Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad urcă pe locul 4 înainte de play-off după rezultatele din ultima etapă a Grupei Roșii

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.03.2019

FCC ICIM Arad a reușit să „fure” locul 4 la finalul fazei a doua a sezonului regulat, depășind pe CSM Târgoviște care a pierdut în ultima rundă, la Cluj-Napoca. Arădencele au fost mult mai motivate și s-au impus fără probleme în fața celor de la Phoenix Știința Constanța care nu aveau miză în acest meci. Gazdele au câștigat cu 75-48, pe sferturi: 21-12, 15-13, 21-12, 18-11.

Arădencele au aflat la încălzire că rivalele din Târgoviște au cedat la Cluj-Napoca, cu 55-57, astfel că știau că un succes cu Phoenix Știința le oferă avantajul terenului propriu în duelul cu CSM Târgoviște din primul tur de play-off. Constănțencele și-au asigurat în etapa precedentă locul 6, astfel că au mers la Arad cu gândul să nu se accidenteze cu o săptămână înainte de Final 4-ul Cupei României, unde vor juca pentru prima dată.

FCC ICIM Arad a început meciul cu Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Anamaria Ciotir, Dora Ardelean și Destiny Williams. Phoenix Știința Constanța le-a avut în 5-ul de start pe Chelsea Douglas, Teodora Armanu, Bianca Fota, Jelena Jovanovic și Vladinka Erak.

Williams a deschis scorul, iar Fota a egalat. Douglas reușea prima triplă a partidei și le ducea pe oaspete singura dată în avantaj, la 4-5. Ardelean a răspuns cu o reușită de după semicerc și constănțencele au egalat în mai multe rânduri, până la 11-11. Au urmat aproape două minute fără coș pentru Phoenix Știința, iar Dzombeta, Hadzovic și Williams au dus scorul la 17-11. Diferența a continuat să crească și la prima pauză tabela arăta 21-12.

Beldian și Erak au strâns ecartul la patru lungimi în debutul sfertului secund, când arădencele au avut nevoie de un minut și jumătate să marcheze primele puncte. A făcut-o Hadzovic, cu două triple prin care ducea ecartul la 10 puncte. Beldian, Fota și Jovanovic și-au apropiat echipa la patru puncte, dar gazdele au răspuns cu reușite din semicerc și coșul de afară semnat de Ciotir a dus scorul la 36-25. Acesta avea să fie scorul la pauza mare, după ce în ultimele două minute ale sfertului nu s-a mai înscris.

Williams, Dzombeta și Hadzovic au dus run-ul gazdelor la 13 puncte și scorul devenea 44-25. T. Armanu a marcat primele puncte ale oaspetelor în repriza a doua după mai mult de trei minute, iar arădencele continuau să se distanțeze. La ultima pauză a fost 57-37. Diferența a continuat să crească și în sfertul patru, până la un maxim de 32 de puncte. Au fost destule greșeli de ambele părți, cu defensive permisive în final, iar în unele momente au fost câteva faulturi mai tari deși nu se punea problema învigătoarei. Scorul final a fost 75-48 și FCC ICIM Arad obține a 9-a victorie în această ediție de campionat și urcă pe 4 cu 31 de puncte, la egalitate cu CSM Târgoviște, dar cu avantajul rezultatelor directe. Phoenix Știința Constanța are 26 de puncte și încheie pe locul 6 faza a doua a sezonului regulat.

Gazdele au făcut diferența cu 25 de reușite din semicerc față de 17 și 7 triple față de 2. Oaspetele au stat mai bine de la linia de fault, cu 8 libere transformate față de 4. Arădencele au stat mult mai bine și la recuperări (41-29) și au marcat 14 puncte pe contraatac față de 0. Jucătoarele venite de pe banca formației de pe Mureș au contribuit cu 25 de puncte, față de 10 ale rezervelor oaspetelor.

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte pentru gazde. Destiny Williams a fost în double-double cu 12 puncte și 14 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Mercea 11 puncte, Lee 8, Dzombeta 7, Ardelean 7, Fodor 6 și Ciotir 3 puncte.

Bianca Fota s-a remarcat de la oaspete cu 20 de puncte și 6 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Beldian 8 puncte, Douglas 8, T. Armanu 6 puncte (5 recuperări), Erak 2 puncte, Jovanovic 2 și Cutaș 2.

Pentru Phoenix Știința Constanța urmează sâmbăta viitoare semifinala Cupei României cu CSM Satu Mare, la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe. Play-off-ul începe în 6 aprilie. FCC ICIM Arad va avea următorul meci oficial acasă cu CSM Târgoviște, în primul tur de play-off, iar Phoenix Știința va juca primele partide din faza eliminatorie în deplasare la Brașov.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!