Stiri Acvile

FIBA World Cup 2014 – Prima victorie pentru Finlanda lui Gerald Lee

Paul Olar

Paul Olar
01.09.2014

Eșecul cu Statele Unite nu a lăsat răni adânci în moralul Finlnadei, formație ce a repurtat duminică primul succes de la Campionatul Mondial. Reprezentativa de la Helsinki a trecut la mare luptă de Ucraina, scor 81-76.

După un start echilibrat, ucrainienii au izbutit să încheie primul act la conducere, 22-20. Confruntarea s-a derulat sub sceptrul echilibrului și în sfertul secund, când cele două naționale s-au tatonat reciproc. Drept dovadă, tabela indica la pauza încleștării un avantaj de o posesie în favoarea “galben-albaștrilor”, 37-35.

Balanța avea să se încline în partea a doua, grație unui joc foarte bun practicat de scandinavi. Shawn Huff și Petteri Koponen au copleșit defensiva adversarilor, în timp ce Erik Murphy a dominat situația sub panou. Speranțele Ucrainei au fost ținute vii de Pooh Jeter, însă nordicii s-au dovedit a fi prea puternici.

Autor a 23 de puncte și 8 recuperări, Shawn Huff a fost cel mai bun jucător al întâlnirii. Petteri Coponen a izbutit 14 puncte, 9 pase decisive și 2 recuperări. Gerald Lee a evoluat timp de 24 de minute, remarcându-se cu 7 puncte și 3 recuperări. Pivotul lui CSU Ploiești a contabilizat, în acest sens, 3/6 din acțiune, respectiv 1/4 de la libere.

De partea cealaltă, Pooh Jeter s-a remarcat cu 24 de puncte, 9 assist-uri și 5 recuperări. O prestație lăudabilă a reușit și Pustoznov, care a marcat 15 puncte.

Alte rezultate consemnate ieri, în grupa C:

Republica Dominicană vs Noua Zeelandă 76-63
Turcia vs SUA 77-98

*Foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!