Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad primește vizita vicecampioanei în penultima etapă din Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.03.2019

FCC ICIM Arad și CSM Satu Mare se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:00 la Sala Victoria, în penultima etapă a Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Feminin. Va fi o confruntare între cele două formații din prima grupă care au schimbat antrenorul în acest sezon. 9 puncte sunt între cele două echipe în clasament, cu sătmărencele pe locul 2 și arădencele pe 5.

CSM Satu Mare are 36 de puncte după 16 victorii și 4 înfrângeri în această ediție de campionat. Vicecampioana este la un punct în spatele campioanei ACS Sepsi SIC. Formația pregătită de Maikel Lopez are nevoie de victorie la Arad pentru a spera că poate termina sezonul regulat pe primul loc, urmând să joace în ultima etapă la Sepsi Arena.

FCC ICIM Arad este pe locul 5 cu 27 de puncte după 7 succese și 13 eșecuri. Galben-albastrele mai pot spera să urce un loc dacă se impun în ultimele două meciuri pe care le au de disputat în această fază a campionatului, acasă cu CSM Satu Mare și Phoenix Știința Constanța, dar au nevoie și de o victorie a Universității Cluj cu CSM Târgoviște.

Echipa de pe Mureș are 4 victorii și 5 înfrângeri pe propriul teren în această ediție a Ligii Naționale, 1/3 în faza a doua a sezonului regulat. Sătmărencele au 6 succese în deplasare și 3 eșecuri, 3/1 în Grupa Roșie.

CSM Satu Mare are o serie de 8 victorii în campionat și nu a pierdut vreun meci în 2019. În ultima etapă alb-roșiile au câștigat cu 82-68 la Cluj-Napoca, după ce s-au distanțat în ultimul sfert. FCC ICIM Arad a obținut trei succese la rând după revenirea lui Bogdan Bulj pe bancă, dar a cedat în ultima etapă la Sfântu Gheorghe cu 62-91.

FCC ICIM Arad și CSM Satu Mare se întâlnesc pentru a 4-a oară în acest sezon. Sătmărencele s-au impus în toate cele trei confruntări anterioare. 74-59 a fost scorul la Satu Mare în prima etapă, în octombrie, iar în retur alb-roșiile s-au impus cu 66-52 la Arad, în decembrie. 78-62 a fost scorul în partida din luna ianuarie. Din 2008 până acum au fost 47 de meciuri între cele două echipe în competițiile interne, iar scorul este 26-21 pentru arădence.

Vicecampioana are în continuare același lot pe care s-a bazat la cele trei confruntări din acest sezon. Maike Lopez poate conta și pe Matea Tavic, care a jucat doar în primul meci cu arădencele, după care a urmat accidentarea din luna noiembrie. FCC ICIM Arad nu le mai are pe Milica Deura și Teodora Neagu față de meciul precedent cu alb-roșiile, dar o are în plus pe Chelsey Lee.

În ceea ce privește mediile celor două echipe, sătmărencele stau mai bine atât în atac (78 de puncte marcate pe meci față de 67,3), cât și în apărare (61,7 puncte primite față de 69,8). CSM are medii mai bune și la recuperări (39,6 la 38,2), assist-uri (18,7 la 15,5), intercepții (11,4 la 9), capace (2,7 la 1,6), mingi pierdute (12,9 la 15,2) și faulturi (17,2 la 18,8). Arădencele au un procentaj puțin mai bun la reușitele de la distanță (29,7% față de 29,2%), în timp ce vicecampioana stă mai bine la șuturile din semicerc (52,3% la 45,3%) și de la linia de fault (75,6% la 62,8%).

Stranierele sunt liderele celor două echipe la statisticile importante. Brankica Hadzovic este cea mai bună marcatoare și pasatoare de la arădence, cu 16,8 puncte pe meci și 5,1 assist-uri. Destiny Williams are 18 puncte pe partidă dar doar în 6 meciuri și are 14,5 recuperări. Brittany Denson este liderul sătmărencelor la puncte (17,6 pe partidă) și recuperări (9,1), în timp ce Promise Amukamara are 4,6 assist-uri. CSM Satu Mare are 5 jucătoare străine în lot, dar Dlesha Lloyd este dată în presa locală ca absentă pentru meciul de mâine, din cauza unei ușoare accidentări. FCC ICIM Arad are 4 straniere în lot, iar Maikel Lopez se bucură de o bancă mult mai lungă.

Meciul din penultima etapă a Grupei Roșii, dintre FCC ICIM Arad și CSM Satu Mare, se dispută sâmbătă, de la ora 18:00, la Sala Victoria din Arad.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!