nu va avea în față un pivot de aceeași talie și este de aștaptat să facă din nou un meci foarte bun, în măsura minutelor pe care le va avea la dispoziție din partea antrenorului Zoran Mikes, care are o singură jucătoare cu medie de peste 30 de minute pe meci, tânăra Ioana Ghizilă care joacă 30:41 minute pe partidă.

Alb-verzile au dominat la recuperare și în precedentele confruntări cu arădencele, având o medie de 47 de mingi prinse la panou, față de 35,5. Fără Burdgess, galben-albastrele au fost și mai vulnerabile la acest capitol în meciul pierdut la Cluj-Napoca și probabil va fi o diferență semnificativă și la jocul de mâine.

Cele două dueluri dintre cele două formații în acest sezon s-au terminat cu același scor, 68-58 pentru campioană. Meciul tur s-a disputat în 13 octombrie la Arad și a fost destul de echilibrat în prima parte, cu schimbări la conducere. Covăsnencele s-au desprins în sfertul trei și au avut un avans maxim de 12 puncte. Kristina Higgins a fost integralistă la oaspete, terminând în double-double cu 14 puncte și 15 recuperări, iar Peyton Whitted a avut 15 puncte și 8 recuperări. Brankica Hadzovic a fost coșghetera acelui meci cu 19 puncte, jucând toate cele 40 de minute, la fel ca Leeza Burdgess care s-a remarcat cu 15 recuperări.

Returul a avut loc în 24 noiembrie, la Sepsi Arena, după pauza pentru naționale în care s-au disputat și turnee de 3x3 din Cupa României, astfel că ambele echipe au avut efective reduse la antrenamente. Cele două formații și-au împărțit sferturile, cu cele pare pentru gazde și cele impare pentru oaspete. Cea mai mare diferență a fost de 14 puncte în favoarea campioanei care nu le-a folosit la acel meci pe Annemarie Godri-Părău și Jovana Pasic, iar Ildiko Nagy a jucat primul meci pentru alb-verzi. Kristina Higgins a fost coșghetera acelui meci cu 21 de puncte, fiind din nou în double-double cu 14 recuperări. Angelika Slamova și Ioana Ghizilă au contribuit cu 17 puncte și 8 recuperări, respectiv 11 puncte. Marta Fodor a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 13 puncte, urmată de Miljana Dzombeta cu 12 și Brankica Hadzovic cu 11 puncte plus 9 pase decisive.

Atunci alb-verzile erau încă angrenate în EuroCup și antrenorul Zoran Mikes era cu gândul și la meciurile care urmau în returul grupei. Jovana Pasic s-a accidentat grav în meciul european care a urmat, în Rusia, și de atunci nu a mai jucat pentru alb-verzi. Formația arădeană s-a despărțit între timp de cele două americance cu care a început sezonul, A'Lexus Harrison și Leeza Burdgess, iar la capitolul veniri s-a consemnat cea a Milicei Deura.

În această ediție a LNBF, FCC ICIM Arad are 3 victorii și 4 înfrângeri pe propriul teren, în timp ce ACS Sepsi SIC s-a impus în toate cele 6 meciuri disputate în deplasare. Alb-verzile au medii mult mai bune atât la puncte înscrise (84,8 față de 67,4), cât și la puncte primite (60,5 față de 69). Campioana stă mai bine la recuperări (43,8 pe meci față de 37,9), pase decisive (22,5 la 15,1), intercepții (10,8 la 9,9) și greșeli personale (17,6 la 19,1). Arădencele au medii mai bune la capace (1,7 la 1,6) și mingi pierdute (15 la 15,5). Deținătoarea titlului are procentaje mai bune la aruncări: 56,8% la 43,6% din semicerc, 32,4% la 30,8% de la distanță și 74,5% față de 62,8% de la linia de fault.

Din punct de vedere individual, Kristina Higgins este cea mai bună marcatoare și recuperatoare de la Sepsi, cu 19,4 puncte pe meci și 12,9 recuperări. Annemarie Godri-Părău este cea mai bună pasatoare de la covăsnence, cu  6,7 assist-uri pe meci. Brankica Hadzovic este cea mai bună marcatoare și pasatoare de la FCC ICIM Arad, cu 17,9 puncte pe meci și 5,2 assist-uri. Leeza Burdgess era cea mai bună recuperatoare de la galben-albastre cu 10,7 mingi prinse la panou pe meci, iar dintre jucătoarele rămase Hadzovic are 5,5 recuperări pe meci.

ACS Sepsi SIC are 6 succese consecutive în duelurile cu formația arădeană. Ultima victorie galben-albastră datează din decembrie 2015, 76-55 la sala Victoria, în ultimul meci pe care echipa de pe Mureș l-a disputat în acel sezon înainte să renunțe la jucătoarele de bază, din cauza dificultăților pentru a plăti salariile. Din 2012 până acum au fost 19 confruntări directe și arădencele conduc cu 10-9.

Meciul dintre FCC ICIM Arad și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă sâmbătă, de la ora 18:30, la sala Victoria din Arad. Vor arbitra: Vlad Potra, Tiberiu Șerbulea și Răzvan Opriș, supervizați de Viorel Constantinescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!