Stiri

FIBA Intercontinental Cup se desfășoară în acest weekend la Rio de Janeiro

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.02.2019

FIBA Intercontinental Cup se va desfășura între 15 și 17 februarie 2019 în Brazilia, la Rio de Janeiro. Ediția din acest an aduce o prezență inedită. Campioana NBA G League, Austin Spurs, a fost invitată să participe la competiția care alinează la start câștigătoarele din Basketball Champions League și din Liga de las Americas.

Flamengo este gazda competiției și fostă câștigătoare a FIBA Intercontinental Cup în 2014. Formația braziliană este supranumită „Pride of the Nation”. Flamengo are în componență doi jucători veterani cu nume, Anderson Varejao și Marquinhos Vieira. Ambii sportivi au numeroase prezențe în echipa națională a Braziliei.

A doua formație din America de Sud prezentă la FIBA Intercontinetal Cup este San Lorenzo de Almagro. Echipa din Argentina a câștigat în sezonul trecut Liga de las Americas. La San Lorenzo evoluează Joel Anthony, campion NBA cu Miami Heat și trecut prin cariera lui și pe la Boston Celtics, Detroit Pistons sau San Antonio Spurs. Nicolas Aguirre și Dar Tucker sunt alte două nume importante pentru formația argentineană.

Europa este reprezentată la Rio de Janeiro de AEK Atena, câștigătoarea FIBA Basketball Champions League de anul trecut. Grecii au un parcurs excelent și în acest sezon european, acolo unde au câștigat Grupa C din BCL. Vince Hunter, Dusan Sakota și Jonas Maciulis sunt gurile de foc ale formației din capitala Greciei. AEK Atena l-a transferat de curând și pe Jordan Theodore, MVP-ul din ediția inaugurală a Basketball Champions League.

Austin Spurs este numele surpriză de la această ediție a FIBA Intercontinental Cup. Campioana din NBA G League din 2018 nu are un parcurs la fel de bun precum în sezonul trecut și are doar 15 victorii în 34 de partide. DeJuan Blair, Josh Huestis și Amida Brimah sunt principalele nume ale echipei lui San Antonio Spurs din liga de dezvoltare.

Carioca 1 Arena va fi gazda FIBA Intercontinental Cup 2019. În această arenă cu o capacitate de 16.000 de locuri au fost organizate și partidele de baschet din cadrul Jocurilor Olimpice din 2016.

Programul FIBA Intercontinental Cup 2019 de la Rio este următorul:

15.02 – San Lorenzo vs AEK Atena
15.02 – Flamengo vs Austin Spurs
17.02 – Finala mică
17.02 – Finala mare

*foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!