Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad va schimba trei sferturi din lot

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.08.2018

FCC ICIM Arad a anunțat oficial că nu va continua colaborarea cu 9 dintre jucătoarele care au făcut parte din lot în sezonul trecut. Singura stranieră care rămâne este Hadzovic, iar dintre românce vor continua Mercea și Ciotir. La capitolul plecări sunt și jucătoarele autohtone cu cele mai multe minute în sezonul trecut, Nagy și Ferenczi.

Formația arădeană a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, că celelalte jucătoare care au făcut parte din lot în cea mai mare parte din sezonul trecut nu vor continua alături de echipă.

„Clubul nostru a decis să nu mai colaboreze cu următoarele jucătoare pentru anul competiţional 2018-2019: Matea Tavic, Ildiko Nagy, Flavia Ferenczi, Monique Coker, Porsche Poole, Cristina Zidaru, Brandi Wingate, Patricia Gădărici și Diana Spinean.

Clubul le mulţumeşte pentru toată perioada petrecută la ICIM şi le urează baftă în următoarele etape ale carierelor, atât jucătoarelor cât şi antrenorului Bogdan Bulj”.

Vor pleca de la echipă jucătoarele autohtone cu cele mai importante contribuții în ultimul sezon, Nagy și Ferenczi.

Ildiko Nagy (34 de ani) părăsește prima ligă din România după 17 sezoane. Veterana va merge în liga a 4-a din Franța. Aceasta a jucat pentru formația arădeană în mai multe perioade de-a lungul carierei. A câștigat și trei titluri cu galben-albastrele, iar ultima experiență la Arad a fost de două sezoane. În campionatul precedent a jucat 25 de meciuri, cu medii de 8.6 puncte, 5.6 recuperări și o pasă decisivă în 24:26 minute.

Flavia Ferenczi (27) pleacă de la formația arădeană după doar un sezon. Aceasta a jucat 25 de meciuri în LNBF, cu medii de 6.5 puncte, 3.9 recuperări și 2.1 pase decisive în aproape 24 de minute/meci. În cupă a avut 28:19 minute/meci în 4 partide, cu 7.3 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. A mai jucat în prima ligă pentru Universitatea Cluj-Napoca și CSM Satu Mare.

Matea Tavic (26) va pleca după doar un sezon în galben-albastru. A fost la al 3-lea club din România, după ce în precedentele două sezoane a jucat pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare. Fundașul de 26 de ani a jucat în 20 de meciuri de campionat pentru formația arădeană (10.9 puncte, 3.5 recuperări,3.2 pase decisive în 31:55 minute, 10.1 eficiență medie). A avut probleme la spate în finalul sezonului.

Monique Coker și Porsche Poole s-au alăturat echipei după începerea campionatului, în noiembrie, înlocuindu-le pe Vernet și Montgomery. Coker (36) a fost la a doua experiență alături de arădence, după sezonul 2013-2014. În această ediție de campionat a evoluat în 19 partide, cu medii de 13.2 puncte, 8.1 recuperări și 1.6 pase decisive, în 29:46 minute/meci, cu 14.3 eficiență medie. Poole (29) a jucat pentru prima dată la arădence. A intrat în 20 de meciuri, cu medii de 14 puncte, 2.3 recuperări și 3.5 pase decisive în aproape 27 de minute (11.9 eficiență medie). Ambele americance au evoluat la CSM Târgoviște în sezonul anterior.

Brandi Wingate (27) a încheiat colaborarea cu galben-albastrele înainte de finalul campionatului trecut. Americanca a jucat în 21 de meciuri din LNBF, cu medii de 11.6 puncte și 3.3 recuperări în 23:26 minute, cu 10.8 eficiență medie. Clubul a renunțat la ea după înfrângerea din primul tur de play-off.

Christina Zidaru, Patricia Gădărici și Diana Spinean sunt și ele pe lista plecărilor. Toate trei au avut parte de puține minute în ultimul sezon. Zidaru (26) se desparte de arădence după două sezoane. A jucat, în total, 21 de meciuri de campionat. În ultimul sezon a intrat în 10 partide din LNBF, cu 7:47 minute/meci, 0.4 puncte, 1 recuperare și 1 pasă decisivă. A jucat și în 4 meciuri din cupă, apropiindu-se de 10 minute/meci. A evoluat la BCM Danzio Timișoara înainte de cele două sezoane la Arad.

Localnicele Gădărici și Spinean vor merge la facultate în Timișoara. Cele două jucătoare născute în 1999 au intrat în finalurile de meci în ultima ediție de campionat, când învingătoarea era decisă. Gădărici a avut în total 11:24 minute, iar Spinean 10:26, în 6 și 5 meciuri. Cele două au jucat mai mult în a doua parte a sezonului 2015-2016, când echipa arădeană a renunțat la jucătoarele experimentate și a încheiat campionatul cu multe junioare. Ambele au evoluat în LN3x3 pentru FCC ICIM în această vară.

FCC ICIM Arad a încheiat campionatul trecut pe locul 7 și a jucat în semifinalele cupei. Gruparea arădeană va fi pregătită de Miljan Medvedj în sezonul următor, după un an și jumătate cu Bogdan Bulj pe bancă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!