Stiri

FIBA Europe Cup - Victoria celor de la Astana cu Prishtina a aruncat Grupa K în aer înaintea ultimei etape

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.11.2015

Penultima etapă din Grupa K a primei faze din FIBA Europe Cup s-a încheiat cu victoria celor de la BC Astana de pe teren propriu cu Sigal Prishtina, scor 82-78. Odată cu acest rezultat, situaţia în Grupa K devine una incendiară înaintea ultimei etape, singura certitudine fiind Energia Târgu Jiu, care şi-a asigurat deja calificarea în faza următoare şi va termina grupa în fotoliul de lider. 

Celelalte trei formaţii, AEK Larnaca, Sigal Prishtina şi BC Astana, în această ordine, au acelaşi număr de puncte, departajarea fiind făcută de meciurile directe şi coşaveraj. Pentru o viziune mai clară a situaţiei din Grupa K vom prezenta configuraţia actuală a celor patru formaţii.

  Echipă    Meciuri jucate       Victorii       Înfrângeri       Coşaveraj       Puncte   
1    Energia Târgu Jiu    5 4 1 400/363 9
2 AEK Larnaca 5 2 3 415/392 7
3 Sigal Prishtina 5 2 3 375/405 7
4 BC Astana 5 2 3 373/403 7

Astfel, în ultima etapă, cea de la mijlocul săptămânii viitoare vom afla şi numele celei de-a doua echipe calificate alături de Energia Târgu Jiu în faza Top32 a FIBA Europe Cup. Atunci, Energia va juca pe terenul celor de la BC Astana, un meci fără miză pentru olteni, acolo unde cel mai probabil Antonis Constantinides îşi va menaja jucătorii, Astana având astfel o şansă bună să obţină victoria. În celălalt meci al grupei, Sigal Prishtina şi AEK Larnaca se vor duela în Kosovo. 

Rezultatele directe înregistrate până în prezent între Larnaca, Prishtina şi Astana:

Astana vs. Larnaca 78-74

Prishtina vs. Astana 75-73

Larnaca vs. Prishtina 101-84

Larnaca vs. Astana 87-68

Astana vs. Prishtina 82-78

Toate cele trei formaţii sunt obligate să câştige în etapa finală, cu prima şansă plecând cei de la Larnaca, care, în cazul unei victorii se califică indiferent de rezultatul de la Astana. În schimb, pentru a se califica, Astana trebuie să câştige cu Energia, iar în acelaşi timp Prishtina să învingă pe AEK Larnaca. Cu ultima şansă pleacă cei de la Prishtina, care au nevoie de o victorie cu Larnaca, iar Energia să câştige în Kazakhstan sau, dacă Astana se impune, atunci kosovarii trebuie să învingă la o diferenţă de peste 17 puncte pe ciprioţi. 

Trebuie să amintim de asemenea faptul că, pe lângă primele două echipe din fiecare grupă, se califică mai departe şi cele mai bune patru locuri 3 din fiecare serie. 

*Foto: Ten Oleg (fibaeurope.com)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!