Stiri Acvile

FIBA World Cup 2014 - Arbitrul întâlnirii Serbia – Franța ar putea fi suspendat

Dan Oancia

Dan Oancia
02.09.2014

Se pare că deciziile „cavalerilor fluierului” nu nasc controverse doar în lumea fotbalului, ci și în cea a baschetului. Italianul Guerrino Cerebuch, care a acordat un presupus fault în favoarea Franței, în partida acestora împotriva Serbiei, nu va mai arbitra nici o partidă la Campionatul Mondial din Spania, potrivit b92.net.

La doar o singură secundă rămasă până la finalul jocului, când scorul era cu un punct în favoarea Serbiei, Guerrino Cerebuch a acordat un fault asupra lui Joffrey Lauvergne, care l-a adus pe jucătorul francez la linia de libere. Cele două aruncări au fost decisive pentru a stabili câștigătoarea întâlnirii, Franța trecând în avantaj, 74-73.

Italianul Cerebuch, în vârstă de 50 de ani, este alături de spaniolul Juan Artega cel mai în vârstă arbitru prezent la Campionatul Mondial din Spania. Este arbitru oficial din partea FIBA de 18 ani, fiind unul dintre cei mai experimentați „cavaleri ai fluierului”.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TheChosen9 :

    Scor
    Cu o secunda ramasa scorul era 73-73. Francezii au beneficiat de 2 aruncari libere. Au marcat-o pe prima si au ratat-o intentionat pe a doua pentru ca Serbia nu putea sa ceara time-out dupa recuperare.

    cu 9 ani în urmă (02.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!