Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad s-a desprins pe contraatac cu CSBT Alexandria după un meci intens

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.01.2018

FCC ICIM Arad s-a impus pe propriul teren în duelul cu CSBT Alexandria, scor 69-66, pe sferturi: 8-16, 20-17, 21-16 și 20-17. Gazdele au revenit de la -13 și au recuperat grație unei apărări aproape de limită. La oaspete a lipsit antrenorul principal Mădălin Piperea.

Bogdan Bulj le-a trimis în 5-ul de start pe Tavic, Coker, Ferenczi, Ciotir și Hadzovic. Iar managerul Călin Voicu a răspuns cu Amukamara, Voicu, Vrancic, Podar și Bartee. Antrenorul Mădălin Piperea a fost la Cluj pentru turneul U16, fiind menajat după ce a avut probleme de sănătate.

Podar a deschis scorul după o combinație rapidă sub coș cu Amukamara. Tavic a înscris primul coș al gazdelor după assist-ul lui Hadzovic din repunere. Voicu a punctat după ce a fost găsită singură sub inel, iar Coker, după ce a jucat 1 la 1 cu Bartee. Oaspetele s-au distanțat la 4-10 după reușitele oamenilor mari și contra lui Amukamara. Ecartul a crescut la 10 lungimi în penultimul minut al sfertului, iar Bulj cerea time-out. Wingate a stabilit scorul primei pauze, 8-16.

Ecartul a crescut la 12 puncte în debutul sfertului secund. Teleormănencele dominau la recuperare și profitau foarte bine de mismatch-urile de după blocaje. Au urmat momente de joc pe contră, când au fost și ratări incredibile de lângă inel. 14-26 era scorul în minutul 14 și gazdele cereau un nou time-out. Hadzovic și Coker și-au apropiat formația la șase puncte și era rândul oaspetelor să ceară timp de odihnă. Tavic încerca să o blocheze pe Amukamara să primească. Fundașul teleormănean a marcat o liberă din două și a dus scorul la 22-29. Hadzovic a punctat pe contră, iar CSBT a avut momente în care a plimbat foarte bine mingea. Bartee a punctat și ea pe contraatac, iar Poole a scuturat plasa de la distanță și a stabilit scorul la jumătatea partidei, 28-33.

După revenirea de la vestiare atenția publicului s-a îndreptat spre un colț al acoperișului, pentru că a fost un mic scurt. Bartee a înscris de după semicerc, Poole a înscris singurul coș arădean în debutul sfertului trei, iar Amukamara și 5 puncte a lui Mihai au dus ecartul la 13 lungimi, 30-43 în minutul 24. Era un nou timp de odihnă al gazdelor. Coker a reușit un 3 points-play, Voicu a rămas din nou liberă sub panou, iar Nagy a strâns diferența la 10 puncte. Time-out CSBT. Au urmat ratări de ambele părți, cu un turnover de 24 de secunde al oaspetelor. Poole și Wingate au punctat, gazdele au câștigat mingea după o capcană la mijlocul terenului, iar Poole a dus scorul la 43-45. O nouă întrerupere cerută de oaspeți, iar Amukamara reușea un 3 points-play. Wingate a rămas singură pe semicerc și a înscris de la distanță. Voicu a înscris una din cele două libere pe care le-a avut după antisportivul la Poole. Wingate a transformat și ea o liberă din două, iar la ultima fază a sfertului Poole a fost faultată pe o aruncare de trei puncte. A transformat două libere și la ultima pauză scorul a fost 49-49.

Gazdele au fost mai energice în apărare. Wingate le-a dus pentru prima dată în avantaj, scor 51-49. Amukamara a egalat la 51, dar a irosit libera suplimentară. A urmat un nou turnover de 24 de secunde, de această dată în dreptul arădencelor. Hadzovic a punctat în tranziție ofensivă, iar Mihai a scuturat plasa de la distanță la o fază la limita pașilor. Ferenczi a răspuns cu o triplă, iar Hadzovic a dus scorul la 58-54. Sârboaica și Coker nu s-au înțeles la un contraatac și mingea a trecut printre ele, iar Grbic a pătruns pe centru la coșul celălalt și a punctat din apropiere. Bartee a strâns ecartul la un punct după o reușită de după semicerc. Gazdele au comis 24 de secunde și au avut din nou probleme în apărare la ieșirile din blocaj. Bartee a înscris de la linia de fault și și-a dus echipa în avantaj pentru ultima dată, 60-61. Au fost două airball-uri la rând pentru gazde. Wingate a punctat pe contră, iar gazdele se apărau destul de agresiv.

Banca oaspete a scos românca din teren cu puțin peste două minute și jumătate rămase din joc. S-a dat tehnic. Hadzovic a transformat libera, iar Poole mai punea două puncte pe tabelă, de la linia de fault. Voicu ieșea cu 5 greșeli personale. Amukamara a fost sancționată cu fault în atac, iar Wingate și Poole duceau scorul la 69-61, pentru cel mai mare ecart al gazdelor. În ultimele două minute și jumătate doar oaspetele au punctat. Bartee a transformat două libere la intrarea în ultimul minut, Amukamara se apăra agresiv la căpitanul gazdelor, iar Poole a ieșit cu 5 faulturi. Podar a transformat o liberă din două. Tânăra jucătoare de la Alexandria a înscris ultimul coș al partidei. S-a încheiat 69-66 și arădencele au obținut a 6-a victorie în această ediție de campionat. Pentru oaspete a fost a 6-a înfrângere.

Carla Bartee a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, fiind în double-double cu 15 recuperări. Pentru oaspete s-au mai remarcat integralista Amukamara, cu 16 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive, respectiv Voicu, cu 15 puncte.

Patru jucătoare de la gazde au fost în double-digits: Poole cu 17 puncte, Wingate cu 15, Hadzovic cu 13 puncte la care a adăugat 4 recuperări și 6 pase decisive, iar Coker a încheiat partida cu 12 puncte și 7 recuperări.

Gazdele au făcut diferența cu cele 27 de puncte înscrise pe contraatac, față de 2. Teleormănencele au comis 25 de turnover-uri, față de 13 ale arădencelor. Oaspetele au condus 30:28 minute, în timp ce formația lui Bogdan Bulj a fost la conducere 7 minute.

Pentru CSBT Alexandria urmează miercuri restanța de la Brașov și apoi vor sta în etapa din week-end. În penultima rundă din sezonul regulat FCC ICIM Arad va juca în deplasare la Alba Iulia. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!