Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad primește vizita ultimei clasate, Sirius Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.02.2018

FCC ICIM Arad și UPM BC Sirius Târgu Mureș încheie ultima etapă a sezonului regulat din LNBF. Galben-albastrele au nevoie de victorie pentru a se califica în grupa 1-5 în a doua fază a competiției, dar și de un succes al campioanei la Cluj. Sirius nu mai poate prinde play-off-ul, deși mai are meciuri în grupa 6-9.

Formația lui Bogdan Bulj este pe locul 6 înaintea rundei care încheie prima fază a campionatului. Arădencele au 22 de puncte și un bilanț de 7 victorii și 8 înfrângeri, la egalitate cu formația de pe locul 5, Universitatea Cluj. Galben-albastrele sunt favoritele partidei cu „lanterna roșie”, iar un succes le va duce la 24 de puncte.

Pentru a obține locul 5 și accesul în prima grupă valorică din faza a doua, arădencele au nevoie de o victorie a campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe la Cluj, în duelul finalistelor de anul trecut. Dacă clujencele se impun, formația de pe Mureș va juca în a doua grupă valorică. Clujencele sunt în fața celor de la FCC ICIM Arad la rezultatele directe la orice egalitate, fie că este în 2, 3 sau 4 (pot intra în astfel de calcule Olimpia CSU Brașov și CSBT Alexandria dacă pierd meciurile din ultima etapă).

UPM Sirius Târgu Mureș este pe locul 9 în campionat, cu 16 puncte. Mureșencele au 14 înfrângeri consecutive și sunt deja matematic în afara play-off-ului (faza a treia din campionat). Alb-roșiile vor juca în a doua fază a campionatului în grupa valorică 6-9. Acolo va fi un singur turneu, în perioada 16-18 martie.

Cele două echipe s-au întâlnit de 5 ori până acum, cu patru confruntări în sezonul trecut, când Sirius a promovat. Arădencele s-au impus în toate cele cinci partide. Cel mai strâns meci a fost cel din turul acestui campionat. FCC ICIM a câștigat la Târgu Mureș cu 63-59. Căpitanii celor două echipe au marcat cel mai mult la acea confruntare, câte 20 de puncte. Angel Robinson a fost coșghetera celor de la Sirius, iar Brankica Hadzovic, a fost cea mai bună marcatoare arădeană. A fost ultimul meci la care mureșencele au avut cinci străine.  

FCC ICIM Arad are 7 victorii în ultimele 9 etape și a urcat în clasament după startul dezastruos. Arădencele au obținut două victorii strânse în ultimele două runde, 69-66 acasă cu CSBT Alexandria și 88-86 la Alba Iulia, sâmbătă, cu coșul lui Poole în ultima secundă. Formația de pe Mureș a jucat marți și miercuri în Liga Europei Centrale, în deplasare cu Pharmaserv Marburg. Galben-albastrele au pierdut ambele partide, iar în a doua Marcel Urban a vrut să scoată echipa de pe teren, nemulțumit de arbitraj.

Sirius Târgu Mureș a avut evoluții oscilante în ultima perioadă. Au fost partide cu diferențe sub 10 puncte, dar și cu peste 50, cea cu campioana en-titre. Mureșencele au jucat bine trei sferturi pe terenul vicecampioanei „U”, dar au pierdut la 25 de puncte acasă cu CS SCM Timișoara.

Meciul dintre FCC ICIM Arad și UPM BC Sirius Târgu Mureș se joacă sâmbătă, de la ora 18:30, la sala Victoria. Vor arbitra Amalia Marchiș, Ionuț Moraru și Lajos Kovago, supervizați de Radu Vaida.

*foto: Jeff Warder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!